• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KOOTCHA: jsem out!!
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    EVILMIND: no já jsem to myslela obecně ... za dob mých studií mohly za všechno kvasinky a EB virus, pak frčely borelie, pak chlamydie a teď se zdá že za vším je toxoplazmóza ... a pacienti chtějí (když už jsou tady) nejlépe všechno tohle nabrat, protože za jejich únavou pochopitelně musí něco takového být .... ale jinak máš pravdu
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    EVILMIND: :))
    Teď jede Vilcacora, ne?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PTACOPYSK: zazracny leky na rakovinu nepodlehaji mode, jelikoz vetsina jejich cilove skupiny zakazniku kazdorocne umre, muzou je nabizet snadno opakovane i dalsi rok...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: zase uznej, ze s tim jak pijes cistic zachodu to dava perfect sence! staci jen vypit savo a si v pohode...

    PTACOPYSK: to vis, je to zivy, je to potreba sledovat...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    a já myslela, že kvasinky už vycházejí z módy a IN jsou chlamydie ...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BARUSSS: precetla jsem si to fakt cely! A lepsi scifi jsem necetla uz dlouho. Skoda, jen, ze jsi ve špatnym auditku......
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    To si přečtěte, hodně zajímavé.
    TAK O TOMTO BYSTE MĚLI ROZHODNĚ VĚDĚT
    http://www.zdravi4u.cz/view.php?cisloclanku=2012092501
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    SUCHRE: ja se se smrti ve sve praci ne casto, ale obcas setkavam. Jak pise Wewa, kazdy to prozivame jinak, zejmena, kdyz se to tyka blizkych. Nemyslim si, ze by to "videni vice smrti a utrpeni" nejak zmenilo.

    WEWA: Drz se, i kdyz nektere veci nevymazes. Mne po tech letech prevlada spis jen to hezky, ne ten samotny odchod. ( i kdyz to zni jako fraze)
    WEWA
    WEWA --- ---
    LENDULIK: tohle už je samozřejmě zařízené.. snažím se teď dělat vše normálně ale jsem doma takže mam furt co dělat. bojím se ale toho až budu zase v Praze, v tom bytě, s babičkou...ty chvíle z hlavy nikdy nevymažu... do toho řešení toho bytu, ona tam bude celej den sama, já přijdu večer, a ruku na srdce, budu taky někdy chtít být sama a mít svůj klid, někam vyrazit.. víš co, bude to teď prostě těžší.. mnohem těžší..
    VALOR: přesně jak píšeš... nezapomeneš co si viděl..
    SUCHRE: myslím, že v případě úmrtí blízkého člověka není siláctví zrovna na místě.. ano, lidé umírají, každého to čeká.. ale myslím, že každý má právo na svůj prožitek, smutek, truchlení, postupné se vyrovnání se situací.. říct si "no, takhle to chodí" a mávnout rukou snad nikdo nedokáže.,.a pokud jo.. já to nechápu. Časem to přebolí, člověk jde dál.. ale být s tím okamžitě smířen mi nějak nejde a asi ani nepůjde. Hlavně to není situace kterou bys viděl každý den.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    SUCHRE: jak jinak, v zemi kde smrt neexistuje...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    KAISERIN: Koukam, ze spouste lidi dela smrtelnost blizkych neprekonatelne potize. Doporucoval bych navstevu zeme, kde je/byla valka a hladomor.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    WEWA: Uprimnou soustrast. Ber to tak, ze netrpel dlouho. Zbytek se casem srovna, uvidis.
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    LENDULIK: uprimne (ackoli babicku nepostihla rakovina), jsem o jeji smrti byla schopna mluvit az za nekolik let, na hrbitov nejsem schopna jit do ted. Jeji stare zpravy kvuli diagnoze jsem si prosla zacatkem tohoto roku a to uz to bylo letos sedm let...ale cas leci, to je pravda..

    VALOR
    VALOR --- ---
    WEWA: to naprosto chápu. U mě je to už 12 měsíců. Čas trochu pomůže ale člověk nezapomene co viděl
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    WEWA: hele res veci mechanicky, je treba zaridit umrtni list, pohreb, babicce vdovský duchod,
    az to bude budes veci resit dal..

    a schopna mluvit o tom budes mozna tak za několik mesicu...
    WEWA
    WEWA --- ---
    LENDULIK: VALOR: děkuju.

    No, teď to nebude vůbec jednoduché.. poslední cca rok bojovala babička s dědou o byt, který musí buď koupit nebo se vystěhovat a nebo platit neskutečnej nájem.. a do toho teď děda zemřel a babička je na to sama... ten byt asi ve dvou neutáhnem a já tam přeci nemůžu takhle žít do nekonečna... teď ji tam ale nenechám, to dá rozum.. uvidíme, jak se tohle vyvrbí.. bojím se toho co bude :(

    jak si napsala.. ještě to nekončí..

    VALOR: víš, já nevím jak budu schopná o tom teď mluvit... a ještě s úplně cizími lidmi.. osobně bych potřebovala čas než bych na takové sezení byla schopná přijít a bavit se o tom. Ač nechci, bráním se tomu.. tak když něco zmíním z toho co jsem teď zažila tak se okamžitě rozbrečím...potřebuju se s tím srovnat.. asi mi to ještě pořádně nedošlo.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    WEWA: upřímnou soustrast, je mi to moc lito...

    a drz se, jeste to nekonci....
    VALOR
    VALOR --- ---
    WEWA: Uprimnou soustrast je mi to lito
    VALOR
    VALOR --- ---
    WEWA: A co kdybychom se nekdy potkali ve vic lidech co s tim maji zkusenost a popovidali si o tom. Chtelo by to ale minimalne v 5ti lidech. Dokazal bych sehnat v Praze prostor. Mam spoustu pratel co delaji poradenstvi a maji sve prostory tak ze na hodinu dve bych tam v nejake proluce misto sehnal. Ja si o tom taky nemam s kym promluvit. Kdo to nezazil nepochopi. Rad bych nektere veci mohl nekomu rict a treba nekomu dalsimu poradil ze sve zkusenosti co vim. Bylo by fajn vedet ze v tom clovek neni sam. Je to kruta nemoc ktera za sebou nechava zlomena srdce je tezky s tim zit a mlcet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam