• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    Mission, takovej ten film za 49 Kc v trafice.
    "We're dropping at 60 feet per second." --> "Klesame rychlosti 200 metru za vterinu."
    Trochu jim ulit rad, ale 10 bodu za rozumny zaokrouhleni :-))
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    Imho chcou udelat skandal jakej ej Clooney pedofil!
    SILENT
    SILENT --- ---
    KAREN: prekladatel se zrejme snazi ceskemu ctenari pomoci vysvetlenim, ze to preci jen technicky vzato byla jeho loznice, kdyz byla v jeho vile...
    KAREN
    KAREN --- ---
    George Clooney (48) vyhlásil válku bulvárnímu fotografovi, který vylezl na zeď jeho domu u italského jezera Lake Como a vyfotil si polonahou třináctiletou dívku.

"Podáváme žalobu na dva časopisy a na fotografa. Nevím, jak je to ve Spojených státech, ale v Itálii je protizákonné, aby fotografové šplhali na něčí zeď a pomocí teleobjektivu si fotili třináctileté holky v jeho ložnici. Tady, říkám, je mez mého soukromí," napsal Clooney ve svém prohlášení.

http://www.novinky.cz/koktejl/176563-clooney-zaluje-paparazza-vyfotil-nahou-13letou-divku-v-jeho-loznici.html

vs. "We're suing two magazines AND a photographer. I don't know about the law in the United States but in Italy it's illegal for photographers to climb over my wall and to take long lens pictures of a 13-year-old girl in her bedroom.

I draw the line of privacy at that."
    http://www.tmz.com/2009/08/14/george-clooney-sue-lawsuit-paparazzi-elisabetta-canalis-italy-photos-underage/
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ECLECTICA: kontext a konkrétní situace neznám, takže nemohu soudit. ale v mnoha případech se kosmický prostor hodí víc než vesmír.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ECLECTICA: ten kouzelny pas je opravdu zvlastni. ze by melianin pas v prostoru?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    JESSIEATREIDES: chápala bych "lety do kosmického prostoru " vesmír/kosmos se tam snad nevyskytuje ani jednou, a věř mi, že to vypadá (ne vždy, ale velmi často) prostě divně.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ECLECTICA: když on to ale prostor je, že... stejně jako se pak subspace neříká podvesmír či dokonce subvesmír, ale subprostor...
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Jsem jedinej komu přišlo divný, že v dabingu ČT(sic!) Čtyř svadeb a jednoho pohřbu chyběly titulky k tomu němýmu bráchovi? (když jsou snad tuším i v originále a v CZ/SK znění jsem je taky vzatím vždy viděl) Je to fakt perla, přijít o půlku až celý dialog, ty 3 minuty v kapli znakový řeči jsou síla... Asi spoléhali, že to každej viděl už 10x a ty hlášky si pamatuje. (má pěkný kozy. co říkal? že je to krásná země, taková hornatá. resp. Mimochodem máš rozepnutej poklopec.)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Perličkou posledního měsíce je pro mě tvrdošíjné používání výrazu "prostor" v knize, která zhusta pojednává o vesmíru.
    "Poslat raketu do prostoru, hluboko v prostoru, místo naší galaxie v prostoru, cestovat do prostoru..." prostor kam se podíváš.

Dále: "Asimovova kniha Foundation"
    "Ve filmu Zpět do budoucnosti"
    "Planeta se nachází v kouzelném pásu" (habitable zone)

Až budu mít náladu, zkusím to všechno sepsat. Ing. Kozel to není, ale občas člověk taky žasne.
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    Jo, pochopil jsem to pak.. :) Holt mi to nekdy pomalu mysli. :D
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    asi jde o tu Madonnu ;)
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    Kdo tady umi italsky?:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    A už je to tu zas: http://novinky.cz/koktejl/176316-stripterka-si-vytahla-mladika-na-podium-ten-zkolaboval.html (v Itálii)

Když se mladý muž probral po krátké indispozici, jeho první slova prý byla: "Spatřil jsem Madonnu. Kde je Milly?"
    "Ho visto la Madonna!! Dov'è Milly?": queste le prime parole pronunciate dopo il suo rinvenimento.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    QUARTZ: jiste, i v originale je to sileny manazroutsky radoby technoblabol, aneb napsat fakt dobra prodluzovacka, to by asi receny reklamni pracovnik nedostal premie :D

nicmene cesky preklad na tom zapracoval jeste dukladneji :D
    QUARTZ
    QUARTZ --- ---
    SHIGORBIRDMAN: ovšem nejsem si jistej, že bych bez fotky dal alespoň tu anglickou verzi. Tak totiž nejspíš dopadl překladatel ;)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    musel jsem si vyhledat original, abych to pochopil :D

This surge protector offers flexible power. Engineered to be the most sophisticated and complete power multiplier, its flexible arms transform the static power strip into a dynamic power delivery device.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    "Tato přepěťová ochrana poskytuje flexibilní napájení. Byla vyvinuta v nejnáročnějším provedení a jako kompletní rozbočovač. Její flexibilní ramena převádějí statické napájení plošného vodiče na zařízení dodávající dynamický výkon."

http://www.prodejdvd.cz/detail-zbozi/1187-prepetova-ochrana-philips-spr-5500/

Koukam nekdo setri :D
    CATT
    CATT --- ---
    Reflex 32/09, rozhovor Veroniky Bednářové s Muriel Antonovou:
    ... Ale víte co? ...
    Když cvičíte, ano, je to osamělá činnost.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MADIETTA: no blízká... imho berou právě z Oxfordu, Cambridge apod. etalon, že ten název je místní :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam