podle mne nejde jen o uredniky. do toho vstupuji odtahove firmy, ktere z toho maji podstatnou cast penez. urednikum to muze byt vlastne putna. tyhle dohody funguji na vyssich postech a jakmile se spravne zalobuje ze strany vymahajici (odtahovky, placena parkoviste...), tak se pristoupi k sikane obyvatel prahy. jsem sice prazakem, nicmene koupil jsem si dum na vesnici, kde mam trvale bydliste. bydlim v najmu a vim, ze pro pronajimatele bytu by bylo osemetne mi napsat trvale bydliste, tudiz bych nedostal parkovacku (pokud bych si ji nezaplatil dost podstatnou castkou). Osobne si myslim, ze v miste, kde bydlim ja(synkac) neni parkovaci situace tak katastrofalni, ze by bylo nutne zvolit reseni parkovacich zon. bohuzel tohle rozhodnuti neni primo na "urednicich" ale na lidech, kteri za to dostanou spravnou sumu. holt ten system parkovacich zon je podle me spatne nastavenej uz od zacatku.
Bydlel jsem nekolik let v krakovske na vaclavaku a denne jsem nemel kde zaparkovat i s parkovackou, protoze tam mnohdy staly dost luxusni vozy. jakmile jsem prise ke straznikovi, kteremu jsem oznamil, ze rada merglu bez parkovacky blokuje parkovani mistnim obyvatelum, mi rekl, ze mam nejdriv volat statni a pak se to bude resit pres oznameni obcana. tudiz mi neprijde, ze by tahle cela vec neco resila a nejradsi bych je s tim poslal zpatky do patricnych mist.
ale to je jen muj nazor, jestli tu ma nekdo pocit, ze zony jsou nutne, a vysvetli mi jejich patricnost, logicnost a vhodnost, budu rad. dozvim se alespon dalsi nazor a mozna si nebudu pripadat jako protizonovy fasista.