Pokračuji s identifikací roztočů. Teda ještě nic identifikovaného nemám, ale podělím se o pořádné mikrofotografie. Jinak situace se má tak, že jsem zlikvidoval špatné násady much a tím asi i ohnisko nákazy. Poté jsem přestal zalévat napadené pokojové květiny a omezil rosení terária - prakticky nerosím. Vlhko je ale v teráriu pořád stejně, mlhovač a vodopád je aktivní. Jen většina povrchu terária výrazně i když ne úplně oschla.
Desinfekce už není tak akutní, ale stejně ji provedu. Jen se potýkám s nedostatkem sody. Až to budu mít, můžu o tom poreferovat + přidám slíbené informace o nafukování (jen ve zkratce, mohou to způsobovat dvě různé "nemoci" - a sice vodnatelnost a samotné hromadění vzduchu mezi svaly a kůží).
Teď už roztoči. Všechny fotografie jsou v rozlišení 960x960. Když si je člověk "otevře" nebo stáhne, uvidí je větší. Nechci to tu úplně vytapetovat, tak jsme je tagem zmenšil.
Skupina
velkých roztočů. Různě otočení. Ten vprostřed největší je zespodu, nalevo je zespodu a z boku. (40x)
Velký roztoč. (200x)
Ten samý roztoč, detail. (400x)
Malý roztoč zeshora. (400x)
Malý roztoč zespodu. (400x)
Skupina
velkých roztočů. Zde je vidět, jak pod krycím sklíčkem praskli a vytéká z nich lymfa. Chtěl jsem, aby byly vidět ty malé kulaté objekty a jak jsou jich plní. Kdyby to třeba pomohlo k určení. (200x)
Kdyby měl někdo nějaký nápad, nebo ho napadlo, za kým s tím jít, budu rád.
Dík za trpělivost.