• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    KAREN: něco mezi tímto

a tímto

KAREN
    KAREN --- ---
    HADRADAR: mozna krizenec vlkodava a vlkodlaka;)
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    HADRADAR: Nebude to jeden z těchle ortofonických nešvarů, tohleto oslabené "l"? Taky s tím mívám probémy.
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    Při sledování filmu Underworld: Evolution v českém dabingu zazní z úst hlavní hrdinky slovo "vlkodak." Přemýšlel jsem jestli nemohla myslet spíš "vlkoduck," ale kontext tomu neodpovídá ;-) Každopádně si člověk udělá obrázek o rozhledu oné dabérky a těch v režii, jestliže takový kiks pustí.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CALCULON: jojo, to bylo super :o)))
    CATT
    CATT --- ---
    Při hledání španěslkého centra pro cestovní ruch:
    Dobrý den, vítejte na blogu o Centru pro rozvoj cestovního ruchu "Dutchy Errante. Jsme poskytnutí užitečné webové stránky ve stejné informace, takže nezoufejte, pokud to nefunguje.
    http://www.elholandeserrante.com/cs/
    NJAL
    NJAL --- ---
    SHEALA: Se nediv, v zemi, co je ochotna svou narodni ligu nazvat "world championship" :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    nejlepsi bylo, jak byli americani vydeseny z ty valky v Georgii :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SALO: my taky byli na Floridě a původně jsem měla jet do Georgie, to by teprve byla bžunda :)))
    SALO
    SALO --- ---
    QUANTI: ako uz pisal VANEK, dotycny pan vsak skutocne posobi v Athens, GA
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    QUANTI: ;o))))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SALO: jo, když jsem se ptala jednoho fellow studenta (bylo mi 16), kterej mluvil originálně tak nějak rusky, odkud je, a řek že Georgia, taky jsem se toho nemohla dobrat :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    No vzhledem k tomu, že "boxer" taky není přeloženo jako rohovník, mi "wrestler" přijde naprosto ok :)
    NASA
    NASA --- ---
    LONESTAR: taky bych to videl na wrestlera, preci jen u divaka filmu o boxu se tak nejak trosku da ocekavat urcita informovanost, ne?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ZIDANE: než "bijec"...
    "wrestler" a "wrestlling" je nejvýstižnější (ovšem předpokládá to, že lidi vědí, co to je - jak sám poznamenáváš v ZIDANE)

jinak wrestling je forma zápasu nejen podle wikipedie (a fakt že ty si - dle evropského kontextu - představuješ pod pojmem "zápas" spíše zápas řeckořímský, na tom nic nemění)
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    MCD: Jestli je možné spolehnout se na transcript - http://www.script-o-rama.com/movie_scripts/r/rocky-3-script-transcript-iii.html a na anglické titulky - http://www.opensubtitles.org/cs/download/sub/3302718, najdeš tam

Tonight we have a most unlikely match, the boxer against the wrestler, with all the proceeds going to charity.
    MCD
    MCD --- ---
    ZIDANE: a není tam to původní slovo brawler?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    LONESTAR: Výstižnější než co? Než bijec nebo než wrestler?
    Než bijec každopádně. Když se řekne "bijec", představím si zhruba totéž, co ID Jelena - chlapa s palicí a bederní rouškou.
    A když se řekne "zápasník", představím si spíš zápasníka řeckořímského, tedy takového, který chytá soupeře do parteru a válej se tam po sobě jak dva gayové :), rozhodně si nepředstavím chlapa, který vyleze na tyč označující roh ringu a skočí na soupeře nebo chytne soupeře do pracek, zvedne nad hlavu a hodí ho mezi diváky (přímo scéna v Rockym). To není "zápas", jak si ho představuju, to je prostě a jednoduše "wrestling" a ti, kdož to provozují, jsou wrestleři. Byť tedy dle wikipedie wrestling JE forma zápasu. Přesto bych to rozlišoval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam