tak vinohradská nemocnice super. ve středu sem tam odnesl lékařskou dokumentaci, ve čtvrtek dopoledne si zavolal o termín a dnes mě přijala vedoucí lékařka chemoterapie. všechny sestřičky byly opět hrozně příjemné a paní doktorka energická, zahrnula mě veškerými informacemi a vrátila mi klid, protože když vím, co se bude nebo může dít, dává mi to pocit, že mám věci aspoň částečně pod kontrolou (jakkoliv je to pocit pouze iluzorní). když viděla, že doteď nemám CT a že na Bulovce od operace 17.9. v podstatě nic neřešili, zvedla telefon a poprosila na urgentní termín na CT na pondělí a další konzultaci s ní mám nad výsledky z CT ve středu. ve čtvrtek bych rád odletěl na už dlouho dopředu plánovanou dovolenou na 12 dnů vyčistit si hlavu a pokud výsledky budou takové, jaké očekává, zahájím hned po návratu chemoterapii (cisplatin a etoposid). pokud by byly horší, dovolenou oželím a začnu hned. pokud by byly výjimečně dobré, s čímž ale počítat nemám, na chemoterapii nedojde. Zatím to vidí aspoň na 3-4 cykly.
na bulovce jsem byl dnes ráno na poslední kontrole jizvy na urologii, měl jsem snahu při té příležitosti vysvětlit doktorce, že jejich postup ze středy mi rozhodně nepřijde v pořádku. poukázal jsem obzvlášť na to, že když jsem se po operaci při propouštění z nemocnice ptal, kdy si můžu zavolat o výsledky histologie, řekli mi, že by mi je do telefonu říct nemohli, tak jestli jim nepřijde absurdní, že mi je ve finále dali do obálky a bez dalšího komentáře mě vypakovali pryč. byla hrozně žoviální a všechno zlehčovala, tak jsem si pomyslel cosi o p*čách a rezignoval na další diskuzi.