lehce jsem omrknul tadytu diskuzi níže a jen muj náhled na vapíky coby kuřáka: ať takovej, nebo onakej, nějakej šikovnej funkční vapík je furt docela drahá věc, když zvážim, že to "pacientovi" třeba nakonec stejně nebude vyhovovat..
Kouřim trávu věky a snažim se si to co nejcvíc odlehčovat. Na doma jsem si udělal jednoduchou vodnici, na který je ten rozdíl oproti normální fajfce docela znatelnej a abych to ještě trochu posunul, udělal jsem si klasickej crack pipe ze žárovky.
na výrobu stačí jedna žárovka, brčko, nebo nějaká hadička, víčko od pet lahve a tavná pistole, nebo něco podobnýho. Teplotu vaporizace člověk snadno koriguje vizuálně (odělal jsem si ze zmuchlanýho papíru špuntíky na hadičku vstupu i výstupu, takže to prostě zahřeju a koukám na to, pak to odšpuntuju a vytáhnu) a přijde mi to vcelku fresh.
Proč to píšu je to, že je to zadara a když bych to měl podávat někomu, kdo na to neni zvyklej, a je možný, že mu to zkrátka nebude vyhovovat, přijde mi to prostě lepší, než kupovat vapo (to se dá koupit vždycky, když to vyhovovat bude)
(+uživatelův tip: když se to vevnitř zanese, dám do toho lžičku soli, chvíli s tim kvrdlám a vysypu. nevymývat vodou. hmota co drží pohromadě sklo a plech se rozmáčí a žárovku budete sbírat všude po zemi. true story)