• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: to je zvlastni,lidi co delaj z tuku/oleje si na toto stezuji,ze to stejka prave proto ze to je ridke. nekdy to z kokosoveho tuku zkusim.
    pokud se ti to dobre vstrebava,vsakuje a nestejka tak tam ten vceli vosk davas zbytecne (dobra,zvetsi trvanlivost,ale bez vosku vydrzi mat v lednici minimalne 3 mesice a pak je imho stejne lepsi udelat novou.
    jinak k dekarboxilaci - kdyz si delal tu na vazelinu pri 50°C tak to je dost malo ne? kdyz se mrknes na graf dekarboxilace tak pri 50°C probiha tak pomalu ze bys to musel pect snad mesic aby se kyselina thc-a pretvorila na thc v poradnem mnozstvi (nehlede na to ze by za ten mesic probihala zaroven degradace thc na cbn (latka vice mene k nicemu). koukam ze mluvis o stejne kyseline,ale kde si vzal ze ta ma nejake hojive ucinky? imho to je nejakej nesymsl.dekarboxilace se provadi prave kvuli tomu aby mast bya ucinna tzn ze kyselina moc hojit nemuze,je i psychicky neaktivni
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: Nestejká.. musí bejt dobře udělaná, což znamená dát dost trávy a potom už během vaření nechat bejt a nic s tim nečachrovat - jednou jsem právě ještě v polovině procesu přimíchával nějaký zbytečnosti a další tuk a to potom mast "pouštěla" - víc mastila než natírala.. Jinak s tím problém není vůbec, když se nepřidá ten vosk tak je prostě trochu řidší (asi jako máslo) ale i přesto se dobře vsakuje a nestejká.. Vazelínu já nepoužívám vůbec - celkově z ní nemám dobrej pocit a "nevěřim jí".
    MIK23
    MIK23 --- ---
    MIK23: a propolis ani vceli vosk bych do te na opary taky nedaval (horsi absorpce) ja teda nedavam do zadne,ale delam ze zlute lekarske vazeliny.ty to tam asi davat naopak musis kdyz je to z toho kokosovyho oleje jinak to mas asi dost ridke co?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: na ekzemy nejlepe ale delat z vazeliny. tuk ti rychle stejka z ekzemu dolu.
    tady o jednotlivych latkach: http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabinoids
    DAW
    DAW --- ---
    Hele těch aktivních látek je tam víc a sám bych se v tom rád trochu líp vyznal.. co zatím vim, tak CBD působí na psychiku uklidnujícim dojmem, a taky působí antipsychoticky, oproti THC, který je spíš excitační, nakopávající.. A potom kyselina kanabiolová (nebo kanabidiolová? nevim) působí v mastech hojivě a baktericidně, zatímco thc (na které se během zrání a sušení přeměňuje), se zase uplatní jako analgetikum - např při bolestech nohou.. No a pak se tam objevuje spousta dalších účinnejch látek a ty látky se taky modifikujou během vaření - zda proběhne dekarboxilace, nebo ne - prostě každá odrůda je dobrá, ale každá na něco jinýho a je potřeba vědět v jak to udělat správně..
    Fakt by mě zajímalo, jestli se daj někde najít podrobné informace o tomhle..
    Já připravuju standardně mast z kvalitních palic, v palmovym a kokosovym tuku, včetně dekarboxilace a je výborná právě na bolest, záněty a taky dobře hojí..
    Teď jsem ale zrovna dělal jednu na zkoušku, právě na exémy - rozhodně pouze z přírodní trávy pěstovaný bez chemek v hlíně a nechal jsem to spíš macerovat, párkrát prohřál na cca 50 stupnu a promíchal.. do tý jsem ani nepřidával propolis a včelí vosk, což dělám běžně - v malym množství zkvalitní strukturu masti a na kůži vytvoří mikroskopickou ochrannou vrstvu - ale myslim, že na ty exemy to právě není dobrý, a že musej dejchat, takže žádnej vosk..
    Každopádně exémy je potřeba řešit přes střeva, játra a slinivku .. mastička je jen jako doplněk - jedinej způsob jak se jich zbavit je vyčistit si vnitřek - OK k tomu taky nějaká psychosomatika a vyvarovat se chemickejch pracích prášku neuškodí...
    IRO
    IRO --- ---
    T_RAVEN: dá se to tak říct, i když nejlepší by byla asi z nějakého vzorku, který vyroste na pořádném slunci. třeba ten týpek z kanady Rick Simpson (propagátor výtažku) protěžuje outdoory před indoory, ale v našich podmínkách je lepší mast z indooru podle mě. taky asi záleží na co ta mast přímo bude a na samotné odrůdě travky.. působí tam víc věci, které jsou v rostlině, třeba je tam kromě THC i CBD a dalších kotel sloučenin..
    ale pro zjednodušení - čím víc thc tím líp určitě :)
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    IRO: znamena to ze nejucinnejsi mast napr na ekzemy atd by byla z nejakyho indoor skunku?
    IRO
    IRO --- ---
    T_RAVEN: čím víc thc tím líp, techniku nebrat!
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    ahoj, potrebuju konopnou mast, staci technicke konopi nebo plati cim vetsi obsah thc tim ucinnejsi mast?
    R0GN
    R0GN --- ---
    Trávu ani alkohol s atb nekombinovat, nejde o samotnou zátěž, to vydrží skoro každej, ale snižuje se efekt antibiotik což dost urychluje blížící se rezistenci bakterií na antibiotika. U trávy je to konkrétně snížení vstřebávání atb v trávicim traktu a zpomalení nástupu účinku...
    MIK23
    MIK23 --- ---
    VYHULENY_UFO: cca za posledni 2 roky jsem koukal na cca tri druhy antibiotik a ani u jednoho nebylo uvedeno ze se na nej nesmi pit alkohol.hodne me to zarazilo,driv to bylo uplne u vsech.kazdopadne vylejvat se na antibiotika urcite ne,ale nejake to stridme mnozstvi asi uz tolik nevadi kdyz to tam prestali psat
    DAW
    DAW --- ---
    UNGISED_COM: hele antibiotika jsou dost velká zátěž pro organismus, takže je lepší do toho nehulit, nechlastat atd... Jestli jseš mladej a máš silnej organismus, tak se ti nic hroznýho nestane, ale tvoje tělo se bude hodně vyčerpávat, což znamená zátěž hlavně na ledviny, na játra - tím pádem taky dost záleží na co ty antibiotika bereš - když bys je bral na zánět ledvin, tak hulit do toho by byla fakt velká blbost..
    HLEN
    HLEN --- ---
    UNGISED_COM: klidne hul ...
    UNGISED_COM
    UNGISED_COM --- ---
    Antibiotika a marihunana - máte k tomu někdo něco? zkušenosti? vadí, nevadí? škodlivost? pozitivní účinky atd...
    DAW
    DAW --- ---
    KUATO: No jo.. mě to přišlo divný právě.. jseš alchymista :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAW: hehe, opet moje chyba - pouzivam alchymickou terminologii. ver, ze tam neni nic, co by nepochazelo primo z tech rostlin, snad nekdy s vyjimkou vinneho lihu nebo Sal Tartari (soli z vinneho kamene), ale to je jen v nekterych pripadech, kdy to ma svuj vyznam.
    DAW
    DAW --- ---
    KUATO: To věřim, že to asi nebude nic moc ta z lékárny.. ale teď když jsem to hledal na internetu, tak jsem narazil na recept, jak si vyrobit svojí vlastní tinkturu a je to vlastně úplně jednoduchý.. stačí naložit do lihu a občas protřepat :) ...

Ty tinktury od tebe jsou výborný.. trochu mě teď překvapuje, žes tam dával nějakou síru a těkavé oleje a barvy atp.. to je trochu škoda ne? Nemůžou ty přísady mít nějaké škodlivé účinky?
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAW: propolis je surovina, kterou kupovat urcite muzes, s tim se snad nic nepacha. hehe, z vyzkumaku bych se nebal kupovat ani propolis. tinkturu :o). zkus ji ale nekdy koupit v lekarne a srovnej s tim, co mas doma.

mozna jsem nezvolil vhodne terminy - esencialni rostlinne oleje jsou ok, esenci jsem myslel takovou lepsi tinkturu - neco, jako jsem ti daval pred casem vzorky - takze smes rostlinnych alkoholu, octu, soli, tekavych oleju (kterych tam ale neni az tak moc), "fixni siry" - barvicek + vody.
    DAW
    DAW --- ---
    KUATO: Nojo tak to mít svůj domácí propolis je určitě lepší než ho kupovat, ale ani ten snad nemusí bejt nutně horší kvality..
    kupovali jsme přímo z prodejny výzkumného ústavu včelařského tinkturu, která byla snad v 90% lihu.. až přijdu domu, tak se na to podívám..
    A ty rostlinné esenciální oleje se mi vždycky rozpouštěly dobře. Kompletně se rozmíchají s mastí, takže celá mast o něco zřídne, nedělají se žádné "kapičky". Jestli to nebude nakonec tím, že jsi použil nějakou esenci horší kvality, která má v sobě vodu - ta by potom logicky v masti vytvářela oddělené bublinky..
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    když jsem zkoušel mast s propolisové tinktury 60 proc. od včelaře dopadlo to tak že se odpařila a propolis se spojil v malé tečky.
    někde jsem četl v nákém herbáři že by se měla mast když se dělá s propolisem třít v třecí misce nákou dobu při určité teplotě, pak se propolis do masti vetře třením. ale nezkoušel jsem to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam