• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KORKMAZ: Já s tím souhlasím. Je to tam nepřehledné (na obou stranách zástavky busu, ve směru k magistrále tam 193 dělá docela manévry. A když tam přijely dva busy za sebou, tak se občas nedalo docela dlouho projet, protože se tam courali lidi jeden za druhým.
    Podle mého je to se semafory lepší jak pro pěší, tak pro auta
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    KORKMAZ: me jako ridici to nevadilo, naopak mi prislo ze se to tam trochu uklidnilo...
    ADITU
    ADITU --- ---
    KORKMAZ: no, nedlouho poté, co je vypli, mě tam málem přejelo auto - bus dal v jednom pruhu přednost, frajer ve vedlejším pruhu zastavil čumákem už v přechodu, těsně vedle pána přede mnou... takže já ti nevim.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Děte se už bodnout s tim láteřením nad českou mediální žumpou...

...ke komunitnímu tématu: U arkád v ulici Hvězdova zase po čase spustili semafory. Máte na to nějaký názor? Jako chodec jsem jejich VYPNUTÍ kvitoval a jako řidič tudy stejně nejezdím, jelikož si od stavby toho véčka vždy totálně zasviním auto.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    KUBIIK: hele a co ti vadí teda? že dodnes udělal reklamu Praze neznámý? přijde mi že máš potřebu z toho udělat problém zbytečně...
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    LKA: To už jsem ale psal tady: jasně, co jinýho čekat od Babišovin než komerční žumpu, ale no tak jsem si ulevil, no
    LKA
    LKA --- ---
    KUBIIK: Uz jenom ta rubrika "bydleni.idnes.cz", co od toho ocekavas za uroven? Vetsina takovych webu je obsah za reklamu/zviditelneni. Ikdyz pisi o nejakem baraku, obslehnou autorskou zpravu, pridaj fotky, atd. Zadna velika novinarina, od toho jsou jina media, tohle je balast, kterej plni odkud a jak se da. To, ze je novinarina v dnesni dobe spis pruser, je obecne znamo. Chapu, co te na tom tak stve, ale jako bych si stezoval na Blesk. Taky koncim s OT:)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: tak pojmy klamavá reklama a citace jsme si snad vyjasnili, tak už bychom se zas mohli bavit o Praze 4. Ke kritice médií se dají použít lepší kluby [ Média ]
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    RUDIE: Ohó, takže investigativní žurnalistika ;-)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK:
    vysvětluje Kateřina Racková na portálu Praha Neznámá.
    uvádí Racková.
    vysvětluje Kateřina Racková.
    popisuje dům Racková.

koncim s OT :)
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Já vím, že už mě nebudete mít rádi, jenomže... ehm...

LKA: Ale tam není o žádným převzetí ani zmínka! Tváří se to jako něco, co napsala přímo ta redaktorka. Žádnej odkaz na původní článek nebo zmínka o tom, že by mohl existovat. Jen odkaz na nabídku placených komentovaných prohlídek, nic víc.
    kde to je spíš o autorských právech?
    Tady je to ale čistě o reklamě.

RUDIE:
    citace tam jsou uvedeny
    odkdy je odkaz na nabídku placených služeb citací?

CABI: Přesně tak.
    Takze novinarina dneska znamena pouze...
    No právě. A to je to, na co si stěžuju, že se PR vydává za novinařinu. Tím "vydává" myslím úmyslné zatajení skutečných autorů textu, ta redaktorka na to ani nehrábla, její podpis pod článkem je falešný a celý to obelhávání má za účel jen a jen vydělat prachy. Jako jasně, co jinýho čekat od Babišovin než komerční žumpu, ale no tak jsem si ulevil, no :-)
    CABI
    CABI --- ---
    Nechci se vam do toho michat, ale zena pracuje v mediich (soukroma medialni agentura) a primo "vytvari" tyhle "novinovy" clanky. Nekdo uvadi na trh novou vec, nebo festival, udalost atd. Ona napise 3 verze clanku, kratkej, stredni, dlouhej a ma medialist na kterej to posila. No a "novinar" sedi v kanclu, denne mu prijde 50 takovejhle PR clanku, a pokud se mu to hodi tak to pouzije. Nebo maj smlouvu s agenturou, ze napr. iDnes musi 1x za mesic zminit ve svem clanku bytecheck.cz.

Takze novinarina dneska znamena pouze si projit inbox, kouka co vydava CTK (protoze ta preklada Reuters a AP) a pokud se mu to libi nebo nestiha, tak neco "prepise".
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Dufam, ze nebudem moc OUT s dotazom. :) Ale poradíte mi pediatra v okoli synkace kam sa mozem zaregistrovat s miminkom? :) Diky
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: jak píše lka, tohle nemá nic společného s klamavou reklamou. prostě to je prevzatej text, citace tam jsou uvedeny. Praha neznámá o tom ví, na oplátku je tam pozvánka. Maximálně to mohla autorka na začátku uvést rovnou s odkazem, to by mi přišlo autorsky ferovejsi.
    LKA
    LKA --- ---
    KUBIIK: nepletes si klamavou reklamu, která tě/spotřebitele uvádí v omyl, a převzaty článek, kde to je spíš o autorských právech?
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    RUDIE: Jenže každý z těch deseti nových článků o iphone přináší nějaké vlastní pohledy redaktorů a podstatně se liší od propagačních materiálů firmy apple, a ty, co jsou napsané poctivě, se liší i od sebe navzájem. Kdežto tenhle článek je zjevnou otrockou kopií materiálů z prahaneznama.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: klamava reklama je tohle v čem? dívej na online zpravodajskejch webech vyjde kazdej den x clanku postavenejch na tiskovejch zprávách. firma která lidi nějak zajímá ma novinku a tak je o ty novince článek. většinou jde třeba o operátory, automobilky, výrobce telefonu apod. Server ma kliky a firma promo zdarma. Klamavyho na tom není nic. když je novej iPhone píše se na to 10 článků třeba.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    DRACONIK: To tady opravdu nikdo necítí, jak moc je reklama vydávaná za novinářský článek nefér? Jaký je to podvod?

Zákon na ochranu spotřebitele 634/1992, Příloha č. 1, Klamavé obchodní praktiky, bod j: Obchodní praktiky jsou vždy považovány za klamavé, pokud prodávající využívá redakční prostor ve sdělovacích prostředcích k placené propagaci svého výrobku nebo služby, aniž by spotřebitel mohl z obsahu sdělení, z obrázků nebo zvuků jednoznačně rozpoznat, že se jedná o reklamu.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: Je to normalne domluvenej clanek. Redktorka si samozrejme usnadnila praci a ma clanek zadarmo, ale je to bezna praxe. Ostatne vetsina clanku v magazinovejch rubrikach jsou jenom prelozeny texty ze zahranicnich webu, tohle se nicim nelisi.)
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    KUBIIK: imho je to reklama prave pro prahu neznamou...
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    DRACONIK: Stejně mi to přijde za čárou. Buď je to skrytá reklama nebo neetické vykrádání, ale rozhodně ne novinařina. Ovšem ta prahaneznama.cz je vynikající počin.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    KUBIIK: vsak to prahu neznamou zminujou a zvou na navstiveni akci...
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    DRACONIK: Btw celej ten "článek" je obšlehnutej z http://www.prahaneznama.cz/praha-4/nusle/mesto-nusle/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam