Já tam mám dva poměrně velký (⌀ tak 12cm) větráky od PC, který mi třikrát čtyřikrát denně na pár minut vženou novej vzduch do terária. S plísní tak problémy v teráriu nemám. Vím, že to funguje, protože v jinejch vlhkejch teráriích a nádržích, kde nedochází k cirkulaci s tim mívám problémy. Třeba ve snůškách žab se mi tvořila snadno. Tam mi pomohl ten "pulčí čaj". Tu plíseň sis ani nemusela přitáhnout domu s patentkama. Zkus si postavit do sklenice s vodou kousek chleba někam do bytu. Uvidíš, jak rozkvete. Ale mžeš je zkusit vyměnit. Třeba to taky pomůže.
Mimochodem "tadpole tea" se dá připravit i jinak, než z listů dubu. Důležitý je, že je to roztok tříslovin (taninů). Na wikipedii je seznam různých.. věcí, které třísloviny obsahují.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Třísloviny na zahraničních serverech jsem našel, že je možné svařit obyčejný čaj a hodně zředit. Pokud si dobře vzpomínám, nějakej s nízkým obsahem kofeinu. Ale to už si moc nepamatuju. Kdyžtak hledej v googlu "tadpole tea" a třeba něco zjistíš.