• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ...mimochodem teda pasaz Snapovych vzpominek jsem si cetla asi petkrat a hluboce jsem to prozivala.. (a od konce sestky jsem zastavala nevyvratitelnej nazor, ze Brumbal pravdepodobne Snapa o smrt pozadal...)

btw ten 'coward' tenkrat ho musel docela nasrat .)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KORINKA: podivej, ja s tebou soucitim :)) ale pochop, ze ta serie byla predevsim o HP, a v tomto kontextu Snape (ale ani Sirius a dalsi) proste nemeli "duvod" prezit, byli "muzi urceni k likvidaci" ;)

jk Harry by mu to mozna uveril, ale bylo by to pro oba asi pomerne stresujici... jako snapefanynce ti asi nevysvetlim svuj nahled, ale uprimne receno tam zarvala pulka Snapovy kouzelnicky generace a ja si myslim, ze postava v jeho smyslu, tragicky podminky, tragickej zivot, nezustal nazivu nikdo pro nej dulezitej... proste ze zasad spisovatelstvi zasluhuje tragickej konec, a ne se dalsich 30 let rochnit nekde v lektvarech :)))
    BIE
    BIE --- ---
    KORINKA: jen kvíli, taky bych si posmutněla v jiném klubu.... Tak mě napadá. Co nějakej kemix, kde to skončí trochu jinak? I tohle bohuzel patří do jiného klubu, takže omluva za OT
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    QUANTI: prosimta dodaj ze ty si myslis, ze snape bol urceny na odkraglovanie, dobre? mna jeho smrt mrzi tak, ako vacsinu z vas smrt Lupina a Lupinovej alebo Freda, tak sa tvar ze to chapes;)
    ja by som nad snejpom kvilila v klube na to urcenom, ale tam je blazena nevedomost, lebo mame zakaz spoilu do svateho Dindi, tak to hadzem sem, kde je dost ludi, ktorych snejp totalne netrha, no, co narobim.

mozeme to brat tak ze keby sa tam nakonci pokusil pottrovi pomoct zaziva, potter by mu to nemusel hned uverit (minimalne po moment, kedy by mu snape ukazal svoj patronus) a tak fakt nebola ina moznost ako ho klofnut. akurat ja myslim ze by mu harry zo 7. knihy(=uz ne taky nasrany a ukvapeny) uveril. urcite neberem, ze snejp mal zomriet len preto, ze bol divna postava a nehodil sa rowlingovej, alebo ktovieco.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KORINKA: zivot ale neni fer :) promin, ale Snape byl urceny k odkraglovani uz od zacatku...
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    BTW, asi nesleduju ty spravny komunikacni kanaly, ale prekvapilo me, ze jsem nikde nenarazil na fanaticky krik zarytejch katoliku a jinejch sektaru [formalne je krestanstvi sektou (judaismu) :) ] vuci naprosto evidentni paralele Harryho v Shell Cottage a jednim Novozakonnim prorokem (p391 "Mam vedet, ale nezadat? Vis jak tezke to pro me je? Udelal jsi to tak naschval? Abych se nad tim celym musel zamyslet." - loooose translation :) )
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    BIDLO: ja myslim ze to uz je skor o tom, kolko a akych chyb dokazes cloveku akceptovat a odpustit. a komu. a preco;)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    BIDLO: ale ho to zralo potom cely zivot ze chcel take nieco a sa hodne snazil to napravit, nie? snape detto.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    KORINKA: Jo, a Jindra ho jeste omlouva "Nesel jsi pres horcruxy, ale pres hallowsy"... Laska je slepa a HP si nej promita idealizovanyho dedecka.
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    BIDLO: aha ty asi myslis jak pucmeloun chcel tie hallowsy?
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    KORINKA: Myslis Pucmelouna? (Albuse; ne Aberfortha, ten je prave pichlavej, ale "hodnej")
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    BIE: ked mne je ho fakt luto;(
    mna zivot naucil ocenit viac ludi co k vam mozu byt navonok zli a necitlivi, ale naozaj vam neublizuju, ako ludi, co maju na jazyku med a v sdci jed, jak sa hovori.
    BIE
    BIE --- ---
    KORINKA: ;) teda
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    QUANTI: jasne, je tazke si predstavit co taka komplikovana postava asi bude robit potom, ako je vojna vyhrata, no tak ju odkraglujeme, nech je pokoj a veci su jednoduchsie??;)))

Snape bol velmi inteligentny, velmi vzdelany a velmi schopny carodejnik, vedel milovat az za hrob, vedel dodrzat slovo, aj ked mu to slo velmi proti srsti a musel pritom nasadit vlastny zivot. Bol dobry ucitel (z hladiska odovzdanych vedomosti) a dokazal ojebabravat Voldemorta az do poslednej chvile. Zomrel, lebo Voldy si o sebe myslel, aky je uzasne mudry a pritom sa sekol. Snapa je sakramentska skoda.

su ludia, ktori su z nejakych svojich dovodov neskutocne neznesitelni, ale to neznamena, ze by sme si ich nemali vazit pre ine ich kladne vlastnosti. fklude to mohol prezit a fklude dalej ucit na hogwarts, aj ked by mu stale polka ludi neverila, ze bol na tej spravnej strane, co by zvladol v pohode, bo mu neverili ani predtym. svet by sa nezrutil, keby sa z toho zranenia snape nejak vylizal. mozno by konecne jeho zivot nemusel obsahovat nejakeho pottera.

jasne ze je v zaujme zapletky dobre, ze harrymu odovzdal tie svoje spomienky, ale aj keby to potom nejakou zahadou prezil, nic by sa nezmenilo - harry by proste o nom a lily vedel a mlcal by o tom pred snejpom jak keby sa nic nestalo a snejp by to sam stopro nespomenul. tazko by si padli do naruce, ti by sa obisli milovymi krokmi. ved ja po nich nechcem aby si sadli nad tri litre firewhisky, vysoplili sa jeden druhemu do rukava a snejp aby bol naraz mily a zlaty a harry pozornejsi v sudeni ludi;)) stacilo by mi, keby snejpov zivot bol k nemu raz trosku fer a dal mu za to vsetko co urobil este jednu sancu.

ale mozno tam kdesi na druhej strane severus stretol lily a nejak si to spolu vyriesili, takze odpociva v pokoji.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    LORD_SHAPER: Ale nechtel vubec umrit. Dyt se ho snazil presvedcit, aby ho pustil na bojiste, aby to harrymu nejak vyslepicil - zaziva. Coz byl i duvod, proc se ptal McGonnagalky jestli tam ma Pottera, ale chapal, ze se s nim nebude chtit nikdo bavit.
    LORD_SHAPER: Tezko kdyz uz je reditel :) A navic furt fungoval ten Voldyho jinx - 1 rok pro DA.
    ANGUA: Tady nejde o cely svet, ale o Snapeuv svet. Ale uplne nahodou se i ten po Lilyine smrti toci kolem Harryho.
    ANGUA: Zase na druhou stranu (i z toho ze posledni slovo neni jizva) je videt, ze ac JRK tvrdila, ze ma konec vymysleny uz od zacatku, tak si stale nebyla jeste behem psani 7 jista jestli Harry chcipne definitivne (jako Frodo) nebo jestli prezije.
    SATAI
    SATAI --- ---
    ANGUA: Pravdu dis. Kdyz nevite, kam dal, tak tam vrazte klise a tvarte se, ze je to archetyp ;)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    SATAI: ne to je osud spisovatelu, kteří nevi co dal
    SATAI
    SATAI --- ---
    ANGUA: Pouzij silu, Luku. Nebo hulku Harry...
    Tohle uz je osud moudrych kouzelniku-mentoru, spisovatel je zabije a oni se mu vrati oknem...
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    takovy laciny
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    no to jak umre, teda vlastne neumre a povida si s bruimbalem.. a pak se probudi .. ja nevim, to mi rposte na rowlingovou prislod ost slaby
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam