• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZIDANE: je novej dabing i na tohle?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    6. díl Byl jednou jeden objevitel - Velké džunky, díl o čínských námořních cestách někdy za středověku a tam vztekající se pirát: "Pozemské krysy!" - pozemské?
    Nebylo by lepší "suchozemské"? Nadávky do pozemských krys bych čekal spíš ve Star Treku :-)

A různé "vládče, zrádče" taky "zaujme", ač to už není překlad, to je jen paskvil češtinářský
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    neviem, či to je úplne z prekladov, ale pobavilo solídne

Přikláníte se k 88 (šifra, která se používá pro nacistický symbol Hi Hitler – poznámka redakce)?

Landův král králů Janeček: Do dneška jsem nevěděl, co znamená symbol 88 - tn.cz
    http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/landuv-kral-kralu-janecek-do-dneska-jsem-nevedel-co-znamena-symbol-88.html
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ahoj, je tu někdo, kdo se živí tlumočením a byl by ochoten pomoci s bakalářkou právě na téma "tlumočení" - formou krátkého online formuláře? Kdyžtak PM, díky!
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    silikonová podložka.
    EN: Do not cut on the product. This may damage the product
    CZ: Neřízněte se o výrobek. To by mohlo výrobek poškodit.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ULRIK: Me stihli pobavit jeste pred Bondem. Reklama na Bidniky: Parizska ulice, na jedne strane ozbrojeny dav, na druhe serazena jizdni jednotka se savlemi. Dustojnik pozvedne savli smerem k davu a zarve: "Chaaaaarge!!!". V titulcich dole jsem zaroven cetl: "Nabijet!". Myslim, ze by to dostalo 5 bodu z 5 od generala Attorneye.
    JAEN
    JAEN --- ---
    RIP: ježkovy zraky, ono je o tom i video...:) http://www.urbandictionary.com/define.php?term=turd+polishing
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    dík :)
    RIP
    RIP --- ---
    RIP: Sorry, "polish a turd" :-(, už se blížím do fáze pracovního dne, kdy ruce odmítají komunikovat s mozkem.
    RIP
    RIP --- ---
    VANEK: Našel jsem nějaký zoufalý překladatelský dotaz v němčině a zdá se, že jde o idiom "polish a toad", který se cestou v té firemní hierarchii popletl.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KID_MCHUTT: Já tipuju, že to měl být přeslech z high road.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KID_MCHUTT: A není vtip právě v tom, že to vůbec nedává smysl?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    prosím vás, co je braille toad? nějak mi brailleho ropucha nesedí...
    http://ekonomika.idnes.cz/dilbert.aspx
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SILENT: Správně! Ovšem větší smysl by v tom případě podle stejné logiky dávalo, "musíš to vzít dolů soutěskou."
    SILENT
    SILENT --- ---
    VANEK: ale slovnik na seznamu prece rika, ze notch je zarez!
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jak mohl velet? ptají se v USA, když generál denně odeslal 40 milostných e-mailů – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/284687-jak-mohl-velet-ptaji-se-v-usa-kdyz-general-denne-odeslal-40-milostnych-e-mailu.html
    Psala jí, aby se držela dál od Petraeuse a hrozila jí, že by mohla dosvědčit, že se generála provokativně dotýkala pod stolem. Poslala jí asi pět vzkazů. V jednom ji také obvinila, že se "producíruje okolo základny" a potřebuje si "udělat zářez". [celá zpráva]
    Podle jednoho z přátel Kelleyových Jill "otevřeně flirtovala s vysokými představiteli armády na večírcích ve svém domě za 1,3 miliónu dolarů". Pro list Daily Mail ještě dodal: "Je to sexy žena a je si toho vědoma. Vždycky vypadala jako milionářka ve značkových šatech a na vysokých podpatcích. Na večírcích mohla flirtovat se všemi vysokými důstojníky. Je to osahávací typ, umí naslouchat, není těžké si představit, že některé kluky očarovala," doplnil zdroj.

Broadwell sent Kelley half a dozen emails from anonymous accounts earlier this year warning Kelley to stay away from Petraeus. In one, she accused Kelley of groping the CIA boss under the table.

She also accused Kelley of 'parad[ing] around the base', adding: 'You need to take it down a notch' and 'Who do you think you are?'
    A friend today described to MailOnline how Kelley would 'flirt outrageously' with senior military figures invited to parties at her $1.3 million mansion, saying: 'She was a very sexy lady and she knows it.'
    'She always looks a million dollars in her designer dresses and heels. She turns heads,' said the friend, who did not wish to be named but has attended numerous parties at her home.
    'At the parties she would flirt with all the senior military guys. She's touchy feel-y. Her hands would be on their arms. She was attentive. It's not hard to see why she had some guys under her spell.'
    David Petraeus scandal: General John Allen accused of sending inappropriate emails to Jill Kelley | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2232159/David-Petraeus-scandal-General-John-Allen-accused-sending-inappropriate-emails-Jill-Kelley.html
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ZIDANE: asi si to po sobě ani nečtou...jinak si to vysvětlit nedovedu...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Že já na tu Primu Cool koukám.

"...která pohltí celý sluneční systém." - a co přesně se panu překladateli nelíbí na "sluneční soustavu"? I ten google translate na "solar system" nabídne "sluneční soustava"...
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    WITTGENSTEIN: Jo, rozpojené vagóny, ostý záběr...už se to osvěžuje.

VANEK: Co pamatuju, říká Moneypenny na začátku že práce v terénu není pro každého (not for everyone, pokud pamatuju dobře) a překlad je ve stylu "je to těžké" (nebo tak nějak) a na konci říká "vždyť jsem povídal, že to není pro každého" (opět použití fráze not for everyone)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Aha, a já si pořád říkal, co Fukovi na dobytí Ereboru vadí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam