• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHATěžký život básníkův
    NECECH
    NECECH --- ---
    FIN: dej pokoj, vem si libovolny spor, pridej alkohol a mas normalni rvacku
    FIN
    FIN --- ---
    MALEMKRALOVNA: lol. vážně promiň, ale jak pak chcete, aby vás lidé vůbec brali vážně? (což evidentně chcete, protože to příliš křečovité zdůrazňování toho, jak o to nestojíte, říká přesně pravý opak.) ty něco napíšeš a divíš se, že část z toho beru a zodpovím - to je co za logiku? napřed odpovědi chcete, když je dostanete, tak si zase stěžujete, že jste je dostali... (a brumláte cosi dál...) a na tu první část není třeba odpovídat, to přímo křičí z textu, například v té nejhorší poezii.

    a zhruba tou dobou přijde nečech, prohlásí toto
    NECECH --- --- 14:06:24 22.5.2012 --- 04:59 :: diskuze :: Poesie bez pranic a tkanic
    Musim konstatovat, ze me v zasade uz presla chut jit na to vase setkani. S agresivnimi a arogantnimi jedinci typu Fin a Tomasz je jista sance fyzicke vymeny argumentu - a tomu se opravdu chci vyhnout. Takze nemejte mi to za zle, nepujdu tam. A vy se muzete normalne dale kochat v tom, jaci jste uzasni. Nikdo vas nebude vyrusovat.

    a když už se jenom začnu smát - protože s tím se ani už nic jiného nedá dělat - a ujistím ho, že tak to se vážně ještě nestalo a ani nehrozí, tak ani tohle nedokáže přijmout a naopak i zamítavá odpověď je dalším důvodem k výmluvě.

    přiznám se, že jsem se, po pauze, kdy jsem se neúčastnil, přidal jen proto, abych viděl, co ještě všechno dokážete zkusit. po novém levelu "nejde o to, že bychom správně česky neuměli - my to děláme schválně a dokazujeme tím svoji kreaitivitu a tvůrčí svobodu, jsme gramaticky svobodní" jsem už moc další vývoj neočekával, ale dnešní brilantní závěr "vy zlí byste nás fyzicky inzultovali" stál za to :-)

    nicméně si nemyslím, že po tom by ještě něco dalšího s novým rozměrem mohlo přijíti, takže to asi taky zabalím :-)
    MALEMKRALOVNA
    MALEMKRALOVNA --- ---
    FIN: no tak napsal jsem co me zajima: "Me osobne by zajimalo, kde panove FIN a TOMASZ berou ty informace o zhrzeném srdecku, onanii a touze po pochvalach" .... to ze si pak vyberes zrovna dovetek, ktery je podruzny, to je o te vasi spatne rozlisovaci schopnosti :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MALEMKRALOVNA: no my se umíme smát každý sám, ale tak nějak jsme se nedokázali už o to dále nepodělit.

    odpovědět na co? soudím, že prostý selský rozum ti musí říkat, že když jsme se nějakou dobu důsledně ignorovali, sotva jsme mohli onanovat společně - nebo ne? neříká? ale to už není chyba na mém přijímači :-)
    MALEMKRALOVNA
    MALEMKRALOVNA --- ---
    FIN: kdybys mi raději odpověděl na tohle [ MALEMKRALOVNA @ Těžký život básníkův ] :-))))
    MALEMKRALOVNA
    MALEMKRALOVNA --- ---
    FIN: no ale ve finále se spolu bavíte ne :-) spojili jste se, abyste byli silnejší a mohli čelit naší hrozbě :-)))) ... teda ehm já se nepotřebuju s nikým spojovat, abych se od srdce zasmál ... výkrute :-D
    FIN
    FIN --- ---
    MALEMKRALOVNA: vy jste fakt troubové. my jsme se teď delší dobu s tomášem důsledně ignorovali, což mezi zbytkem našich známých všeobecně známo, a teprve až ty vaše teletiny nás přiměly, abychom se spolu zas začali bavit - a to čistě jen pro zasmátí nad těma hroznejma výkrutama, co předvádíte :-) takže sotva kdo koho poslechl :-)
    MALEMKRALOVNA
    MALEMKRALOVNA --- ---
    Me osobne by zajimalo, kde panove FIN a TOMASZ berou ty informace o zhrzeném srdecku, onanii a touze po pochvalach ... To jsou nepodlozene veci, kterymi jsou vase prispevky presyceny (a jim podobnymi), pritom jsou uplne mimo :-) Jestli si nahodou vy panove neplacate po ramenou, spolecne neonanujete a nelizete sramy.


    SONA1: Kdo by tvrdil, ze jsem ty protistrany nezval k sobe diskuze lhal by. V nejhorsi poezii jsem je nekolikrat vyzyval at prijdou, nicmene zustalo to nevyslyseno, i ted a tady vyzyvam, prijdte o tom debatovat k nam pokud mate tak nutkavou potrebu reagovat na to co napisem a zaroven vam vadi ze je to tu zasrano (podotykam ze z obou stran padlo trusu dost).
    SONA1
    SONA1 --- ---
    Ehm, a nemohli by naoplátku celou párty zas na pár dní hostit pánové ve svém klubu? Zde už to poněkud zatouchá a i ve všech koutech už jest nablito...
    MALEMKRALOVNA
    MALEMKRALOVNA --- ---
    KONZUM23: poslechl pejsek rady sveho panicka FINa :-) sikovnej :-)
    MALEMKRALOVNA
    MALEMKRALOVNA --- ---
    FIN: jenze ja se tomu stranim, to ze tys byl charakterove utvaren za dob kolektivismu a komunismu, neznamena to, ze kdyz ja nesouhlasim s nazorem vasim a tak cini jeste nekolik dalsich, patrim do skupiny onech lidi ... ja jsem individualita a pokazde mluvim jen za sebe ... nevystupuji a nehovorim za skupinu ... to ze ti to tak prijde je ciste tvuj problem ...

    samozrejme je to pravda ze pochopeni neni vzdy otazka ctenare ... ae snad jeste k zadny basnicce jsem necetl "nepochopil jsem a mas tam tyhle a tyhle gramaticke chyby" ... ono by to totiz pak mohlo vypadat jakoze ten clovek neco nevi a tim padem by vypadal jako blbec a gramaticke vytky by pusobily jako smesne .. opet opakuji!!!!!! je to jen muj nazor ... nikomu ho nenutim a jsou to pouze spekulace
    FIN: aha dalsi intelektual s onanii :-D ... jinak promin, to asi vy potrebujete pochvaly, mne slo o uplne neco jineho ... tohle co tu pises si cucas z prstu s jedinym cilem a to je zesmesneni v ocich ostatnich
    TOMASZ: to ze se presouvame z diskuze do diskuze bude zpusobeno nejspis tim, ze se o nas bavite v nekolika diskuzich naraz :-) ... ja konkretne bych ty debaty radeji vedl u sebe v diskuzi, ale tam vy se neobjevite

    jo a to tvoje banovani, nevim za co bylo, udelal jsem jednu debatu o tobe a zesmesnovani meybyby ... ta skoncila ... ja se pak vyjadrim ke strasne basni ze je to sracka (coz tam ostatne delaji vsichni ostatni) a snese se na me hromada ustepacnych a ironickych poznamek ... pote tam postnu dve veci ktere tam patri a mam banana ... no vzdyt takhle uz to delali soudruzi z dob minulych :-))))) gratulace :-)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    FIN: Už se stalo. Chtěl jsem napsat, že teď se to určitě přetřese tady, a koukám, že už to začlo... ;D
    FIN
    FIN --- ---
    MALEMKRALOVNA: žádné strachy, já chápu velice dobře - ale pokud ty si přečteš debatu uplynulých dvou týdnů zde, vůbec nechápu, jak teď s touto, do jisté míry komickou, poznámkou vůbec můžeš vyrukovat. o tom, jak co a proč je a není ta gramatika, ten nástroj, bylo řečeno vše. i o tom, že lecky se člověk přes zprasený jazyk ani nedostane dál, i o tom, že jazyk je to "nejměřitelnější", a právě proto k němu se lze vyjádřit nejspíše.

    co se "nevím koho" týče, tak sorry, ale je náramně těžké a vlastně i nesmyslné nepovažovat konzuma, tebe a nečecha za skupinku jistého druhu a to hlavně proto, že tak náramně působíte.

    a btw: věta "někdo si třeba není jistý a nepochopil tu báseň" coby zdůvodnění, proč někdo nemá kritizovat, je tak teplá, až to bolí - problém v řadě případů není totiž v tom, že někdo nepochopil, ale spíš v tom, že autor napsal tak blbě a chybově a neobratně, že zbytek nechápe. a naopak: poukazem na univerzální filozofické moudro "to vlastně ty nemůžeš pochopit, jak já to myslel", lze spláchnout cokoliv a kdykoliv.

    kromě toho, že tím splachujete vlastně sami sebe, protože si buď jist, že by ti řada dobrých autorů jistě řekla, že když píšeš tak, že ostatní nechápou, je chyba na tvé straně a měl bys s tím něco udělat :-)
    FIN
    FIN --- ---
    TOMASZ: ještě buď od té dobroty a udělej pořádek v nejhorší poezii - to jest dej málemkrálovně a konzumovi tam banán, protože jinak klid nebude, a následně upozorni děvčata, aby do nich pak post ex neryla.
    ten klub má - totiž měl - původně svůj účel a díky vašemu tanečku se stal nyní prudce nudným a nezajímavým. dokonce ani skutečnost, kterak se nekonkrétní výhybka konzum nechá opěvovat stran své "upřímnosti" (ha ha, to mě fakt pobavilo:), není zábavná.
    jestli potřebujou onanovat a ještě se párkrát pochválit, jací jsou odvážní a čestní kabrňáci, mohou tak činit jinde, ale asi nebudou mít tolik zájemců. nicméně nejhorší poezie je teď fakt kýbl sraček a obávám se, žes je v tom tanečku povzbudil.
    technicky: vyhrožování je marné, o tom, že je můžeš zabanovat vědí - a stejně tě pak rozeberou jinde. tak už to udělej a hlavně o tom donekonečna nemluvte.
    MALEMKRALOVNA
    MALEMKRALOVNA --- ---
    FIN: promin nevím za koho hovoris ty, kdyz se tu vyjadrujes v diskuzi, ale ja mluvim sam za sebe, a neprijde mi, ze bych si protirecil a zaroven jsem nikde nepsal a ani nezadal aby jste byli nekriticti... dost casto mi prijde, ze vy hazite do pytle celou skupinu a jejich teze si michate dohromady, to je chyb ... tim co jsem napsal jsem chtel rict ze nekdo je tolik suverenni aby vycetl gramatiku ale uz si neni tak jisty v kramflecich pri hodnoceni zbytku te basne(kdyz ji treba nepochopil, anebo mu nic nerekla) ... to jak jsi to pochopil ty neni spravne :-)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    Moc roztomilé mi to tedy nepřipadá. Je mi k zblití, když vidím, jak někdo jedním dechem tvrdí, že mu pravidla českého pravopisu nejsou dost dokonalá, aby je mohl uznat, a současně dělá naprosto zbytečné hrubky, jako "texty ... upravim, aby odpovidali". Tvrdí, že je lingvista, a zjevně si plete významy slov, jako "raný a ranní". Nejsou tu vlastně ta nedokonalá pravidla náhodou od toho, abychom se domluvili? Abychom i my, primitivové, neosvícení a bez lingvistického vzdělání, chápali, jestli se mluví o něčem, co bylo dříve, nebo o něčem, co se obvykle zkoumá záchodovou štětkou?

    Omlouvám se těm, kteří razí politickou korektnost za každou cenu, ale já tohle už nedokážu nazvat jinak, než pravým jménem, a myslím, že je čas, aby to zde naplno zaznělo:

    Je to naprostý a totální idiot!

    A tím bych tu diskusi za sebe považoval za uzavřenou.
    FIN
    FIN --- ---
    "Jako by dotyčný člověk měl takový "polokoule" na to, aby se do někoho navezl, ale nemá takový "koule" na to, aby řekl, to téma je slabé, celkově tam není rytmus a je to píčovina. (celé je to tak pokroucené, být v PM poezii benevolentní k tématu i kompozici, ale být nazi ke gramatice)"

    lol :-) a zde právě názorně vidíme vrchol logického přemetu a výkrutu - když nejde ukceat, abychom nebyli kritičtí, dozvíme se nakonec a po dlouhé době, že nemáme být kritičtí vlastně proto, že jsme nikdy nebyli kritičtí dost.


    MALEMKRALOVNA: nic ve zlém, ale jsi na kolosálním omylu s těmi svými polokoulemi - když se tam onehdá promenoval konzum, řekl jsem mu, že jsou to sračky, a to byl řev!

    ta vaše grupa si vlastně chvílemi tak roztomile protiřečí :-)
    MALEMKRALOVNA
    MALEMKRALOVNA --- ---
    NECECH:
    NECECH: Že je to divné. Přijde mi, že někteří lidé píšou, ne protože je to baví, ale protože chtějí být umělci. Ale ono to chce uvědomit si, že lidí je na světě jako sraček, téměř vždy bude v čemkoliv někdo lepší, tak proč se neuvolnit a nepsat to svoje a přestat si hrát na umělce/básníka, kterým ve finále stejně nikdo v podstatě nejsme. Možná jsme poetické duše co píšou a zajímají se, ale nic víc. Přinejmenším já to o sobě ani nechci tvrdit, ani se do té pozice nepřímo nechci stavět. Stydět se za svojí rannou tvorbu, to je jak stydět se za to, že jsem se posrával jako batole, nebo že jsem byl tak moc trapnej, když mi bylo 15.

    Rád bych taky upozornil, že žádnej učenej z nebe nespadl. Stydět se za svojí nedokonalost je fakt nejhorší věc na světě.

    Btw. NECECHu ke tvé stati. Naprosto souhlasím. On ten pravopis je hloupé hodnotit už z jednoho důvodu - jak jsem psal je to všechno provázané - z toho důvodu mi přijde hloupé se zaměřit jen na jazyk. Ještě ke všemu po gramatické stránce. Přijde mi to takové dost alibistické. Jako by dotyčný člověk měl takový "polokoule" na to, aby se do někoho navezl, ale nemá takový "koule" na to, aby řekl, to téma je slabé, celkově tam není rytmus a je to píčovina. (celé je to tak pokroucené, být v PM poezii benevolentní k tématu i kompozici, ale být nazi ke gramatice)
    NECECH
    NECECH --- ---
    FIONOR: Jinak je smutne, ze se vlastni poezie bojis: Děsím se dne, kdy se ohlédnu zpět, a zjistím, že jsem se vůbec nezlepšil v tom co dělám.
    NECECH
    NECECH --- ---
    FIONOR: Nesnaž se přenést břímě odpovědí na jiné! - To me pobavilo. Kdyz nechces diskutovat, nemusis, ja te nenutim. Snazim se pochopit tvoji pozici a jak vlastne myslis ty sve (tendencni) otazky.

    Pro me je nepochopitelny, jak nekteri autori v priruckach pravopisu hledaji jakousi vyssi pravdu, neco jako Bozi zakon. Ja napriklad gramatiku akademie ved CR (a tim mene skolni prirucky nebo wikipedii) neuznavam jako lingvistickou autoritu. Vim, ze maji sve chyby. Ze pravidla ceskeho pravopisu maji daleko k dokonalosti. A proto se jimi neridim, aspon ne v umeni/poezii, kde naopak vychazim z absolutni svobody tvorby.

    Vidim, ze soustavne na sobe pracujes a chces se zlepsovat. To respektuji. Myslim si ovsem, ze se zbytecne zatezujes velmi sebekritickym pohledem na tvoje ranni dilo (ve veku 20-25 let). A kdyz ty nevidis zadny posun, zadne zlepseni, tak to jeste zdaleka neznamena, ze tam neni.

    I me se stava, ze nektery muj text se mi po letech uz nelibi. Bud tohle ignoruji (za ucelem zaznamu vzpominek), anebo dotycny text vymazu z pismaku resp. ze sveho pocitace.

    Nektere texty i po letech trochu upravim, aby odpovidali mym stavajicim konvencim (mj. i pravopis).

    Jinak upozornuji na [ NECECH @ Poesie bez pranic a tkanic ]

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam