• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    STRANGERD: A co te na tom Nevillovi prekvapilo? Ocividne to poslouzilo jejimu umyslu, aby kazdej horcrux zrusil nekdo jinej (s vyjimkou Voldyho, kterej kuchne 2 - Harryho a sebe). (info via wiki)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BARCLAY: Hlavně on nemumlal, ale klel, ne? Prostě zaklel a vousy bych klidně vyškrtla.
    BARCLAY
    BARCLAY --- ---
    VANEK: Podle mých informací ano. Prý jsou 3 překlady. Klubátko se snaží navazovat i pojmově na své předcházející, ostatní jedou podle Medka.

"Pod vousy" jsem kritizoval, leč překladatel trval na svém :)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    BIE: si ma vyfiltruj jak som tu kvilila, simta...cela zalozka s auditkami o harry pottrovi sa u mna vola "snape a jeho krovie"..nuz co ti budem hovorit...;(((
    BIE
    BIE --- ---
    KORINKA: Tak co, máš radost ze Snapea? ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BARCLAY: Chtěl jsem se zeptat, jestli "Klubátko" jsou zase Lopušáci, respektive poznamenat, že s "zamumlal cosi pod vousy" a "Bylo hloupé, nesmyslné, naštvávající a k nevydržení" to moc nevypadá, ale pak jsem si všiml, kdo to sem dal.
    Kolik těch překladů už teda je? A má někdo přehled o jejich vzájemných vztazích?
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    CLAVEN: no ja som minule pocula variant "Čo ti praží?" alebo este lepsie "Čo ti vypráža?" ;)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    BIDLO: "Are - you - mental?" - osobne v takejto situácii používam vetu "Čo ti jebe?", aj keď uznávam, že to asi nie je vhodný a publikovateľný preklad. Musím sa však priznať, že ako preklad sa mi zdá podstatne vhodnejšie a prirodzenejšie "Zbláznil ses?" ako "Jsi snad debil?".

"Why the hell" - predpokladám, že tam sa nejaké to "k sakru" v preklade objaví.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    a hlavně kdyby nezařval nikdo "oblíbenej", tak se to stejně nebude nikomu líbit... takhle je to "realistický", prostě zvykejte si, v životě vám občas umře nějakej kamarád, případně oblíbený zvířátko...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: jee... ja to beru tak, ze jedno dvojce staci .)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    QUANTI: Percy,Ron, pan Weasley nebo pro mě za mě kdokoliv jinej, ale Fred? Nejlepší postavy z cfelé série a ona ho zamorduje:o(((
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: taky mi to prislo jako zrada; na druhou stranu jsem cekala, ze na "strane dobra" zarve bud Hagrid, nebo prave nekdo z dvojcat... nemohli nechat celou w. rodinu netknutou, jasne, ze asi bysme vsichni radsi suchara percyho ;) ale fred mi prijde smysluplnej pro dej; lupin taky, ale dora mi prisla zbytecna :'(
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANNIKA: no, nebo;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SHINIGAMI: Nebo si ho ten druhej uflákne taky, viď? ;o)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANNIKA: ale prosimte, vezmou si cepici, nebo nechaj narust delsi vlasy...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SHINIGAMI: To už si je nepletli, když jeden nemá ucho...
    BARCLAY
    BARCLAY --- ---
    Celkem slušný překlad prvních kapitol HP7: http://hp7.mysite.com/
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANNIKA: v jistem smyslu mu pomohla, uz si je definitivne nebudou plest...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BIDLO: Stejně mi přijde nejhorší smrt Freda... Člověk by Rowling kdejakou smrt odpustil, ale rozdělit dvojčata - co to má za smysl? Chudák Georege:o(((
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Jinak koukam, ze anketa pribyva snecim tempem... Jeste chvili ji tam necham ale uz me napada dalsi. Bude jen trochu narocnejsi na vytvoreni (nez to tam vsechno nadatluju). Takze hlasujte...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam