• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ATUARFIK: Mládí je vždycky podezřelé.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VANEK: Zajímalo by mě, jak bych měla být atraktivní a vyrelaxovaná, aby to nebylo podivné. A mladá, aby to nebylo podezřelé.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELLAS: Aha, zdroj tady; tam už taky dělají totálníé negramoti.
    Prastaré fotky celebrit, které vás buď rozesmějí nebo rozesmutní vol. 2 | Blog | Čilichili
    http://cilichili.cz/blog/cumenda-celebrity-pokracovani/
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: S malou trpělivou Poliou. Elvis Presley LVIII.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Polio je náhodou moc hezké jméno pro holčičku :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: ne!!!!!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZRADA: Moc díky! A omlouvám se za spam... :-(
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    BORGDOG: Josef Václav Sládek.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Rád bych se zeptal zdejších znalců Shakespeara. Dolaďuji poslední detaily rukopisu, a bohužel jsem ztratil nebo si nepoznamenal údaje o překladateli k jednomu citátu. Je to z "Komedie omylů", čtvrté dějství, druhé jednání:

„Je zmrzačený, starý, neduživý a škaredý a znetvořený, křivý, zlý, hrubý, pošetilý, tupý cele a horší ještě na duchu než těle."

Mohl by mi někdo, prosím, poradit, ze kterého překladu to je? Venku je zima, do knihovny mám daleko, a kdoví jestli to tam ještě bude... chtěl bych to už mít z krku.
    Díky moc!
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    "... ale není tam otisk odpovídající většímu palci."
    Sberatelé kostí, Kostra na kříži
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    VANEK: Neboj, každá trumpota má svou mez. :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    S tím Trumpem a českými novináři si ještě užijeme…

Trumpovým ministrem obrany by se mohl stát 'generál generálů' Mattis | Svět
    http://www.rozhlas.cz/...trumpovym-ministrem-obrany-by-se-mohl-stat-general-generalu-mattis--1671240
    Oba muži se setkali rovněž v sobotu. Společná konverzace byla podle Trumpa dalekosáhlá a týkala se různých mezinárodních témat. "Mají za sebou vřelé a věcné jednání. A mohu potvrdit, že je Romney mezi několika dalšími, velmi kultivovanými Američany, kteří by mohli vést naší diplomacii," komentoval setkání Pence.

WTF? Aha,
    Vice president-elect Mike Pence talks transition; Sen. Schumer on working with Trump administration | Fox News
    http://www.foxnews.com/...e-president-elect-mike-pence-talks-transition-sen-schumer-on-working-with/
    Governor Mitt Romney came in. They had a good meeting. It was a warm and substantive exchange. I know he's under active consideration to be the secretary of state of the United States along with other distinguished Americans.
    (...)
    FOX NEWS CORRESPONDENT
    . The Trump team characterizing the conversation as extremely positive and productive.
    (BEGIN VIDEO CLIP)
    MITT ROMNEY, FORMER REPUBLICAN PRESIDENTIAL CANDIDATE: We had a far-reaching conversation with regards to the various theaters in the world where there are interests of the United States of real significant. We discussed those areas and exchanged our views on those topics.
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    Prezident Obama odjíždí do rodinných čtvrtí ...

Fotogalerie: Prezident Obama odjíždí do rodinných čtvrtí po inauguraci v roce 2009 | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...26_ln_zahranici_ele&foto=ELE674388_783A3F908C00000578_3926100_image_a_1.jpg
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    propadl jsem nějaké, doufám přechodné, příchylnosti k pokleslým parodiím a sleduju sérii o flynnovi carsenovi. ve třetí části (flynn carsen a jidášův kalich) jsem si již do 15 minuty vyslechl minimálně toto:

- glennova pozůstalost (glenn estate)
    - filozofův kámen (philosopher's stone)
    - princ z valakie (prince of wallachia)

"český překlad a úprava drahomíra kočová" - jak patřičné...
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    PISKVOR: Já jsem tušil, že v tom bude háček (a že si to mám prověřit). Ale tím si přece nebudeme kazit povedenou anekdotu...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VO_D_KOLEK: Ozaj? https://fr.wikipedia.org/wiki/Liste_de_parfums Engličani medle produkcí parfémů neprosluli.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    Tak ona často trpí i korporátní mateřština, že.

Drobná perlička, která snad upadne v zapomnění (firma se přejmenovala):
    Parfums.cz

(Vždycky mě to i trochu rozveselí, protože si hned přehraju pythonovskou scénku s Romanes, eunt domus.)
    CROSS
    CROSS --- ---
    PISKVOR: no já si tak úplně nemyslim, že Angličan by takhle vyjádřil, že lidi tak úplně nedodržujou nějakou směrnici, a přiznám se, že sexuální deviace mě teda za těch 7 let od doby, co jsem ten mail obdržel, nikdy nepřišla na mysl. Prostě mi to přijde legrační jako přímej převod z francouzštiny (můžu být samo vzhledem k její velmi chabé znalosti zcela mimo).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam