• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    ZCR
    ZCR --- ---
    PISKVOR: Byl to ten slavný den, kdy k nám byl zaveden SSJČ a PSJČ. (a dost již, sic stihne nás ruka správčí spravedlivá)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZCR: To je bajekne, pokrakujte.
    ZCR
    ZCR --- ---
    PES: Inu, kdo se moc durdí a málo hledá v slovnících, vyhoří a začne od píky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PES: Jasne, dyt jazyk se prece nemeni: "snb" znamena "sbor narodni bezpecnosti," pac to tak bylo odjakziva, a rozhodne ne "snowboard." A ta tvoje dvojtecka pomlcka zavorka je jenom vysledek nahodneho buseni do klaves, protoze to taky nedava smysl jakozto interpunkce ;o)
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    PES: "vedoucí party" je IMHO původní význam.
    PES
    PES --- ---
    Navíc to od UJC nechápu, že se jazyk takhle mění a mrví :-( - parťák - už to slovo přece vypadá jako "člen party" či "spolupracovník v partě"...
    PES
    PES --- ---
    VANEK: mně to trhá uši, vždy jsem tohle viděl/slyšel přeložené jako Předák
    PES
    PES --- ---
    Policajt v Beverly Hills 2 (TV Smíchov):

Můžu mluvit s Vaším parťákem? / Sežeňte mi parťáka.

(Foreman)
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    Nevím, jestli se to tu už nedřenilo, ale HTC Sync je přeložen vskutku neuvěřitelně!

(Nebo třeba u „Když dojde ke konfliktu dat, použít:“ je „Most recently updated“ přeloženo jako „Velmi nedávno aktualizováno“.)
    GOLDENDELICIOUS
    GOLDENDELICIOUS --- ---
    Netušila jsem, že v dnešní době (dabing z roku 2005) uslyším v dokumentu něco jako "každé tělo poslouchá..."
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VANEK: Teď mi teprve došel původ toho "set". Velmi povedené.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VANEK: "He" je inteligentní stvořitel?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Almond set of Hustopece blossomed into thousands of flowers | Demotix.com
    http://www.demotix.com/news/1993110/almond-set-hustopece-blossomed-thousands-flowers#media-1992634
    A single almond orchards in the Czech Republic over Hustopeče eastern Moravia are these days in full bloom. Trees, typical of southern Europe, in the Czech Republic are natural rarity.
    In Hustopeče sets are spread over four hectares. He threatened them with extinction, but the city is saved and turned them into a tourist attraction. Sets complemented by 14 m high tower and held a celebration of wine and almond trees.
    SILENT
    SILENT --- ---
    PISKVOR: myslis \řád32 ?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEYMASTER: A to jsme zrovna včera vtipkovali, že ty překlady už taky nejsou co bejvaly, že už se nestane, že by člověk viděl "C:\Okna\Systém32\řidiči\atd\hostie" :D
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    KEYMASTER: Jojo, koukali jsme na to asi před týdnem. Vtipná je taky ta poznámka dole, kde jim v češtině chybí na začátku věta (a zajímalo by mě, jestli změna z 10 na 1 je úmysl), takže místo
    For Visual Studio Professional 2013 Upgrade only: Valid 11/7/2013 until 1/31/2014, or while supplies last. Available in Microsoft online stores in US (including Puerto Rico). Offer limited to customers that are upgrading from a previous version of Visual Studio Pro to Visual Studio Pro 2013. Not valid on prior orders or purchases; cannot be transferred or otherwise redeemed for cash or gift cards. Not combinable with other offers. Limit 10 per customer, per purchase. Taxes may apply. Void where prohibited or restricted by law.
    (zvýraznění moje) tvrdí:
    Platné od 1.listopadu 2013 do 31.ledna 2014 nebo do vyprodání zásob. Dostupné v Microsoft online obchodech na vybraných trzích. Nabídka je omezena pouze pro zákazníky, kteří upgradují z předešlé verze Visual Studio Pro 2012 na Visual Studio Pro 2013. Neplatné pro předchozí objednávky či nákupy, není možno převést či vyměnit za hotovost či jiné slevové kódy. Není možno kombinovat s dalšími akčními nabídkami. Maximálně 1 na zákazníka na nákup. Mohou být účtovány daně. Neplatné, kde je to zakázané nebo omezené zákonem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam