• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    BOBLIG
    BOBLIG --- ---
    JESSIEATREIDES: Však já netvrdím, že nevíš... já si to našel na základě tvýho doporučení a postnul to sem, abych ušetřil práci ostatním.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    BOBLIG: děkuji, já to viděla a vím, že je to v archivu čt
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: byly to Krásný ztráty, zajímavé to rozhodně bylo, protože hábová je velice kultivovaná dáma a druhým hostem byl Roman Holý....

řekla bych, že cold ware...
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Jaký pořad? Mohlo by to být na webu. A byl aspoň ten rozhovor zajímavý?

JESSIEATREIDES: Co mohlo být v originále? Nějak se mi to nedaří zreverseengineerovat...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ...krátce předtím na tomtéž programu rozhovor s překladatelkou filmů (a též války v Perském zálivu) Danou Hábovou (to je ta paní, která chtěla ostatní kolegy naučit, jak se překládají vulgarizmy, při slově děvka se červenala jako zralá jahůdka a přednášku nakonec koncipovala jako prezentaci cca. dvou desítek anekdot na téma slang (a ne zcela spisovná mluva) ;oDDD
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    včera v Six Feet Under - pohřeb, dcera nosí do jídelny tácy se studeným občerstvením a družka její tety jí napomíná: "nenos tam už to studené nářadí, je ho tam dost..."
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    Právě teď reklama na Óčku, Reklama na Worms crazy golf „i červíci zvládají golfové kurzy“
    SILENT
    SILENT --- ---
    Pokud mluvite o skupinach, rozrazujte je podle rysu, ke kterym se vyjadrujete. Tim to cele zacina i konci. Cernosi jsou cerni. Kreteni jsou kretensky.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALBRECHT_SMUTEN: nemam televizi :) kazdopadne jsme OT
    ALBRECHT_SMUTEN
    ALBRECHT_SMUTEN --- ---
    KID_MCHUTT: Při deklaraci týhle nenávistný pózy jsem tuhle nachytal Fina na lásce k Bořkovi. Jenže svět je plnej těchhle príma vyjímek, který neznáte a o kterejch jste v životě neslyšeli, protože kreténi jsou mediálně zajímavější a tak se vám zdá, že lidstvo je plný kreténů, když pohodový lidi v televizi nedávaj =)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALBRECHT_SMUTEN: tohle byla podpasovka :) dobre, z me teorie existuji vyjimky, ale vzhledem k pomeru lidstvo vs vyjimka je jejich pocet zanedbatelny, tudiz v ramci generalizace neni treba jejich existenci zminovat, nebot jejich pocet je v toleranci chyby v mereni a je limitne se blizici nule. spokojen? :)
    ALBRECHT_SMUTEN
    ALBRECHT_SMUTEN --- ---
    KID_MCHUTT: Ani rodinu nemáš rád?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALBRECHT_SMUTEN: nejde jenom o rappery, ale obecne o lidstvo
    ALBRECHT_SMUTEN
    ALBRECHT_SMUTEN --- ---
    KID_MCHUTT: Protože tomu nerozumíš, strejdo =)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALBRECHT_SMUTEN: ja nemam rad vsechny stejne
    ALBRECHT_SMUTEN
    ALBRECHT_SMUTEN --- ---
    FIN: Já mám taky raděi bílý rappery =)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    FIN: to, že tys něco takového nezaznamenal, ještě neznamená, že by se část černé populace nepozastavovala nad rasismem obráceným naruby. musím pracovat, můžeme o tom pokecat někdy u vína. hezký den:o)

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FIN: hrách na stěnu házíš...
    FIN
    FIN --- ---
    JESSIEATREIDES: není. dokonce ani žádné jiné - o holém faktu, že část černošstva si vynutila očicvidnou nespravedlnost jménem "pozitivní diskriminace", ze země vydupala přiblblé "afroameričan" a je, jak jsi podotkla, na určité fakty alergická, zatímco současně s tím jsem ještě ani neviděl, ani nečetl projev černocha, který by se pozastavoval nad tím, jak část černošstva zaujímá přezíravý a povýšený postoj vůči bělochům a jak o nich v některém rapu hovoří a vyjadřuje se, dokonce o takovém černochovi zatím ani nečetl, se nijak smysluplně debatovat nedá.

trochu se to podobá drzým českým cikánům s jejich "rom" vs. "gádžo" s tou výjimkou, že naši cikáni by nejspíš rádi byli tam, kam to dotáhli brothas niggas ve Státech.

obojí je sakra pokrytectví a někdy si říkám, že bílí bojovníci za ještě větší korektnost jsou pitomí sebevrazi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam