• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    EVYA: Špatný klub, ale
    Definition of capital input
    http://www.teachmefinance.com/Financial_Terms/Capital_Input.html
    jsou "kapitálové vstupy" ve smyslu makroekonomických rovnic, eventuálně "vklad"; dal bych entry.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    EVYA: díky. to zní lépe! :)
    EVYA
    EVYA --- ---
    PFAUST: Nejsem si na 100 % jistá, ale střelila bych to spíš takhle: The Position and Perspectives of Czech Airlines within the SkyTeam Alliance in Relation to the Capital Input of Korean Air.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    Dobrý den všem, nevěděl byste mi prosím někdo pomoci, zda mám dobře přeložený název odborného textu? Nejsem si jistý mimo jiné členy. Musí být člen určitý vždy před názvy? Moc díky ta podnět!

Postavení a perspektivy ČSA v rámci aliance SkyTeam v souvislosti s kapitálovým vstupem Korean Air

The Position and Perspectives of the Czech Airlines in SkyTeam alliance in relation to the capital input of the Korean Air
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    ZCR: este mi dejte spravnou odpoved a vysvetleni....teda jestli to negdo vi
    PES
    PES --- ---
    Každopádně elektrický (či elektrizující) pocit z toho návštěvníci budou mít určitě také...
    PES
    PES --- ---
    CLAVEN: Pche! Korektor je dnes přežitek...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    PES: Nj, ale pred zadaním výroby by to bolo vhodné skontrolovať :p
    PES
    PES --- ---
    CLAVEN: no co, se sekli na klávesnici ob jedno písmenko...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Zoo Praha

VANEK
    VANEK --- ---
    MORMEGIL: A jak třeba, s ohledem na kontext "foreign jurisdictions, financial institutions operating outside of the United States, and classes of international transactions that are of primary money laundering concern to the United States Government" nebo "if the Secretary finds any such jurisdiction, institution, or class of transactions to be of primary money laundering concern" (USA PATRIOT Act Title III a dále)? :-(
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VANEK: To je ta s tím letištěm?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZCR: "Scarlett", to bude zřejmě známá jižanská prostopášnice O'Harová.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    EVYA: Ale třeba „tři ruské banky budí ,primární znepokojení z praní špinavých peněz‘“ („three Russian banks are "primary money-laundering concerns"“) tam zůstalo a taky by to asi šlo i líp…
    ZCR
    ZCR --- ---
    EVYA: stigma smilnice!
    EVYA
    EVYA --- ---
    EVYA: Už to opravili i s roztomilou poznámkou překladatele. Redaktor asi cítil potřebu se o nově nabyté vědomosti podělit.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    EVYA: Však jo. Mně už několikrát přišel dopis s takovým šarlatovým pruhem a pokaždé to byl nějaký malér.
    EVYA
    EVYA --- ---
    Šarlatovému dopisu zatím nikdo nedokázal čelit. Použijí teď USA tuto ekonomickou superzbraň? – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...atim-nikdo-nedokazal-celit-pouziji-ted-usa-tuto-ekonomickou-superzbran.html
    ZCR
    ZCR --- ---
    VANEK: Oh Lord.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZCR: Vypadl ti lord.
    AKAM
    AKAM --- ---
    VEETUHS: "A prosím, sdělte to Chamberlain, že generální prokurátor chce pracovat na včerejším své diplomové práce a byl rozzuřený na to, co zjistil, že kompasy! Slyšíte mě?" "Rozumím, přes a ven."
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZCR: Řekněte prosím Chamberlainovi, že generál Attorney chtěl včera pracovat na tezi pro svého pána a rozzuřilo ho, že nenašel kompasy. Okopírujete mi to? Tady Roger, jdu ven.
    Takhle? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam