• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    KRALIK: jenze ta chyba muze byt dost fatalni ...
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    MIDORI: souhlasim. verim, ze chybama se clovek uci, a priste uz si min nezkuseny hovado da vetsi pozor.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KRALIK: jo, je to chyba řidiče, kterou semafor pomáhá eliminovat. z druhé strany jsou ty semafory potřeba fakt jednou za X, no...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    KRALIK: to sice jo, ale stava se to dost casto vsude. Kdyz jdu s kocarem a autobus me chce v pravym pruhu pustit, tak ho radsi nechavam jet, protoze na 90% v levym pruhu nejaky "nezkuseny" hovado pojede
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    ADITU: to je ale chyba (nezkusenyho) ridice, ne semaforu.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KORKMAZ: no, nedlouho poté, co je vypli, mě tam málem přejelo auto - bus dal v jednom pruhu přednost, frajer ve vedlejším pruhu zastavil čumákem už v přechodu, těsně vedle pána přede mnou... takže já ti nevim.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Děte se už bodnout s tim láteřením nad českou mediální žumpou...

...ke komunitnímu tématu: U arkád v ulici Hvězdova zase po čase spustili semafory. Máte na to nějaký názor? Jako chodec jsem jejich VYPNUTÍ kvitoval a jako řidič tudy stejně nejezdím, jelikož si od stavby toho véčka vždy totálně zasviním auto.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    KUBIIK: hele a co ti vadí teda? že dodnes udělal reklamu Praze neznámý? přijde mi že máš potřebu z toho udělat problém zbytečně...
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    LKA: To už jsem ale psal tady: jasně, co jinýho čekat od Babišovin než komerční žumpu, ale no tak jsem si ulevil, no
    LKA
    LKA --- ---
    KUBIIK: Uz jenom ta rubrika "bydleni.idnes.cz", co od toho ocekavas za uroven? Vetsina takovych webu je obsah za reklamu/zviditelneni. Ikdyz pisi o nejakem baraku, obslehnou autorskou zpravu, pridaj fotky, atd. Zadna velika novinarina, od toho jsou jina media, tohle je balast, kterej plni odkud a jak se da. To, ze je novinarina v dnesni dobe spis pruser, je obecne znamo. Chapu, co te na tom tak stve, ale jako bych si stezoval na Blesk. Taky koncim s OT:)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: tak pojmy klamavá reklama a citace jsme si snad vyjasnili, tak už bychom se zas mohli bavit o Praze 4. Ke kritice médií se dají použít lepší kluby [ Média ]
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    RUDIE: Ohó, takže investigativní žurnalistika ;-)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK:
    vysvětluje Kateřina Racková na portálu Praha Neznámá.
    uvádí Racková.
    vysvětluje Kateřina Racková.
    popisuje dům Racková.

koncim s OT :)
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Já vím, že už mě nebudete mít rádi, jenomže... ehm...

LKA: Ale tam není o žádným převzetí ani zmínka! Tváří se to jako něco, co napsala přímo ta redaktorka. Žádnej odkaz na původní článek nebo zmínka o tom, že by mohl existovat. Jen odkaz na nabídku placených komentovaných prohlídek, nic víc.
    kde to je spíš o autorských právech?
    Tady je to ale čistě o reklamě.

RUDIE:
    citace tam jsou uvedeny
    odkdy je odkaz na nabídku placených služeb citací?

CABI: Přesně tak.
    Takze novinarina dneska znamena pouze...
    No právě. A to je to, na co si stěžuju, že se PR vydává za novinařinu. Tím "vydává" myslím úmyslné zatajení skutečných autorů textu, ta redaktorka na to ani nehrábla, její podpis pod článkem je falešný a celý to obelhávání má za účel jen a jen vydělat prachy. Jako jasně, co jinýho čekat od Babišovin než komerční žumpu, ale no tak jsem si ulevil, no :-)
    CABI
    CABI --- ---
    Nechci se vam do toho michat, ale zena pracuje v mediich (soukroma medialni agentura) a primo "vytvari" tyhle "novinovy" clanky. Nekdo uvadi na trh novou vec, nebo festival, udalost atd. Ona napise 3 verze clanku, kratkej, stredni, dlouhej a ma medialist na kterej to posila. No a "novinar" sedi v kanclu, denne mu prijde 50 takovejhle PR clanku, a pokud se mu to hodi tak to pouzije. Nebo maj smlouvu s agenturou, ze napr. iDnes musi 1x za mesic zminit ve svem clanku bytecheck.cz.

Takze novinarina dneska znamena pouze si projit inbox, kouka co vydava CTK (protoze ta preklada Reuters a AP) a pokud se mu to libi nebo nestiha, tak neco "prepise".
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Dufam, ze nebudem moc OUT s dotazom. :) Ale poradíte mi pediatra v okoli synkace kam sa mozem zaregistrovat s miminkom? :) Diky
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: jak píše lka, tohle nemá nic společného s klamavou reklamou. prostě to je prevzatej text, citace tam jsou uvedeny. Praha neznámá o tom ví, na oplátku je tam pozvánka. Maximálně to mohla autorka na začátku uvést rovnou s odkazem, to by mi přišlo autorsky ferovejsi.
    LKA
    LKA --- ---
    KUBIIK: nepletes si klamavou reklamu, která tě/spotřebitele uvádí v omyl, a převzaty článek, kde to je spíš o autorských právech?
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    RUDIE: Jenže každý z těch deseti nových článků o iphone přináší nějaké vlastní pohledy redaktorů a podstatně se liší od propagačních materiálů firmy apple, a ty, co jsou napsané poctivě, se liší i od sebe navzájem. Kdežto tenhle článek je zjevnou otrockou kopií materiálů z prahaneznama.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: klamava reklama je tohle v čem? dívej na online zpravodajskejch webech vyjde kazdej den x clanku postavenejch na tiskovejch zprávách. firma která lidi nějak zajímá ma novinku a tak je o ty novince článek. většinou jde třeba o operátory, automobilky, výrobce telefonu apod. Server ma kliky a firma promo zdarma. Klamavyho na tom není nic. když je novej iPhone píše se na to 10 článků třeba.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    DRACONIK: To tady opravdu nikdo necítí, jak moc je reklama vydávaná za novinářský článek nefér? Jaký je to podvod?

Zákon na ochranu spotřebitele 634/1992, Příloha č. 1, Klamavé obchodní praktiky, bod j: Obchodní praktiky jsou vždy považovány za klamavé, pokud prodávající využívá redakční prostor ve sdělovacích prostředcích k placené propagaci svého výrobku nebo služby, aniž by spotřebitel mohl z obsahu sdělení, z obrázků nebo zvuků jednoznačně rozpoznat, že se jedná o reklamu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam