• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Takže občas se stane, že se v ringu střetne pravoslaví s jižní tlapou? Hm...
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    HYPERION: noo.. northpaw v tomhle smyslu snad neni, ne? opak southpaw (levaka) je orthodox (beznej pravackej postoj).
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    RIP: Proto je Rocky tak dobrej, protože jižních tlap moc v boxu není. Je to tam samá severní (ang. northpaw).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SPIKE411: ještě menší OT: na linuxu to pro jistotu dělá taky :/
    RIP
    RIP --- ---
    Kdybyste nevěděli, co to je "Jižní tlapa", koukněte se na český dabink filmu Rocky. Jinak též A/Č slovník, heslo "southpaw".
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jsem si 100% jistá, že nepleteš :)
    FIN
    FIN --- ---
    BIDLO: myslím, že nepleteš.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    ELLIE: "Ľudia už nezažijú úsvit." (před 5 minutama na Markíze)
    Jo nepletu se, že "Do boja!" které tomu těsně předchází, zní v originálu "To war!"?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    KAREN: podľa náročnosti, niekedy tri a niekedy desať.
    KAREN
    KAREN --- ---
    CLAVEN: tyyjo, to zni zajimave.)) ja jsem byla vzdycky zvykla na platby podle ns... resp. nejdriv v ramci zamestnaneckyho platu, to bylo uplne marny... ale tohle zni o dost lip;) i kdyz... zalezi - kolik ns tak zvladnete za hodinu (je mi jasny, ze zalezi na narocnosti)?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    KAREN: aj mne
    KAREN
    KAREN --- ---
    JESSIEATREIDES: platej ti za korektury od hodiny, ne podle ns, joo?
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    JESSIEATREIDES: Představ si Českou společnost pro (ne)jakost, jak do dává někomu jako ty v roce '93 kontrolovat, poté co nějaký "odborník" mezi nima prohlásil, že to za pár šupů dokáže přeložit sám. Ts, to by spíš ti dědkové ty peníze prochlastali... A ve všech dalších verzí (až do roku 2003) na to očividně vůbec nikdo ani nesáhl. konec OT :)

"Nebo se musí 100% výrobku šrotovat, nebo se musí vozidlo/ prvek opravit v opravárenské dílně za dobu delší než 1 hodina."
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    BIDLO: chápu, ale citoval jsi z odborného textu, takže to nebylo tak úplně jasné.

nejnižší odměna za hodinu revizí textu, kterou jsem ochotná akceptovat a kterou mi klienti rádi zaplatí, je 350 korun.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    JESSIEATREIDES: Myslel jsem beletristický, ne průmyslový.
    A že jsem z toho dokázal poznat "překlad" i já svědčí o dost velký úrovni zprznění.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    btw., nechodí sem překladatel(ka), která čas od času překládá pro idiomu a Trados má registrovaný pod iniciálami LC?

O Vánocích jsem dostala k revizi jeho/její překlad manuálu klimatizační jednotky a na ty perly, co tam byly, bych musela založit vlastní klub. Něco neskutečného.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    BIDLO: tak sorry, ale za 5 - 25 korun na stranu nepracuji. ani jako korektor.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    "Řízení se provádí jen vizuální kontrolou."
    (Česká společnost pro jakost(sic!)) -- a to má být KURVA oficiální právně závazný standard... yuck!

Dostal jsem od výrobáka požadavek na překlad českého manuálu do angličtiny. Po pár větách mě začalo drbat v hlavě, že to buď psal Vietnamec nebo... to překládal negramot. B) je správně. (originály se bohužel na webu nepovalují, neb standardy jsou placené, ty se musí kupovat, takže mě čeká tvrdá práce doslovného překladu re-engineeringu do ENG. Jako třeba

Nástroje řízení ...byly původně (patrně nabeton)... control mechanisms!

Omlouvám se všem korektorům, který tohle dělají za 5-25,- Kč/str.
    FRANCIK
    FRANCIK --- ---
    Opět jednou vyvedený strojový překlad.
    [ XSOFT @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE ]
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MATEEJ, SILENT: viděla jsem v nějakém časopise fotku učitelskýho zápisníku jednoho jeho učitele ze střední a už tam je Mirek...
    SPIKE411: měla jsem chuť tam napsat, co když jsem Vizigót ;)
    WITTGENSTEIN: asi jsem málo zelená?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam