• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MATAA: rakovina plic je velmi široký pojem .... bylo by potřeba to trochu upřesnit
    MATAA
    MATAA --- ---
    Zdravím, nevíte náhodou někdo, jaká je úspěšnost vyléčení u rakoviny plic? díky
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    na mierne pokrocile melanomy je vhodny konopny olej podlaVas?? zacal som pouzivat konkretne toto http://www.grow-up.cz/cs/shop/konopna-kosmetika/bayer-romsy-kosmetika/polozka-1407
    mate volake skusenosti?
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    LENDULIK: dekuju moc! se po tom podivam. stejnak ted na beletrii (a to je prosim cteni ma nejvetsi zaliba) jako takovou nemam vubec naladu, neco takoveho by mi teda prislo vhod. tak ja na to kouknu, kde se to da sehnat. a vazne dekuju, jsi hodna.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    hrozne moc doporucuju tuhle knizku http://www.regenerace.cz/online/velmi-dobra-pro-zivot-tibetska-kniha-mrtvych. neni to vubec nic tezce filozofickeho, me to hrozne pomohlo. Treba ty fotky mam odtud. je tam vubec moc hezky popsano co se s lidmi deje v case pred smrti..... zkus to.

    a musim rict ze mi i pomohly ty meditacni techniky ....
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    LENDULIK: snad smiri. a s tema fotkama jsem to hned dnes zkusila. zatim jen fotky z mych cest, ty mela vzdycky rada. a chvili to vydrzela, ale fakt jen chvili, byla dnes nejaka rozmrzela zas. zkusim zitra znova treba. dekuju za tipy ale.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Před nějaký rokem jsem se ptala, zda není v ČR nějaká firma, která by se daly poslat vlasy, jako tohle: http://www.locksoflove.org/contact.html Nevíte o něčem? Zas tu mám vlasy od dcery a ráda bych to poslala.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DOBINKA: nevzda... ale smiri se.
    a to je hrozne dulezity....

    taky je fajn ujistit toho cloveka ze budete i pak v poradku.
    Hezky je treba vzpominat, je to bolave, ale treba prohlizet stary fotky a tak.... me to dost pomohlo... byly to nejsmutnejsi ale nejkrasnejsi chvile...
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    ACIDQA: ja vim, cetla jsem, co jsi tu psala i ty. a i pred tebou smekam.
    no prave, o ty rodine pohromade... my jsme celkem 4 totiz. ale bracha a druha segra se ani nezucastnuji, braska k nam chodil jen kdyz se resil majetek :( a segra sice pomuze umyt nadobi aspon, ale to je tak cely. ale s tou druhou segrou se snazime a porad neco delame a zveme ji navstevy a tak. a maminka je strasne rada.
    kez by to bylo tak, jak rikas. ale snad bude, taky sem na sebe uz parkrat byla hrda, ze sem neco zvladla. protoze jeste pred pul rokem bych si to ani nedovedla predstavit. ani to, ze je mozny spat treba dve hodiny a pak dal celej den zase fungovat a starat se. dekuju. snad to tak bude tedy.

    LENDULIK: jo ja vim. nemluvit o nemoci a tak. my se o tom ani moc nebavime prave. hlavne maminka moc nevi, jakej je jeji stav. vi teda, ze je to spatny, neoperovatelny a ze se to da jen trosku oddalit, ale jinak stale veri, ze zas bude chodit normalne a ze bude vse lepsi. na druhou stranu uz to sama podle me i citi. a tohle je prave taky tezky. treba muj psycholog rika, ze ji to nemame vyvracet, ze umira, kdyz o tom zacne. ze ji to mame potvrdit, ze se pak lip smiri se vsim. na stranu druhou ale kdybychom ji tohle rekli takhle, tak mam strach, ze vsechno uplne vzda :( takze se snazim balancovat nekde mezi. a jsem z toho smutna, pac nechci, aby mela pocit, ze je na to sama :(
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    My jsme taťku mělipo celou dobu léčby u sebe doma... vozili jsme ho akorát na radio, chemo a jiná vyšetření... a myslím, že to bylo to nejlepší, co mohlo být. Celá rodina pohromadě.

    Ale měli jsme štěstí, že nemocnice byla v Praze a já i ségra v Praze bydlíme...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    narok nenarok, ja jsem radsi jezdil pro infuze sam. aspon jsem nemel pocit pasivniho divaka.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ono vlastne nejde ani tak o to co konkretne delas a jak. Hlavni je byt spolu a zkusit zit "normalne" jako nemluvit o nemoci porad a porad, ale zkusit aspon trochu zit.

    Jeste mi strasne moc pomohli na telefonu Cesty domu. oni ti poradi na co vsechno mas narok, jakoze klidne volej denne sanitku a nemej vycitky, nemusis nechat sveho blizkeho odvazet do nemocnice a pod..... urcite doporucuju spojit se s nima, navic treba jestli jsi z prahy! oni ti poradi opravdu dobre a otevrene.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A jsem si jistá, že už jenom tím, že u maminky ty i tvoje sestra jste je pro ni něco, co ji to celé ulehčuje...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DOBINKA: Z vlastní zkušenosti vím, že lidé překonají krize a životní překážky, o kterých by přísahali, že na ně mít nebudou. Limity lidské vzájemnosti a síly jsou za hranicí mého chápání a sama sebe jsem za poměrně krátké časové období překvapila tím, "co všechno zvládnu"... ale to není nic proti tomu, co zvládala/zvládá moje mamka a taťka v nemilé roli pacienta.
    Budu na vás myslet a věřím tomu, že to zvládneš nejlíp, jak jenom můžeš!
    Nevadí, že nebudeš mít sílu maminku odnést na toaletu už teď máš sílu být s ní!
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    SUCHRE: a moc děkuju.
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    smutny. strasne smutny. to je mi lito.
    tim dobre zvladnout myslim to, aby mama odesla smirena a v klidu, aby se nebala a vedela, ze na to neni sama. tezko popsat.

    to s tou nemocnici, co popisujes, jak jsi byl u jeho smrti.. nevim, jakym slovem to oznacit. ja ziju s tim, ze mam strasnej strach, ze nebudu u toho, az bude umirat, ale zaroven obrovskej strach, ze u toho budu. a sama. a nezvladnu to nejak (ale co je vlastne pak spravny?) ale z toho, jak o tom pises ty... bych to vnimala jako pozitivni vec asi. ale oznamovat to vsem, to je hrozny :( boze, ja se toho tak bojim az tohle prijde.

    a taky bych si prala, abych mela tolik sily, abych ji na tu toaletu mohla odnest :(
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Kdyz doslo na infuze, uz jsem tatu na zachod musel nosit. Mel k tomu takove poznamky, u kterych neslo rozlisit, jestli jsou sarkasticke nebo smutne. Hraval totiz rugby a dopadl, ze ho v sedesati na zachod nosil vlastni syn.

    Po vyrazeni z chemoterapie uz jsme se smirili s nezvratnosti vyvoje - a kupodivu docela dobre. Tata bojoval s rakovinou tri roky, pricemz mu zpocatku davali jen dva mesice a nakonec nemel prezit ani operaci nadoru. Stejne na me zbyla ta nejhorsi cast ze vseho. Byl jsem u luzka, kdyz zemrel, musel to zavolat mame, jet pro ni taxikem a dovezt do ji nemocnice. Z celeho prubehu bylo nejhorsi tohle. Na druhou stranu jsem tusil, ze se mi to stane.

    Nevim, co je mysleno "abychom to vsechno dobre zvladli", jelikoz to dobre zvladnout nejde, jen lze z tech spatnych variant vybrat tu nejmene bolestivou. Preju hodne stesti.
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    FIFI: stalo se... to je hrozny :( je mi moc lito, co jsi musela prozivat :( a uprimne me i z toho, co jsi psala, desi, co nas jeste ceka po tom za vsechna vyrizovani. majetek uz maminka sice rozdelila - obeslo se to darovacimi smlouvami - ale ten zbytek bude asi jeste taky stat za to.
    ale hlavni ted je, abychom to vsechno dobre zvladli. u nas je situace asi jednodussi v tom, ze segra (co mi prave pomaha a strida se se mnou u mámy) je zdravotni sestra. takze to, cim si mamka prochazi ted, zna od pacientu. a navic sem strasne rada, ze tim, ze je stanicni, tak ji i ti doktori preci jen berou a snazili se pomoct, jak se dalo. i kdyz ve chvili, kdy sme to zjistili, se uz nedalo delat nic :(( ale porad je to fajn, ze mamce muze davat doma infuze sama apod. a nemusime jezdit nikam do nemocnice a tak. to je strasna pomoc.
    FIFI
    FIFI --- ---
    DOBINKA: koukala jsem teď, jsou tu mé příspěvky od roku 2006, můžes si to vyfiltrovat, ale je to smutný čtení : (
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    LENDULIK: a za ty webovky děkuju. na to umirani.cz jsem koukala včera, to je moc hezky udělaný, zodpovězelo mi to spoustu otázek a tak. na ty další kouknu taky, dík moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam