• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KETHAMINA: Mno, potrebujem nieco skor na ceste karlin-synkac. Ale juknu.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MYJKA: koukalas na Budějárnu, kolem střediska musí něco bejt a kolem Brumlovky taky. To se mi nechce věřit.
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    AXTHEB: jo na ty budejovicky to bude opravdu zuzo, uz se tesim... hlavne ze bude magistrala stat...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KETHAMINA: No zatim nic, vypada to bidne. Budu muset u prace v karline.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SINEAD: případný zácpy před soudem se budou objíždět tak maximálně z budějárny a Budějovickou/na Pankráci. Po Nuselský straně to nedává smysl, ne? A z druhý strany je to zaškrcený semaforama na IPP, takže na masky to nebude
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MYJKA: až něco najdeš, dej echo , uložím to na nástěnku :D
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    HVJ3R: Taky mi ucel tohohle opatreni absolutne unika. Predpokladam jen ze nejakej kamaradicek kamaradicka z magistratu bude mit kseft pro svoji stavebni firmu. Jinymi slovy utopime miliardu a zaspuntujem magistralu na vice mistech abysme meli 20 parkovacich mist navic.
    Iluzi, ze si budou uprostred Taborsky pomalu hrat maminky s detma na schovavanou, snad vyplodil nejakej zfetovanec v predsmrtny kreci. Naopak se okoli zatizi slunickovejma lidickama v autech, ktery budou objidet ty zacpy pred soudem(a verte mi, ze budou, mam to vyzkouseny).
    Plus se nam to mezi Nuselakem a soudem navic zaspuntuje z druhy strany, takze mistni obyvatele, mezi nima bohuzel i ja, by si meli zacit shanet plynovy masky :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Snad to nebude moc OT, prerusim vam debatu o tramvajich, ale je tu nejaka dama, ktory by mi v nuslich, idealne okolo synkace, poradila kam na nejake tehotenske cvicenie? :)
    LKA
    LKA --- ---
    IZSTVOCH: To je prave to, plynulej sjezd mimo magistralu je lepsi nez semafor. Ikdyz tam bude odbocovaci pruh, porad to je nekolikere X krizeni oproti soucasnosti. Nevim jak plynule to bude.
    AXTHEB: takhle utopicky to zni dobre, taky sem to zminoval. Ale muze nastat situace, kdy se v socasne odbe lidi plynule odpoji do Nusli/Podoli, ale v budoucnosti budou trcet ve spuntu tech co jedou dal, takze mohou byt vetsi kolony na urovni Bauhauzu, nez ted za Nuselakem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IZSTVOCH: Pravidelně se na Povstání tramvaj poznatelně vyprázdní, z lidí co jedou ze Synkáče nahoru jich imho v metru skončí aspoň třetina
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    AXTHEB: hele dost mozna ti ted asi nerozumim. nikdy mi neprislo ze by ten prestup na pp na tramvaj byl nejak zvlast exponovanej ale priznam se ze na 4ce neziju nijak dlouho a mohlo mi ledacos uniknout...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Plus teda mi fakt přijde lepší když budou kolony na úrovni Bauhausu, kde je kolem hovno a stromy, než tak jako v současné situaci mezi barákama.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Zapomínáš, že oproti IPP tam pojede tramvají fakt málo, a jedna autobusová linka to taky nezahltí.
    Jedno odbočení doleva s autama v protisměru fakt není pomalejší než objíždění náměstí Hrdinů.
    A pokud se bojíš doleva z okraje do Podolí, tak sjedeš u Bauhauzu, jako to dělá spousta lidí teď.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    AXTHEB: To je prave ono, ze misto sjezdu vyhradne doprava a najezdum v dalnicnim stylu se nyni bude (muset) odbocovat i doleva pres semafor a proud aut v protismeru. Stejne tak pres semafor na magistralu najizdet. K tem nucenym prujezdum tramvaji (autobusu a dalsimu provozu z/do Nusli) to bude pridavat dalsi zpomaleni. Lidi budou tenhle spunt objizdet, kudy to pujde a soucasny provoz z magistraly pres Lounskych bude proti tomu uplny prd.

Me to tak dobry neprijde, ale co. Uz mame zastavku tramvaje na magistrale, tak nejaky krizeni s tramvajovou trati, to je prkotina.

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IZSTVOCH: Vzhledem k tomu, ze je to od Karláku první přestup na metro tak je ten krátkej přestup dost důležitej.
    HVJ3R: Z magistrály uhneš doleva na Děkanskou vinici.
    HVJ3R: Že ty dvě tramvaje za deset minut způsoběj dopravní kolaps, co. A jak jako "Když už se někdo odváží autem přes magistrálu do Nuslí"? Od centra vyměníš tři doprava se dvěma semafory za jedno odbočení doleva a jeden semafor. Od kraje Prahy na tom drobně vyděláš (nebudeš muset z Lounských doleva)

Čim víc nad tim přemýšlím, tím míň blbý mi to přijde.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Ale taky to jeste prostuduju. detailneji. Zatim mi to podle letmeho pohledu do PDFek jako klasicke vlhky sny zelenych projektantu. Vsude jsou stromy a spokojeni lide. Az na tu malou lapalii (PDF), ze nyni tramvaj musi (uz podruhe) zastavit magistralu (jejiz provoz je tam, v pozadi, nenapadne priznany). Ale zas hned, jak to zasypeme a vydlazdime, stromy pridame (PDF), tak se nam na Soudni ulici vyroji cyklisti (a cyklistky), stejne tak i spokojene maminky s kocarky. Ty tam vyrostou s tema stromama.
    Tady je jen pohled shora (PDF). Krasne prechody a tak vsechno. Nastesti se nekdo podrbal na hlave a napadlo ho, ze z/do vozovny nejezdi jen 18ka, ale rano a vecer pekna radka tramvaji. Udelali odbocky kolem soudu, aby nemusely vsechny tramvaje jezdit dvakrat pres magistralu. Jenze tam bude potreba dalsi semafor, kdyz uz se nekdo odvazi autem pres magistralu do Nusli. Tam budou spunty krizem-krazem. A tramvaje do toho, nadhera. Jo a propos, do/z Nusli tedka jezdi i 193ka autobus a to ne zrovna dvakrat denne.
    Neverim zkratka tomu, ze to realne prinese neco jinyho, nez dalsi spunt na magistrale pred Namesti Hrdinu a Na Veseli, dle smeru jizdy.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    LKA: Se zasypanym podchodem: Jedes od Haji a chces do Podoli. Nebo jako rezident na Kavci hory treba. Jak, kudy? Kde jsou ty argumenty, kteryma to maji podepreny? Zatim jsem cetl jen snusku reklamnich blabolu. Krasny. Kde jsou stromecky, tam jsou smajlici, to je preci jasny.
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    LKA: no me prijde po vsech strankach lepsi kdyz to mnozstvi aut plynule jede nez kdyz se co pul kilometru stosuje pred semaforem, brzdi a turuje furt do kola ale samozrejme je to muj ciste laickej nazor na vec a chapu ze ze "do toho" uplne nevidim :)
    LKA
    LKA --- ---
    IZSTVOCH: cela situace sjezdu/vyjezdu na magistralu kolem Prazaku je dost komplikovana a neprehledna (mistnak je zvyklej, ale to neznamena ze je to spravne - tohle vazne neni "funkcni" mimourovnova krizovatka HVJ3R - na Ipaku ti tram taky krizi a nejakej vyraznej problem to neni). Objizdis bloky a jezdis ulicema kteryma bys nemusel (zatez pro sirokou lokalitu). Touhle jednou krizovatkou posles auta rovnou kam chteji, nemusis objizdet pres Lounskych kdyz chces do Podoli, nebo jet az na kruhac k Pakulu a pak zpet do Sinkulovky. To samy pri najezdu na magistralu. Nekterym ulicim se vyrazne ulevi, nekterym asi pritizi, ale verim ze to nedelaji jen tak, odhadem a maji to podporeny argumenty.
    K te urovnove krizovatce namisto mimourovnove, prechodum atd.: pokud mas kapacitni hrdlo primo v centru Prahy (IPak) a nijak se ho nezbavis, neni lepsi posunout ho mimo centrum? Idelane na uroven Pankrace/BBC, aby se auta stosovala nekde mimo obytnou zastavbu/ulici a ne az v centru Prahy mezi baraky (od Ipaku po Nuselak, nekdy az na Prazak). Plynuly prujezd centrem pak regulovat semafory (pri tom mnozstvi mozna utopie). Vpodstate jde o posunuti "hranice mesta" dal pred Nuselak.

Vetsi problem tam jsou auta, nez par pesaku, kterym se to naopak zprijemni jinde. Neco za neco.

Jak jsem psal, nemam ten projekt nastudovanej, mluvim spis obecne/teoreticky a co sem si vsiml na prvni pohled. Takze se nechci poustet do debaty o autech ve meste atd. Natoz se chytat slovicek (prosim). Ani nehajim ten projekt jako takovej, nevim co se dalo resit elegantneji.
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    AXTHEB: hele ja neobhajuju to mimourovnovy krizeni ve smyslu ze by bylo buhvi jak krasny, to jiste neni. netusim nakolik je pro koho slozity a komplikacni ujit z metra tech 200 - 300m na potencialni zastavku tramvaje pred soudem, taky netusim nakolik je to vytizena / dulezita tramvajova linka nicmene zasypat to a postavit urovnovy krizeni s magistralou tak jak je na ipaku mi prijde uplne absurdni... jako aby se to tam nejak vyrazne ozivilo by musela nejdriv zmizet ta magistrala :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IZSTVOCH: Jako že by ty tramvaje nejezdily na Povstání? Super nápad.

imho si ten podjezd zaslouží zničit, je to nejhnusnější místo široko daleko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam