• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Tak musím oznámit, že paní "překladatelka" nezklamala. Boha Zeuse jsem sice v knize nepotkal, Dias se tam ovšem mihl. Zatím na straně 24 a 26. Bojím se otočit každou další...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    ZIDANE: Dělám na tom. Je to porod. Ježka. Když už překladatelka o skloňování latinských jmen ví leda kulové, aspoň ať se drží tvaru, když už si nějaký paskvil vybere. Ale když je na jedné straně schopna použít tvary Niriédes a o tři řádky tvar Niriidy, obé místo tvaru Néreidy, Thetida střídá s tvarem Thetyda úplně náhodně, stejně tak tvary Nireuse a Nirea, to je kromě Skřipce i na pěst.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZIDANE: Ve [ cameltoe club ] se zřejmě používá slangové "velbloud".
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Není divné, že na třetí obrázkové straně komiksu Batman: ROK JEDNA (na čtvrtém obrázku) rozbaluje policejní komisař Loeb modrý bonbónek a u toho běží komentář: "Bral bych jeho kampaň proti nikotinu vážněji... kdybych z něj necítil eukalyptové kapky."?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Moje maminka tomu už léta říká "řezník".
    KAREN
    KAREN --- ---
    nebo "zářez"... ale s tim by se muselo dal pracovat, aby bylo jasny, kterou cast ma clovek na mysli;))
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    KAREN: To by šlo, vďaka :)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Překlad směšný, wtz. Ovšem že bych věděl, jak to říct, to se říct nedá. Jak se tohle v češtině nazývá, když pominu opisy typu zařízlé kalhotky?
    KAREN
    KAREN --- ---
    DASHA: koho by taky vzrusoval, zejo;) .DDD
    DASHA
    DASHA --- ---
    =)) http://www.mojblogicek.estranky.cz/stranka/mcfly
    "Co ho absolutně nevzruší: Velbloudí prst"
    RIP
    RIP --- ---
    WITTGENSTEIN: Ach ne, tyhle seky mi zřejmě unikaly; snad dáno i tím, že se snažím koukat toliko na Pavlu Horákovou, u které je záruka, že to bude sedět.
    Ne, byla to taková ta vyčouhlá tmavovlasá, jsem líný se tam znovu dívat.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAREN: Ze všeho nejvtipnější je na to, že to tomu expertovi nemohlo vyjít ani gramaticky. Nicméně teď už končí, tak kdybyste se chtěl někdo přihlásit, dejte vědět :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    WITTGENSTEIN: ach ne.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Největší sek v tom pořadu byl podle mě tenkrát, když se mluvilo o jakýchsi pravěkých rybičkách (něco jako latimeriích), které zpopularizoval už v sedmdesátých let letech David Attenborough. Jenže ten expert moderátor neslyšel "popularise", ale "pop your eyes", takže pak tvrdil, že na ně Atenborough v sedmdesátých letech "třeštil oči" ;-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    RIP: tyjo... ja jsem videla parkrat vzdycky kousek tohohle vzdelavaciho okenka a jednou tam meli kousek projevu G. Bushe, kde kovboj rikal "we need to address this issue". a pan ucitel tam pak rekl, ze "to address" = "oslovit" a dal to uz nijak zvlast nerozvedl. a divaka asi nemelo zarazit, jak ze se ty problemy oslovujou.... ,/
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RIP: Aniž bych se na to podíval: že to z těch čtyř moderátorů byl ten jediný mužského pohlaví?
    RIP
    RIP --- ---
    http://www.ct24.cz/vysilani/2008/06/25/208411010110625-08:25-dobre-rano-ii/
    Koho to zajímá, nechť si pustí z archivu ČT24 dnešní lekci angličtiny, je to v ranním pořadu stopáž cca of 31.00. Ty lekce jsou myslím pěkně dělané, ale dneska tam vyrobili botu: "a name to make a mark" tady jistě nebude "člověk, který se vyznamená", ale "jméno, které se bude odlišovat" /jde o jednání Řecka s Makedonií, které se točí právě kolem jména druhé jmenované země/.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    RIP: Už na tom pracuju, ale musím s přestávkami, to se nedá číst, to je týrání nebohého čtenáře :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam