• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšířovat se do jiných části těla, tzv. metastáze. Ke vzniku rakoviny dochází tehdy, když je genetickými nebo environmentálními faktory poškozena DNA takovým způsobem, že dojde k deregulaci buněčného dělení. Když jsou normální buňky poškozené nebo staré, spustí program kontrolované buněčné smrti, tzv. apoptózu; rakovinové buňky se však dokáží apoptóze vyhnout. Buněčné dělení (proliferace) je běžný fyziologický proces, ke kterému dochází neustále téměř ve všech tkáních, například po úrazu, během imunitní reakce, nebo v průběhu výměny buněk, které odumřely nebo byly vyloučeny pro přílišné opotřebení (v tkáních jako je kůže nebo sliznice trávicího traktu). Za normálních okolností je rovnováha mezi buněčným dělením a buněčnou smrtí pevně regulována tak, aby byla zajištěna integrita orgánů a tkání. Mutace vedoucí k rakovině způsobují narušení této rovnováhy. Nekontrolované a často velmi rychlé a nepřesné dělení buněk může vést buď k nádoru (tumoru) benignímu (nezhoubnému) nebo k malignímu (zhoubnému) nádoru. Benigní tumory nemají schopnost metastázovat, tj. nerozšiřují se do jiných částí těla a nejsou tak životu nebezpečné. Maligní tumory tuto schopnost mají a proto jsou velmi nebezpečné.
    rozbalit záhlaví
    WANAH
    WANAH --- ---
    KOOTCHA: Myslíš skutečně impotentní? Nebo neplodnej? Na erekci tak jako na funkci živočicháře :) chemo dlouhodobě vliv nemá (resp je to v hlavě).
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    je tu nějakej impotentní chlap po chemo? zajímalo by mě jak moc je takovej stav časem změnitelnej a jestli vůbec. klidně pošta.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    WANAH: zrovna tenhle druh nadoru ma dneska takovou lecitelnost, ze by mel byt kazdej vdecnej, ze ma zrovna tohle, a nespekulovat moc nad alternativnima cestama. Konkretne tady v klubu si nejak nepamatuju nikoho, kdo by tu uspesne prezentoval podobny postup, byvaji tu jen propagace ruznych zazracnych metod z druhe ruky.
    WANAH
    WANAH --- ---
    Akorát jsem si vzpoměl. Bude to tak rok, kdy tu někdo prezentoval záměr vyrovnat se s nádorem na varleti svépomocí nebo minimálně bez užití chema, nějak se mi nepovedlo najít ty posty, ale nepamatujete si to někdo? Zajímalo by mne jak se to vyvíjí atp. I když to že tu informaci nemůžu dohledat svědčí asi o mnohém... .


    MONELLE: Já bych začal od racionální a tělu prospěšné stravy ,pohybu a duševní pohody, až to budu umět dát do tablet třeba zbohatnu. :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    jestli jsi z prahy doporucuju http://www.tcmclinic.cz/. Me to s imunitou pomohlo jak nic jineho...
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: tohle je fakt zvlastni.... ted jsem nekde slysela, jak sla etika v lekařství hrozně dál, že už se transplantujou orgány i mentálně postiženým nebo lidem nad 70... jako asi jsem naivní ale vůbec mě nenapadlo, že se to nedělá z ohledem na něco čemu říkají ti co to rozhodují etika... ale cemu se divit... kapitalismus jsme si vybrali sami...

    je fajn, ze to babi dobre dopadlo :-) stimulator to uz je dneska docela banalni operace ne? nebo se mozna pletu....:)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: no hlavni je to tuk tuk :-)
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    LENDULIK: já jo :D zlatá veterina :D
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    :)) tuk tuk
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: hele ja ti vubec nerozumi....
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    tak byl sem na dalším sonu i jiný radiološky a řekli mi , že to nádor není, ale že mám něják divně narostlou ledvinu a že je to prej běžný, no tak nevim. Nicméně cca 14 dni po vyjukání doktorem bylo hustejch. Ještě mám jít na další sono pro sichr. Takže v pohodě. Držim vám tu všem palce, ať to dopadne vám nebo vašim blízkým dobře, v případě, že ne, přeju sílu se s tím vyrovnat. JJ tahle zkušenost zatočí to prioritama, to je jasný.
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    CORNELA: spíš je to o přístupu, ale co, snad bude stačit, že sem 1,5 l kontrastky vypil. Zejtra uvidim co mi řeknou :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: no s pristupem mz nikdy nedelame chybu a pokud tomu odborne neroyumite tak dete doprdele a necim jako empatii nebo nedej boze ohleduplnosti se nebudeme zdrzovat na to nemame cas me to vubec neprekvapuje....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    tim podstatnym je ze ho kvuli vlastn neschopnosti nechaji prodelat vysetreni, ktery pak bude neprukazny ale muze mu sakra zmenit zivot!

    co kdyz se do toho prida dalsi podelanej doktor, co zase moc neumi cist vysledky a poslouho treba zbytecne na chemo????

    taky se proste stane??

    sere me absence vlastni zodpovednosti v celym ceskym svete, ale ve zdravotnictvi mi to prijde extrem.....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    tak to uz mi prijde jako fakt dost, to je snad zakladni vec, jakoze nema na tele zadnou zilu kterou by mohla napichnout? to se snad uci v prvaku ne? vhapu ze muzou byt v populaci lidi co to nejde, ale predpokladam, ze KU13AR uz nekdy odber krve podstoupil jako my vsichni tak by predem vedel ze patri mezi tech 5 v cechach jehoz zily nejsou videt....
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CORNELA: jo? bych jim to priste rekl klidne, ale nechci trpet zbytecne za drzost... ;-)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Tak napichnuti zily to mi prijde ciste o skillu ty sestry, me rikaji skoro vzdycky, ze zadnou nevidej, a kam me normalne pichaj, ale vzdycky si nejak poradej... nektera je dobra tak napoprvy tam co neni nic videt, jina je slabsi tak treba na popaty :-), drsnosestry nerikaj nic a rovnou napichnou zapesti/hrbet ruky, kde to sice vic boli, ale tak jednou za pul roku to preziju...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: prosim?? nekdo holt zily nema?

    to je presne ten pristup... kdyz nejsou schopni najit zilu maji se omluvit a vysvetlit, seznamit te z moznostma a ne te servat (Za vlastni neschopnost) a nerict popel a nechat te bejt....

    tohle me fakt vzdycky prekvapi.....
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    CORNELA: jj řikali něco o cévnim katetru - to je asi ten centrál, uvidíme, když z toho nepůjde nic poznat, zařídim to protekčně přes rodinu jinde, každopádně v dnešní době je potřeba mít v rodině doktory,, a pak taky právníky :)
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    CORNELA: diagnoza nediagnoza, spíš mám pocit, že člověk je branej jako materiál, většina doktorů má takovou profesní deformaci, s tim nic nenaděláš. Hostinskej ti prodá pivo, doktor ti dá diagnozu, práce jako každá jiná. Citlivější přístup by byl asi na místě, ale doktor je taky jenom člověk. Po nějáký době ho dostane profesní cynismus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam