WENOUSH:
KORINKA: Podle mnoha nazoru se chtela pojistit, ze uz ji nikdo s jejima hrdinama nebude kvedlat.
ANNIKA: Ze ho Harry sral, pac pripominal fotra, ackoliv ho na druhou stranu chranil kvuli Lily, uz zminovali uz mnozi. Ale za pripominku stoji ona scena, kdy Snapik vykouzli tu lan a Dumble uroni slzu ("Po tech letech?" "Pro nej vzdycky!" - ten preklad trochu kulha a jsem zvedavej jak se s timhle usekem vyporada M., chapu, co Severus mysli, ale preklad do cestiny mi drhne)
QUANTI: Dyt je (G.) mladsi jen o rok. Taky jim JRK dala celkem mezeru - po 19 letech, ale Alovi+Ruze je teprve 11, Jamesovi asi 12 (muze byt starsi, ale kdyz uklidnuji Ala, tak mu Lily rika, ze loni Jamesovi psali dopisy 3x tydne, coz svadi k uvaze, ze byl teprve v prvni, tj. ted jde do druhy tridy). Takze Giny ho mela az v 24 (17+19-12), Hermi Ruzu v 26 (18+19-11).
QUANTI: Ha, ja sem si rikal, ze se to lisi od toho avizovanyho konce, akorat jsem si nemohl vzpomenout, co tam melo bejt puvodne. Dikes.
ANNIKA: Kdyz se tak na to koukam, tak vsichni ucitele jsou svobodni, vzhledem jak nad tim JRK premysli, tak asi zamerne - anglicka tradice bab s drdolem (a brejlema) ci starych mladencu a paralela ke knezi (katol.), kterej nema rodinu mimo jine proto, aby mohl okamzite vyrazit, kdyz je ho nekde potreba.
To, ze Draco ma taky stejne staryho synatora, je uz trochu "prenahodovano", ale je to knizka, tak budiz.