• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    To jsou starosti, at si tomu rikaji treba sadovej maz, proc by me to melo vadit?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Na směsi Jahůdka je nejvtipnější to, že je z jablek a červeného barviva. Tu by název marmeláda nezachránil.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RIP: Kdoule cpu do sklenic taky, když k nim někde přijdu
    RIP
    RIP --- ---
    GENTIANA: Džast jů vejt, ještě si Portugalci postěžují, že marmelo je portugalsky kdoule, že to z toho vzniklo, a vyhlásí se, že se to smí používat jenom na kdoulovou zavařeninu a šmytec.
    CHRISTOF81
    CHRISTOF81 --- ---
    GENTIANA: však to tam píšou "dříve známé jako MARMELÁDA" :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MADIETTA: jakkoli výraz eurohujer nesnáším, protože většinou padá z držky nějakému náckoidovi, tak v tomto případě se hodí. Kurvafix, moje babička dycinky vařila marmelády a určitě to nebylo z těch dvou pomerančů k vánocům, a prababička taky, a cpaly do toho rybíz a angrešty a jabka a a jeřabiny a co se našlo a neuteklo a odjakživa to byla marmeláda, případně povidla (podle technologie výroby), ale žádná mizerná ovocná pomazánka nebo džem nebo Směs "Jahůdka", ovocný výrobek slazený.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SHIGORBIRDMAN: né, i z jiných citrusů, máš na výběr :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    a dneska uz muze byt marmelada jen z pomerancu :/
    SILENT
    SILENT --- ---
    EVYA: copak marmeladu, ale pomerance!
    EVYA
    EVYA --- ---
    PATISLAV: Hlavně, je to přece Zeměplocha a tam se může stát cokoliv. Asi jako když jsem coby dítě v osmdesátých letech četla Alenku a pomerančovou marmeládu jsem měla prostě za další z Carrolových výmyslů.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    PATISLAV: Protože v originále "do not disturb my circles", takže jsou potřeba alespoň dva.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PATISLAV: co když si jeden rozšlápneš? požadavek na dva mě nemůže rozházet ;)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BALAENA: asi by mě zarazilo, proč zrovna kompas, ze všech možných kulatých věcí? A především pak - proč dva? Cožpak by nestačil dost dobře jeden? :D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PATISLAV: v Marečku, podejte mi pero se obkresluje pětikoruna. Co máš proti kompasu?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PATISLAV: i když, teď mi došlo, že to možná překladateli i redaktorovi divné přišlo, ale pak si řekli... no co, vždyť kompas bývá kulatý.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    MADIETTA: já myslím, že tohle nemá co dělat s angličtinou - to je o logickém myšlení - to jest něčem, co člověku schází, pokud mu přijde v pořádku rýsovat kruhy kompasem.
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    Ted sem zaslechnul v nejakym CSI, ci co to je na Nove v tuhle dobu; maji na stanici nejakyho chlapa, co pouziva jakousi smartphone App pro lidi, co chcou rychlej anonymni sex v klubu:

"Pamatujes si jeji prezdivku?"
    "Beru vsechno"
    Nacez se na obrazovce ukaze "up4anything".. myslim, ze takhle to slecna nemyslela. :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: Hm. Tak to mi asi nějak splynulo s paleografií, protože capitalis quadrata a spol., ergo žiju již mnoho let v bludu a až do dneška si nikdo nevšiml.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MADIETTA: No jo, jenže jeho tehdejší redaktorka Naďa Svobodová uměla anglicky ještě mnohem méně...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    WITTGENSTEIN: tak ale víš co, JK svou chabou znalost zdrojového jazyka upřímně přiznává sám. To měl(a) pohlídat jeho redaktor(ka), když to o něm vědí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam