finatasha: já jsem tím diskurzem myslel i sebe. (ale to jsem byl až troufale domýšlivý)
a taky s vámi částečně souhlasím. kdyby byl rok 1952, tož by asi jtjr byl předákem SSM a bezobsažně básnil na téma očí Stalinových. kdyby byl rok 1972, tak zase na nějaké pijatyce o zmrdech Husákových (taky bezobsažně). ale je halt doba internetu, tak to rozjíždí na dýcháncích a akcích opatkovaných IN-Rudišovců.
jenže zase nesouhlasím s názorem, že když nějak bylo kdysi, tak je v podstatě podobně i dnes. myslim si, že to dnes vypadá více bledě. třeba Generaci osamělých běžců jsem dlouho považoval za velmi dobrý vhled do poezie po r. 1980 (resp. 1979). a pak zjistím, že Bílek dal Ortenovu cenu 2010 jtjr. Bílek, u kterého jsem si cenil, že ty přetažené "studie" v dnešních časopisech označuje za zcela redundantní. za takový považuji z velké části i text Hrušky o Šiktancovi. (ač Hruška básník je zas někde jinde.)
tož a esli ta slivovica zakopaná neni sedm kroků od lípy, jak stávala udírna, tak tam bude ležet možná aj sto let. a to pak bude hotová milost, aj když už jen jeden hlt...