díky za předchozí reakce. nevolnosti ustoupily po několika dnech, fígle s jídle jsem moc nevychytal, ale zvracel jsem fakt jen večer, tak se to nějak přežilo. nicméně sranda to furt není no, mě se ty dopady hezky plynule střídaj. po zvracení přišly průjmy, to byla ještě oproti ostatnímu sranda, byť teda pamatuju i noci, kdy jsem pomalu usínal na záchodě. no a pak přišly horečky! to když mi došly bílý krvinky, v podstatě úplně, jak pak ukázal krevní obraz, a složila se mi imunita. takže jsem teď ještě na antibiotikách (průjmy vítejte zpět!) a spoustě dalších léků (injekce na krvinky, prášky na krevní destičky, prášky na to, aby mi po prášcích na krevní destičky nebylo blbě). každopádně největší peklo je stav moji dutiny ústní. mám totálně zničený sliznice (tváře zevnitř, horní ret zevnitř, jazyk), takže mě bolí polykat jídlo, polykat pití, mluvit... dostal jsem na to nějakej gel na kloktání, po třech aplikacích zatím moc nepozoruju zlepšení, ale snad se dostaví. s ohledem na ten vývoj situace se moje onkoložka rozhodla vynechat dopich bleomycinu, kterej měl proběhnout včera, nicméně příští středu se držíme plánu a startujem druhej cyklus. v práci jsem oznámil, že se beze mě holt musej obejít dál, že na uschopnění to nebude. a chci to mít už všechno z krku. jo a od včerejška už i ve velkym pelichám. takže už je to asi kompletní balíček vedlejších účinků :) tak snad už mě nic dalšího nepřekvapí, jen zatnout zuby a držet.