• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    no já kdysi PETkoval butan a technologicky to je možný, ale už to nechci dělat, stejně tak jako vařit benzín na sporáku :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    KADERAS: stejne "ne"bezpecny jako s jinym horlavý plynem
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: jinak petka by taky sla - ale vejde se tam toho strasne malo - kdyztak aspon kanystr
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    SALAM23: A tohle jsi někdy dělal s kyslíkem jo?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SALAM23: jo sory, někdy to vyfoť pro inspiraci. dik
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: pisu to o par prispevku niz - mam vyrobenou takovou pochystavku ze stary komunisticky rucni pracky
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SALAM23: prakticky to přepouštíš přes PETku nebo máš sofistikovanější zařízení?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    alcool puro z Livigna 2L / 150 kč je cajk
    jinak to samozřejmě řeší soxhlet, ale na to nemám prostory

Extrakce canabioidů probíhá celkem rychle, v řádech minut, pak nedochází k extrahování chlorofilu a extrakt je o poznání čistší. Dále kdysi někdo popisoval i dodatečné čištění extraktu vysrážením ve fullerově hlince, případně smectou.

také si myslím, že čistý výtažek je poměrně nestabilní a rychle oxiduje, proto bych ho pro skladování stabilizoval buď v oleji nebo třeba propylenglycolu, kdy při zahřátí se v pohodě zbavíš zbytků vody či etanolu.

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    O_HM: pouzivam bud jeden nebo druhej,ne vzdy maji kyslik v malych lahvich,tak pak musim vzit co2 - klasicky na chlazeni napoju v pipach,asi to bude stejny co2 jako se kdysi plnilo do sifonovych bombicek - ono je asi v celku jedno co je to za plyn,pokud to neni nejakej toxickej,celej ten figl je v teplote,jak prudce matros plynem ochladis,tak z nej opadaji krystalky pryskyrice,ktery s plynem vypustis do nejaky nadoby - plyn je stale kapalny,na vzduchu postupne zacne z nadoby vyprchavat a v nem se zacnou pomalu srazet zluty nebo uplne ciry cucky,po vytekani plynu je na dne misky krasny med,pak je dobry nadobu s medem nechat ve vodni lazni zahrat do doby nez se prestanou delat bublinky - bude to jako hustej slunecnicovej olej a pri chladnuti to zacne strasne lepit - vyteznost je od 5 - 10% hmotnosti susiny - matros jeste pak muzes hodit do alkoholu a jeste vytahnes to co je v matrosi uvnitr,ta plynova metoda ti jen omyje matros z venku,ale nerozpusti to uvnitr -
    O_HM
    O_HM --- ---
    SALAM23: taky nesouhlasim s tim ze z benzinu a alkoholu ti leze podobna vec, ale to co rikas vypada dost zajimave, muzes mi jeste upresnit jak presne to delas? pouzivas na to i kyslik i COcko? jakoze nejdriv jeden a pak druhej nebo jak presne? CO je potravinarsky nebo prumyslovy?
    a kolik z toho vytece? g nebo ml, jestli to teda vubec nejak takhle prepocitavas.. ja jsem s etanolem na cca
    13-14%

ohledne debaty zpetne.. osobne jsem zastance alkoholu oproti jakymukoliv rozpoustedlu, je to proste nejcistsi, jo benzinovej se da cistit, ale jenom prace s tim oproti alkoholu je pro me humac...
    financni stranku kvuli ktere to skoro nikdo nedelame z 99% alhoholu jsem vyresil tim, ze pouzivam alkohol kterej ma 94-96%, kterej si bud necham vypalit ze zrni nebo si ho necham koupit v italii v supermarketu, rad si poslechnu jakejkoliv vas nazor na to co v tom udela ta voda, ale neprisel jsem na nejaky vetsi negativa oproti reziduum z benzinu a rozpoustedel

jedinej problem na kterej jsem narazil bylo v okamziku, kdy nekdo dlouhodobe nemocnej nebo na chemu mel pajsl v takovym stavu, ze nedaval vetsi davky chlorofilu, ale to neni vetsina lidi kteri to berou... kazdopadne prave kvuli tomu se ptam na to jak to kdo dela
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LITTLEPUNKK: ja to v zadnym pripade nazatracuju,isopropylu jsem odparil taky dost,dlouho jsem mu byl vernej a ze vsemoznejch chemikalii je to asi to nejschudnejsi,co docela teda odsuzuju je benzin,toluen,aceton a dalsi perly,to je fakt pak jak asfalt a mozna to ve finale i vic uskodi nez pomuze- za tim si budu stat,jen jsem chtel poukazat,ze je mozna lepsi metoda vyroby vytazku nez odparovani rozpoustedel/alkoholu co do jednoduchosti - dostupnosti - nakladnosti - pohodlnosti.Mozna jsem to napsal trochu blbe,kazdej at si to dela jak uzna za vhodny,nikomu nic necpu
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    SALAM23: si dovolím odporovat v tom , že výtažek vyráběný pomocí lék. lihu voní/smrdí jako asflat . Aspoň ten můj teda ne , voní krásně jako palice ;) možná máš lepší metodu ,ale nezatracoval bych ty ostatní ;) ..
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    BRKODLAK: je to vesmes shodny s butanovou metodou,jen je mensi riziko pozaru a nemusis se pak zbavoavat toho smradu co se pridava do butanu.Delam to tak,ze mam starou rucni pracku,takovy hlinikovy vajicko,pridelal jsem si na nej ventily,jeden kterym poustim plyn do bubnu,kde je material a druhej je "vypustak" tim to vyteka do talu,vetsinou koupim 5l lahev v linde a tu propustim tak 1-2kg materialu
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    SALAM23: chápu, jak se řekne v téhle souvilosti plyn, hned myslím na butan.
    přibliž to trochu, zní to dobře.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    BRKODLAK: kyslík a oxid nejsou plyny?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    SALAM23: počkej, tak píšeš o plynové metodě
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    BRKODLAK: Kyslik a oxid uhlicity v klidu,netreba nic cistit.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    SALAM23: a cistis to lihem? jestli ne, tak tam nechávás daleko horsi rezidua nez u isopropylalkoholu.
    kazdopadne znamej dela vytazky tekutým dusikem a to je bezkonkurenční...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    O_HM: benzin
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    HAAALA:
    SALAM23:
    hele kdybyste radeji odpovidali na otazku toho co se ptal (O_HM:
    O_HM: ) a ne jen rozporovali nazor, ktery jsem nahodil. ja se na nic neptal, mi jsou vase nazory na to jak je to nejlepsi sumafuk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam