• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    SILENT
    SILENT --- ---
    ATUARFIK: ted jsem zrovna prijel z dalmacie a bylo zabavny pozorovat ty rozhovory (a ucastnit se jich) - prave s ohledme na to, kdy to ktera strana vzda a prepne do anglictiny, nebo naopak do obecne slovanstiny ;)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SILENT: Moje polská babička vždycky říkala, že až spolu Poláci a Češi začnou mluvit anglicky, nastane konec světa. Tak holt už je to tady. :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    ATUARFIK: jojo a tim je to jeste zabavnejsi... a co teprve slovencina ;)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    ATUARFIK: todle je popsano dobre na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Translate cast Translation methodology
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SILENT: Nejzajímavější na tom je, že takhle to Google Translate přeložil z jazyka, kde ta homonymie není - což znamená, že to u méně frekventovaných jazyků "tlačí" přes angličtinu, což jsem nevěděla a překvapilo mě to.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ATUARFIK: mam z toho opoceni v praze
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ve vedlejším klubu nedávno proběhla diskuze o Google Translate - já jsem ho právě použila na celý jeden článek a výsledek mě potěšil (rozuměj: pobavil).

AKAM
    AKAM --- ---
    Pes: Třeba je to deformace z diskusí
    PES
    PES --- ---
    Kompjůtre, zničit sekvenci 1-...
    (Computer: Destruct sequence 1-...) - a ještě je to tam napsané na obrazovce

Že já byť i jedním očkem pohlédl na ten ST... :-/ Vážně to bylo tak blbě nadabované od začátku a nebo někdo zadal "nový" překlad?
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    GAARQ: Dogma je krystalický příklad zpraseného dabingu. V originále s titulky jsem se královsky bavil, při pozdějším sledování dabované verze jsem dílem skřípal zuby, dílem se nudil...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    dogma 1999, český dubing:

even god has a sense of humor. just look at the platypus.

i bůh má smysl pro humor. jen se podívejte na platypuse.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    Pracuju ve firmě, která má potřebu (aniž by to bylo vždycky nezbytné) vypracovávat zprávy apod. v něčem, co sama považuje za angličtinu; protože jde ale o dosti sverázný útvar, vedu si takový svůj slovníček těch největších špeků. Dnešní úlovky:

"wilderness" meat
    already tomorrow

Nutno dodat, že čeština trpí úplně stejně, ze starších záznamů vybírám:

žádnej no stress
    pak mi písněte mail, jestli yes nebo no

A když už to mám otevřený, uvedu svoji oblíbenou dvojici dokumentující takový jeden nepěkný... věc:

Knorr polévky
    x
    World Day Of Quality*

* Tady se absence jazykových znalostí násobí leností vyhledávat na internetu.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    HITMAN47: Good for him. It takes guts to admit that.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A prospective policeman is being interviewed:

The interviewer asks a question: “So,gentlemen, we are no idiots here – show us how you can decline the word “apple”.

The first guy goes: “Ja blko, ty blko, on blko (complete nonsense). The interviewer says: “That was great! Above all expectations! How about this other guy, can you decline the word “city”?

The second guy goes: “Me sto, tobe sto a veliteli tri sta!” (again complete nonsense). The interviewer says: “Perfect! Both of you got the job!”

Czech jokes:funny and cruel at the same time? | Czechmatediary
    http://czechmatediary.com/2010/02/02/czech-jokes-cruel-and-funny-at-the-same-time/comment-page-1/
    HITMAN47
    HITMAN47 --- ---
    "Omlouvám se fanouškům, kteří sem cestovali, i těm doma, že jsme si nevedli lépe... Jsem vykuchaný"

http://sport.aktualne.cz/...anouskum-jsem-vykuchany-povzdechl-si/r~204df352f94511e39254002590604f2e/
    XAJA
    XAJA --- ---
    naoh a grada:

PES
    PES --- ---
    TAPINA: mne akorát mrzí, že se (v IT) nejsem schopen snížit na úroveň mas a nedokážu "vymyslet" něco tak debilního, že bych na tom zbohatl (např. v poslední době mne málem porazila "funkce" aplikace YO - nebudu vypisovat, najděte si to ve zprávách z tohoto týdne + výši investice co to získalo - skoro se to dá brát jako důkaz, že fakt se řítíme do .... )
    TABBY
    TABBY --- ---
    PES: Doporucuji knihu Digitalni demence. Je to sklicujici cteni, lec lecos vysvetluje. Alarmujici je, ze s poskozenymi mozky mladeze vyrustajici s FB a playstation uz nejde nic delat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GAARQ: Dnes jsem vyslechla v obchodě, že dnešní levné oleje jsou ředěné vodou. myslíš, že když se člověku vypaří z hlavy vědomost, kterou snad oplývá i pětileté dítě, že si zapamatuje něco o hydroxidech? Základní premisa, ze které je třeba vycházet, je bohužel: "Lidi jsou ještě o stupeň blbější, než si myslíme."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam