• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    SKRU
    SKRU --- ---
    DUCK: ted sem to videl u jednoho usera ve start menu, i kdyz sem cumel primo na tu klasickou ikonku, tak mi trvalo asi 15s, nez sem pochopil, co to vlastne je. nevim esli je to nejakej autopreklad anglickejch slov v ceskym menu, nebo si to tam nejak dopsal sam, ale libi se mi to.
    ale nelibi se mi, kdyz mam v souborovym menu Tivoli prelozeno collapse, ktery se bezne preklada jako sbalit(strukturu stromu), na selhání.
    DUCK
    DUCK --- ---
    SKRU: tenhle preklad je kde ?
    SKRU
    SKRU --- ---
    Úplný Příkazce
    (Total Commander)
    VANEK
    VANEK --- ---
    KACABABA: Jojo, to mě tehdy taky praštilo do očí: http://fantasyplanet.cz/kniha/vecna-valka#comments
    KACABABA
    KACABABA --- ---
    Ach jo. Koupila jsem si novější vydání Haldemanovy věčné války, protože to staré jsem někde zapotrošila a nemohla jsem ho najít. Těším se jak malá, jak si tu knihu přečtu. Otevřu, čtu úvod, a narazím na tuto perlu:

"Vyrostl jsem jako součást té šťastné generace mezi Vietnamem a 9. listopadem,..."

Překlad Pavel Hodek a Josef Hořejší (jsou mi ta jména povědomá dobře nebo špatně?)
    Nakladatelství Polaris, vydáno 2009.

Teď už chuť číst nemám. Už nějakou dobu uvažuju, že ty překlady prostě číst nebudu, a budu si kupovat rovnou originály. Ach jo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Krása:-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZOOEY: Jo, tak to ti dobře tak. Každopádně čuchám slovenštinu (chutný = roztomilý, volať = nazývat, říkat) :D
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    Když jsme u toho jídla, tak v jedné španělské restauraci v Brně mají na tabuli před vchodem jakožto speciality uvedeno: Red Sniper
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    NELLAS: je to z blesku.cz a dobre mi tak .-]
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZOOEY: To překládal nějaký Slovák. Nebo je to ze slovenštiny? :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BORGDOG: Jedálny lístok, nota bene.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZOOEY: Á, kanibalův jídelní lístek.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    'Chutná, drobná rodačka z Madridu, Pe, jak ji volají přátelé.'
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ZIDANE: Řekl bych, že nejsem jediný, kdo si toho všiml; ale je dobře, že to opravili.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MAGUMI: Někdo z nich to tu asi čte, už je tam

...k jeho "nepřijatelným" nárokům na právní ochranu pro finanční sektor a britské banky...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    KANDELABR: neverím :P
    KANDELABR
    KANDELABR --- ---
    V jedné vzpomínkové knize o vylodění v Normandii háže hlavní hrdina po němčourovi (který se kdesi schovává) granát a přitom křičí: "Oheň do tvé díry!" ehm.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MAGUMI: Bez uvedení zdroje překlopili článek z Telegraphu. Ale s londýnským City to kluci ušatý, mediální moc dobře neskouleli.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Poté, co francouzský prezident Nicolas Sarkozy uvedl námitky k jeho "nepřijatelným" nárokům na právní ochranu pro město Londýn [sic!], premiér Cameron odmítl britskou podporu pro nové smlouvy na vytvoření "fiskální unie" mezi členy eurozóny.

Britský premiér Cameron: Osamělý muž stojí proti zbytku Evropy | zpravy.ihned.cz - Svět
    Britský premiér Cameron: Osamělý muž stojí proti zbytku Evropy | zpravy.ihned.cz - Svět
    http://zpravy.ihned.cz/svet-evropa/c1-54159160-britsky-premier-cameron-osamely-muz-stoji-proti-zbytku-evropy

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    EOLIS: to je chladné a radikálne!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam