• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    HURDA: velmi geekovská technická poznámka: Minas Tirith atd. není quenijsky, ale sindarsky :-D
    HURDA
    HURDA --- ---
    nedávno jsem narazil na jeden blbej překlad z Quenejštini do Angličtiny R.A. Salvator má v sáze o Drizztovi artefakt Crytsal Shard, kterej umí vytvořit takvou kristalickou věž - ta se jmenuje Cryshal Tirith - prý elfsky křišťálová věž,
    jenže Tirith v názvu Minas Tirith znamená světlo, proto se taky bratrská věž jmenuje Minas Morgul nebo Minas Ithil
    VANEK
    VANEK --- ---
    HADRADAR: Hmm, že by ze mě mluvila angličtina? Čekal bych, že do první republiky se to užívalo, ale v PSJČ není a v Googlu taky celkem málo. Že je to nejpohodlnější pro lenochy, to souhlasím.
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    VANEK: Jojo, jasně, že to sedí. Já se jen pozastavuji nad tím, že se to neráčili přeložit. Tour de force mi nepřijde jako v češtině již zavedené cizí slovo. Nebo se mýlím?
    Z_E_R_O
    Z_E_R_O --- ---
    KAREN: :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    korektura... titulky k filmu, zrovna je to o kaskaderech apod.

"This stunt ROCKS!" > "Tenhle kousek je KAMEŇÁK!"
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    Něco z dnešního aktuálně: Server BBC News označil nové snímky teleskopu za "obvyklou tour de force".
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: ju did?
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Džouk. Aj mejd e džouk.

Pořád zapomínám: http://twitpic.com/h4lo3
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: nepopletla... je to opravdu brašna s popruhem na rameno a ten krkolomný název překladem (lépe řečeno pokusem o překlad) z čínštiny...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jak si YouTube/Google představuje lokalizaci: http://vozovna.cz/64/experiment-youtube-ct-je-prilezitost-i-pro-neziskovky#comment-57

MADIETTA: IMHO se jim popletla ta reklama na kreditky: nosit na rameni školní tašku - k nezaplacení...
    VANEK
    VANEK --- ---
    CATT: V mém prohlížeči právě ne, asi se tam info o refereru nějak zachovává.
    DASHA
    DASHA --- ---
    JERRYGN: No name bych teda chapala jako tu formu pokrmu (testicko, prosmazeno..) a pak muzes mit ruzny naplne..
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    JESSIEATREIDES: zajímalo by mě, jestli se jedná o jednorázový nebo periodický poplatek :-)))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    výloha čínského obchodu u Kinského zahrady:

Nosit na ramení školní tašku - 159,-
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    DASHA: porad mi to neni jasne, protoze to evidentne psal nejaky backpacker. ja to jedl na Ko Phanganu, cili hned pod Ko Tao - treba to ten clovek zavedl v jedne putyce a pak se to rozsirilo :-)

takze by to mela byt libovolna zelenina v testicku - potom ale nechapu proc tam maji "no name with vegetables", jakoze "zelenina se zeleninou"?

at je to tak ci tak, je to zabavne :-)
    CATT
    CATT --- ---
    VANEK: stačí klepnout na odkaz a dát reload. nemají rádi příchozí od jinud :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    DASHA: Dík, asi jsou dneska nějaké skvrny na slunci nebo věci mezi nebem a zemí - na několikátý pokus, po překopírování odkazu a zadání do čerstvého okna, to naskočilo. Nemají rádi odkazy z Nyxu, či co?
    DASHA
    DASHA --- ---
    VANEK: tak zkusim znova, otevrit mi to ze zkopirovanyho odkazu jde.. http://worldtrip.greenash.net.au/blog/no-name-vegetables

(pro pripad, ze zase nic:
    No name vegetables
    Friday, 1st Feb 2008.

"No name" vegetables is a crunchy Thai appetiser, which consists of chopped-up mixed vegies, that are battered and deep-fried into little snackable pieces. Best eaten dipped in sweet 'n' sour sauce. Not sure if they have it elsewhere in Thailand — I don't recall seeing it in Bangkok or in the north — but here in Ko Tao, most restaurants list it on their menu. At the remote restaurant this afternoon (after bashing through the jungle), my friend Robert introduced me to this dish, which I've never tried before, but which I hope to sample again. )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam