• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MVEK: Beraní rohy, tím jsou myšleny takové "zakroucené feferonky"? Znám jako beraní, takže to je asi krajové.
    IDLE
    IDLE --- ---
    MVEK: Vyznění. "Absolute waste of space" není neskladnost, jak by mohlo vyznít z té české verze, ale někdo nebo něco tak zbytečný, že jen zabírá místo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    A co je špatně s tím místem?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VEETUHS: Už to vylepšili - teď jsou tam varianty "nepodržel jsi svého otce" (v názvu) a ""nechal jsi odejít svého otce, nechal jsi padnout svoji zemi" (v článku). Podle příspěvků v diskuzi tam pravděpodobně byl ještě mezistupeň "nepodržel si svého otce." To není neschopnost, to je smysl pro humor.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    Dnes se ýDěs předvedl:

Nechal jsi umřít otce - You let your dad down
    Absolutní plýtvání místem - Absolute waste of space
    MVEK
    MVEK --- ---
    VANEK: Ale zas se jim (možná?) musí nechat, že věděli, že překládat doslova beraní rohy (já tedy ale myslel, že se říká býčí rohy) je nesmysl, a tak je napadl možná paprikáš, a z něj vytvořili toto:-).
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    VANEK: dal bych si grilované lýtečko pana vrchního, děkuji pěkně
    VANEK
    VANEK --- ---
    A ať to máme komplet, nemám bohužel možnost fotit, ale na (horním) kraji Krymské má tamní "hospoda Jednička" poutač v angličtině "COME, WE ARE SERVED TO YOU". (Na druhé straně domu je česky "Přijďte, rádi vás obsloužíme"; zbytek překladu je snesitelný.)
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: A vůbec, vychutnejte si to komplet, s beraními rohy / with papric:
    JEDOVÁ CHÝŠE - restaurace PRAHA 1
    http://www.lunchtime.cz/jedova-chyse/#denni_menu
    VANEK
    VANEK --- ---
    Z menu na zítřek: Hollandian milled schnitzel with cheese, mashed potatoes, cucumber salad

A v Máji v "Minutce" v přízemí vzadu mají na regálech s dopékaným pečivem varovné nálepky POZOR HORKÉ / SET HOT
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: A navíc neumí pískavici, hanba.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/mamincino-svatecni.html

Složení: fenugreek, pepř černý mletý-max.5%, paprika sladká, kmín, libeček, citronová kura drcená,hořčice, zázvor, kurkuma..

(to bude asi hodně žlutý koření ;-) )
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TOOMIX: Je to restaurace hned u metra Hradčanská, sám jsem si to fotil.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    nalezeno na FB pořoadu Peklo na talíři, jméno té české restaurace bohužel chybí...

NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    lehký offtopic (perličkou bude, pokud se mi to podaří převést do češtiny tak, aby si toho nejmenovaný nevšiml)

Dej volovi funkci aneb Mrdej češtinu do prdele
    (z projevu k nadaci starající se mj. o pozůstalé po zaměstnancích)

A už vůbec nelze popsat, s jakým citem a vzpomínkami jsou děti vázány ke svým již nežijícím otcům, ani to, jaký i ve jménu piety k nim žijí plnohodnotný život. Mají vesměs výborné studijní výsledky a jsou svými matkami ve vší skromnosti skvěle vychovávány. Často při svém rozhodování uvažují a ptají se sami sebe, jestli by to tak táta chtěl, či zda by s tím či oním souhlasil...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KID_MCHUTT: To si taky právě pokaždé říkám... :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NELLAS: třeba je to přesně ten legendární průvodce o kterém se vyprávějí všechny ty příběhy o průvodcích ve kterých není zmíněno jméno :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MVEK: Taky. Hůl, palice nebo kyj. Prostě něco, čím se dá pořádně praštit :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MADIETTA: To mi připomíná toho chlápka na Staromáku s cedulí, která zní přibližně "The English Tourist Guide".
    MVEK
    MVEK --- ---
    Myslel jsem, že club je kyj, ale možná mě fantasy hry mystifikují.

Ale tak členy často neumí ani domorodci. Sám si někdy musím dát znovu "kurz".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam