• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    Dotaz:

Ve "Válce ve středověku" jsem narazil na citaci z díla "svatého Prokopa". Podle bibliografie jde o (což mě napadlo) o Prokopia. Je to běžné, takhle ho počešťovat? (není to chybné sloučení Prokopia historika s Prokopiem mučedníkem, podle kterého byl pojmenován?)
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    PJOTRIK: Tak už víme, v jaké epoše a pod jakou totožností se skrývá Master připravující se na nové střetnutí s Doktorem ;). Určitě chtěl zachytit vysílání z Gallifrey!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PJOTRIK: ...my bychom řekli mistra věd.

A tak jako řekli, žejo... v 15., 16. století... ;)
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    Aspoň si tedy odnesl v roce 1936 z Wisconsinské univerzity vědeckou hodnost mastera věd, my bychom řekli mistra věd.

Před 80 lety lidé poprvé uslyšeli zvuk vesmíru. Zařídil to potomek Čechů - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/prvni-radiosastronom-se-jmenoval-karl-jansky-foz-/tec_technika.aspx?c=A130514_163120_tec_technika_kuz
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MEANKITTY11: podla kontextu, uz som to prekladala ako debil, kreten i hovado, podla toho, aby sa mi to hodilo do tonu celej konverzacie...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    MEANKITTY11: kretén
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MADIETTA: Ale každopádně díky.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MADIETTA: Nepátrám po jediném správném, klidně jich může být víc. Zmrd nemá ten vtipnej pubertální podtón, jako douchebag.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEANKITTY11: tak u slov tohohle typu těžko budeš mít jediný "správný" překlad. Mně by přišlo odpovídající třeba zmrd.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Můžu se zeptat, jak teda správně přeložit douchebag? Mohlo by se to hodit.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ted uz to jen prosadit do normalni komunikace a pockat par let, nez to skonci v pravidlech ceskeho pravopisu :)
    RIP
    RIP --- ---
    Zkráceně sprchpytel, podle vzoru strašpytel.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    sprchovy pytel, to ma nadeji!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CADAVRE: "Ty sprchový pytlíku..." - to asi zacnu pouzivat... ;-)
    CADAVRE
    CADAVRE --- ---
    Jsem si vzpomněl, jak jsem před pár lety koukal na seriál Metalocalypse s amatérskejma titulkama, a když si mezi sebou hlavní hrdinové nadávali do douchebagů, tak to frajer suverénně přeložil jako sprchový pytel. :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VANEK: Sauerkrautsalad with Proper je ovšem taky bomba :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Vias [ MILHAUZ @ Praha 7 :: Letna - Holesovice - Bubenec :: nenapadny puvab burzoazie ] - features fried Lea cheese, Sausege field champions a mnoho jiných.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    ZIDANE: Ostatně jeden druh párků se taky jmenuje "trampské cigáro" a rozměrově má podstatně blíž k doutníku než k cigaretě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SID311: tak alespoň jsou kavkazského původu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZIDANE: Nezapomínej též na tendenci úpravců rozhodovat se spíš pro tu variantu, která sedí na pohyby pusy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam