• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    NJAL: Anglofonní dejme tomu, mluvěj jak jim zobák narost, angličtina to tak čte a hotovo. To je jako když tenista Berdych kdysi říkal, že ho anglicky mluvící četli "Brrrdyč", až prej začal automaticky všude upozorňovat, že konec se čte jako "kh" :-)
    Ale tady - Runstedovy divize, Manštejn... u Manštejna jsem chvíli přemýšlel, jakou logikou k tomu asi autor došel a pak mě to trklo - zřejmě podle vzoru Karlštejn :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    ZIDANE: Tak jde jen o vyslovnost... Dela to kazdy... Kolikrat ja v anglofonnich dokumentech slysel Operejšn Begrejšn... :-)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Na CS History už jsem tu určitě několikrát nadával, ale oni prostě pořád nepřestávají překvapovat.

Dokument o druhé světové a tam padají jména jako Gerd [runstedt] nebo Erich von [manštejn]... kristova noho, potkala se ta parodie na překladatele někdy s němčinou a jak se v ní co čte?
    Ale čemu se vlastně divím, když jsem tam kdysi slyšel například (opět válečný dokument) i o jakési Hitlerově [líbštandarte]...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TESS_: YOU WILL NOT MAKE KFC YOUR HOME!!!
    TESS_
    TESS_ --- ---
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Díky za tip! Až si koupím kolo, budu mu mít jak říkat.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    "Tahle nová motorka se bude jmenovat Kaprálův Trest."
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    ATUARFIK: Mysleli epidemickou vlnu.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    MAKROUSEK: A jsi si jistá, že nemeleš nesmysly?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NEVADA_: Zamávala a lidé udělali mexickou vlnu. To je básnická zkratka.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NEVADA_: A jsi si jisty, ze se pred lidmi naposledy nezavlnila?
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Titulky k 10. epizodě 4. série Koruny:
    Rychle se vzpamatovala před poslední vlnou.
    She recovered quickly for one last wave.
    (Margaret Thatcherová se při nastupování do auta znovu napřímí a zamává lidem.)
    RIP
    RIP --- ---
    NEVADA_: Rodný bratr Hraběte Huberta z Cimburačky.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Ke kritice se vyjádřil i bratr zesnulé princezny Diany Earl Spencer,

Ministr Jejího Veličenstva varuje: Netflix točí fikci, nevěřte seriálu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...r-jejiho-velicenstva-varuje-netflix-toci-fikci-neverte-serialu-131676

Charles Spencer, 9th Earl Spencer - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Spencer,_9th_Earl_Spencer
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ZCR: To ale určitě udělej, jinak ti přes zimu pomrznou a v pružině nevykvetou.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ELIS: nedávno jsem dohledával cosi o jakési hlíznaté rostlině, a nepřekvapivě narazil na strojově přeložený článek, kde jse byl nabádán, abych žárovky na podzim vykopal.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Mališkost, ale potěší: Jak poznáte, že "Autor je redaktorem slovenského Denníku N. Text přeložila Helena Grundmanová."? Inu, „Doteď se jen Bhután pokoušel zakázat cigarety"
    Plicní lékař: Kuřáci s covidovým zápalem plic mají těžší průběh, účinky kouření jsou devastující – Deník N
    https://denikn.cz/...vidovym-zapalem-plic-maji-tezsi-prubeh-ucinky-koureni-jsou-devastujici/?ref=top
    ELIS
    ELIS --- ---
    Roztomilé.

GORMIE
    GORMIE --- ---
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Google přes AJ čerstvě ověřen. Syn se pídil, jak se řekne latinsky "truhla", a musela jsem mu vysvětlil, proč je "pectus" špatně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam