• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    WANAH
    WANAH --- ---
    BARUSSS: Hodně se mi obnažily krčkky a celkově se mi dost zkazili zuby, ač sem o ně při chemu pečoval neporovnatelně víc než dřív.


    LENDULIK:, EFA: Já jí doporučuju každému, kdo se chystá na chemo, ani ne kvůli úlevě od depky,to je hodně ošemetné, neb to může zafungovat i úplně opačně.

    Nicméně "zázračnost" marihuany spočívá v tom, že pomáhá od nechutenství a to dost výrazným způsobem i těžkým onkologickým pacientům (tady možná platí to 4z5). Což je samozřejmě obrovsky důležité pro zdárný průběh léčby.
    Ale jako léčebný prostředek na rakovinu samotnou bohužel nestačí.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    EFA: popravde nejsem doktor, ale muj tata mel raka plic a myslim, ze je dobre si uvedomit, ze rakovina ktera metastazovala uz neni moc "vylecitelna"....
    uprime myslim, ze ted jde spise o to prodlouzeni zivota a v tom ozarovani nebo chemo je proste prokazatelne lepsi nez cokoli jineho....

    nedokazu si predstavit jak by marihuana mohla lecit rakovinu notabene plic.... ale asi muze ulevit od depky...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    EFA: I doktori vedi, ze chemoterapie a ozarovani je "svinstvo", ale bohuzel veda zatim na nic lepsiho, co funguje, neprisla. (Funguje = je vedecky dokazano, ze se cast pacientu, kteri by jinak zemreli, uzdravi, nebo se jim aspon vyznamne prodlouzi delka zivota). 4 z 5 vylecenych je samozrejme uplna blbost, neverit takovymto webum, na internet si kazdy muze psat co chce. Samozrejme nejaka alternativni lecba (ovsem soucasne s tou normalni medicinskou) - sem radim i tu marjanku - vetsinou cloveku neuskodi, ale je treba brat v potaz, ze neco stoji a nikdy nikdo jeji ucinky neprokazal.
    EFA
    EFA --- ---
    Zdravím. Mám uplně lajcký dotaz. Otcovi diagnostikovali rakovinu plic s metastází do mozku. Nádor z mozku mu odstranili a ted se analyzuje jeho podoba. Nicméně nález má i na plicích. Já až teď se snažím dozvědět, co to rakovina je a jak proti ni bojovat. Krom chemoterapie a ozařování / o kterých si teda myslím že je to hrozné svinstvo/ sem pátral i po léčbě marihuanou. Na webech, které se tímto zabývají tvrdí až neskutečné úspěšné výsledky léčby (4 z pěti vyléčeni atp) Nicméně jaký je váš názor? Poslouchat doktory a nechat ho podstoupit ozařování, nebo zkusit rovnou ty fénixovy slzy nebo kombinace obojího? Děkuju za každou radu nebo tip nebo názor
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Nemáte někdo zkušenost, že by se vám začala rozjíždět paradontoza po chemkách?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    a drzim palce mamko! :-)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MONJIE: nojo, to urcite, ja myslim, ale ze se resilo to "neplanovany" tehotenstvi :)


    MONJIE: ke kojeni, svemu diteti (rika se) ze davas vejvic, ale pouze pokud sama mas super stravu, disciplinu a nemas zdravotni problem. jinak bych to neresila... ja jsem na sunaru od 14 dnu a jsem v poho.... tim bych se fakt netrapila...
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    KYO: zdrave? hlidala kamaradka, matka se na me vybodla a byla na nutrilonu.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    LENDULIK: ja myslim, ze se muze otehotnet. Resp. pokud se planuje otehotnet s AD je potreba konzultaci s psychiatrem a by zmenil leky.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    KYO: hele z vlastni zkusenosti to kojeni u prvniho oditete bylo peklo. Ted uz mam napsanej papir do porodky a seru na to. Vycerpava to organismus a nehodlam zase skoncim v sestinedeli na chemo.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KOOTCHA: no me dokonce psychopan rikal, ze s AD muzu otehotnet... alw asi zalezi jak ktery...
    KYO
    KYO --- ---
    KOOTCHA: ale prosimte :]
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    jo já myslel, že se ptáš na nějakou "ochrannou" dobu po užívání...nenapadlo mě, že myslíš těhotenství s AD.Tak snad ten stav by ti mohl být dostatečným substituentem :)
    KYO
    KYO --- ---
    KOOTCHA: no ja mam na tech svych napsano, ze hlavne z pocatku tehotenstvi se nesmi nic brat a pak pri kojeni je to taky blby. zase si ale rikam, co je horsi. prat do ditete andrenalin, kdyz ma nekdo stale uzkosti a nebo pohodu?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    od chemo.o ad jsem neslyšel nic takovýho, co píšeš.ale měl jsem je k chemo teda taky..

    a díky za plusíky :)
    KYO
    KYO --- ---
    KOOTCHA: ted myslis od antidepresiv nebo od chemo? :]
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    mně doktorka doporučila minimálně rok, optimálně 3 roky počkat s dětma...
    KYO
    KYO --- ---
    CORNELA: tak to je dobre :] protoze me treba doktori strasej i s blbyma antidepresivama....
    KYO
    KYO --- ---
    je to vubec zdrave pro to dite, kdyz ma matka chemo?
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    CORNELA: hele ja otehotnela. ale je pravda ze chemo jsem mela po sestinedeli kdy se Brigita narodila. a to byla serie 10 chemo. Pak rok nic, ted v rijnu jsem otehotnela v pohode asi po trech mesicich snazeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam