• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    HATOR
    HATOR --- ---
    FRANCIK: A co to znamená doopravdy?
    FRANCIK
    FRANCIK --- ---
    Asijské restaurace se neomrzí.
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    WITTGENSTEIN: Jew's ear se porad uvadi jako prekladatelska chyba, ale absolutne nechapu proc..
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    Zaslechnuto v jedné detektivce. "Oklahomská břitva".
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    RIP: okay, Negative Nancy
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Nejde uplne o preklad, ale hodi se sem :) takovy maly vtipek ted v Amsterdamu

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    WITTGENSTEIN: "Creamy white finishing sauce" je tak krásně poetické, jak z nějakého Harlekýna (kategorie fialová a výš).
    RIP
    RIP --- ---
    VANEK: Hm, pisser není ani internacionalismus, ani vědecký termín. A myslím, že by jim nepřišlo vtipně, kdyby se Urinal jmenoval Urinal, přestože moč se francouzsky taky řekne urine. A otázka je, jestli se dá urologický čaj zařadit pod "food".
    VANEK
    VANEK --- ---
    RIP: Yes, Captain! (Co myslíš, přišlo by vtipné Francouzům, kdyby se jmenoval Pissoir?)
    RIP
    RIP --- ---
    WITTGENSTEIN: S tím Urinalem to nezvládli , protože se nejedná o chybu, ale opravdu o nápoj zlepšující močové cesty.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    25 Of The Worst Food Name Fails Ever | Bored Panda
    http://www.boredpanda.com/food-name-fails/
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VANEK: Oj, Džízisi...furt to tam mají :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    Sám už jsem (tu?) nejmíň před rokem dřenil nesmrtelné "Základem tohoto loga je Nebojsa, postava Alsasana získaná Thomasem Fentimanem dvakrát při profesionálních zkouškách Crufts Obedience Test."
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    EVILMIND: Mám dojem, že Fentimans mívají ve Sklizeno ve Vodičkově, jinak třeba v bistru Freshtaste v Thámově. Určitě jsem je viděla tak aspoň na pěti dalších místech, ovšem ta paměť... Ale to už jsem OT.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    EVILMIND: GATE na Sokolovskej
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CLAVEN: btw z jaky hospody to je, nikde jsem to nevidel jeste a do jejich minimalniho odberu na webu se asi nevejdu... :-)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    EVILMIND: sorry, mobil
    KAREN
    KAREN --- ---
    CLAVEN: kdybych videla ten listek, tak si tu bizarne pusobici limonadu s pampeliskou a korenem lopuchu, kterou jsem proste "musela" zkusit, zrejme nekoupim ,D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CLAVEN: v mensi nez 1mb verzi - maji to i primo na webu
    Produkty | Fentimans
    http://fentimans.cz/fentimans-produkty/
    "Hledáte stimulační recept na ingredience? Plně tělnatou kolu, která je raritně posilující? Chcete vědět víc?"

Ale kazdopadne bych neco od nich docela ochutnal... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam