• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    SILENT: Zpusob vzniku se da pomerne snadno odhalit.
    FRANCIK
    FRANCIK --- ---
    BOUCHI: Vždyť je to z toho uplně jasný. :)
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Trulant to překládal. Ale dávat do bystrý várka voda furunkl a pak to podávat, to bach vážně nedělal...
    SILENT
    SILENT --- ---
    BOUCHI: Neslo by mi ani tak o faktickou znalost trulanstvi, jako spis o identifikaci a takrikajic o zpusob vzniku tohoto pojmu z anglickeho originalu.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    SILENT: Jsi si jist, ze to chces vedet?
    VEETUHS: Napodobne.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    KOMPAS: priznam se, ze jsem chvili hledal ten preklad... me hlupaka netrklo, ze by cesky popis mohl zacinat slovem Furunkl trulanty
    SILENT
    SILENT --- ---
    Ted jen co jsou to ty trulanty?
    CD0M3
    CD0M3 --- ---
    ano, hlavne se napudrovat a impregnovat :)
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    obal nudlove polevky
    SILENT
    SILENT --- ---
    RIP: dobre ti tak ;)
    RIP
    RIP --- ---
    Trochu jsem pobrouzdal - a kdo se moc ptá, moc se dozví. Vynechali jsme z toho (a ta knížka bohužel taky) dary od mecenášů. V roce 2007 padesát milionů eur, jen sám jeden saúdský princ 17 milionů. A stačí zajít na web Louvru, aby člověk viděl, že všechno je v té knížce špatně, ceny vstupného, slevy, celková výše rozpočtu... Je to špatně nejen vzhledem k realitě (české vydání 2007), ale dokonce i vzhledem k realitě roku 2005, kdy to německý autor sepsal. Už nikdy si nebudu ověřovat údaje z obrázkových publikací, slibuju :-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    RIP: jak rika greatdrake, nehlede na to, ze ty slevy mohou byt dost zasadni cast. velka cast navstevniku budou mnohacetne vypravy s vyraznymi slevami. Nedivil bych se, kdyby 8,5 platila mensina navstevniku.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RIP: Daň ze vstupného odváděná státu?
    RIP
    RIP --- ---
    Hloupé chyby jsou zábavné, ale "chytré chyby" též. Posuďte tohle, pokud to není jen moje redaktorská paranoia a pokud jsem něco nepřehlédl.
    "Umění a architektura - Louvre" od Slovartu, dvoustrana 52-53, "Louvre v číslech".
    Roční náklady na provoz Louvru činí cca 100 milionů eur, třetinu si vydělá muzeum samo, zbytek hradí stát. (...) Ročně ho navštíví cca pět milionů návštěvníků. Vstupné stojí osm eur pade (minus nějaké slevy, ale plus samostatné výstavy taky za osm pade.
    A teď mi povězte, kde je vedle: já, překladatel, autor, anebo že by... fr. ministerstvo kultury?!
    Protože pět milionů návštěvníků po osmi pade už samo o sobě je 42,5 milionu, nemluvě o dalších příjmech (práva na reprodukce, povolení k natáčení, suvenýry, restaurace atd.) Takže celkem jistě k padesáti melounům.
    Jenomže třetina ze stovky je, aspoň u nás doma, třiatřicet.
    Nemyslíte?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JESSIEATREIDES: Opravdu za nms? Většinou se to počítá na dialogové listy, které jsou tak 0,5 nms. Ale chápu, že cenový rozptyl může být velký a že televize se snaží ceny dabingu stlačit co nejníž (když už ti herci berou za hodinu dabingu tak tisícovku).
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    GOBERS: no skoro; taky tam padl preklad "polymer composite" -> "kompozitni palmer" ;))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RIP: mimo jiné též proto, že (alespoň v mém případě) nabízejí za překlad NS tak maximálně osmdesát kaček... produkce, co dělá dabing, se napakuje, slavní čeští herci by to rovněž nedělali za pět prstů a šestou dlaň, tak se někde šetřit musí...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ISTEVE: Terorista pobihajici s torpedometem?? :-D
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    amatersky preklad filmu... "UZI submachine gun" -> "ponorkova zbran UZI"...
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    GOBERS: vono vůbec celej ten film je strašně směšnej. viděl jsem ho včera po druhé a pořád mi ořipadá, jako by byl placenej al gorem.
    nemám ten film rád.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam