• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    HLEN
    HLEN --- ---
    kdyz uz jsme u tech luxusnejsich restauraci, tak nejlepsi zazitek mam zatim z http://www.ihanabi.cz/default1.html

skvela kuchyne, profesionalni vstricna obsluha a moznost objednat si Shabu Shabu ....no proste parada ...kdo neveri at tam bezi ...
    HLEN
    HLEN --- ---
    TIGRE: vari tam opravdu paradne .... asi nejvic mi tam vadil ten prostor ...sice to vypada skvele na fotce, ale je to celkove takovy neutulny a tmavy ....ty cen teda zaboli, ale stoji to za to ....
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    tohle mi dnes pristalo v pracovnim mailu, doufam, ze to neni moc off topic:

O SAPU MÁ ZÁJEM ČESKÝ INVESTOR

Praha 13. listopadu - Veřejná obviňování ve sdělovacích
    prostředcích typu „ proslýchá se ….asi …předpokládá se….možná“ týkající se
    velkoobchodního centra (VOC) SAPA v Praze 4 - Libuši poškozují pověst celé
    šedesátitisícové vietnamské komunity u nás. Při mnoha policejních raziích,
    dokonce za účasti helikoptéry, tří obrněných transportérů i zásahové
    jednotky, nebyla ve VOC Sapa nikdy odhalena žádná pěstírna marihuany, či
    výrobna pervitinu. Naopak ve VOC SAPA se nachází pět krásných restaurací,
    kam chodí mnozí naši občané, ale i turisti z Německa a z Polska na
    vietnamská jídla, mateřská školka i škola vybudované a provozované bez
    přispění státu, budhistická svatyně, prodejny letenek, kadeřnictví a
    nehtová studia, kanceláře zástupců mnoha českých firem v oblasti pojištění
    nebo ekonomického poradenství, ale také velkoobchodní sklady, do kterých
    jezdí nakupovat Vietnamci, ale také stovky českých firem, včetně některých
    i velmi renomovaných.

Pokud opravdu existují ve VOC Sapa v Praze 4 nějaké
    tajné výrobny drog, nebo pěstírny marihuany někde v podzemí (znečištěném
    oleji a odpadními kaly bývalého masokombinátu Písnice a drůbežářských
    závodů Libuš), tak nic nebrání naší Policii okamžitě zasáhnout, toto
    odhalit, kriminálníky soudy přísně potrestat a po výkonu trestu je
    deportovat zpět do Vietnamu. O slušné a pracovité Vietnamce je u nás zájem,
    protože nahrazují mnohé naše „nemakačenky“, ale o kriminálníky nikoliv.
    Těch je v této komunitě naštěstí velmi málo i když to podle skladby
    zveřejňovaných zpráv v našich sdělovacích prostředcích nevypadá. A na závěr
    jeden závažný fakt. Dne 7.ledna 2010 jsem oficiálně vyzval ministra vnitra,
    policejního prezidenta a generálního ředitele firmy ČEZ, aby ČEZ zakoupil
    pro každý kraj jedno dodávkové auto s měřící technikou, která ihned i v
    noci odhali zvýšený enormní odběr elektřiny, neboť daný objekt na obrazovce
    přístroje doslova bíle září. Prakticky během měsíce by pak byly všechny
    pěstírny marihuany u nás odhaleny a policií zlikvidovány.

Žádní zahraniční investoři z Polska, Maďarska, Holandska, či z Kanady by si u nás už
    pěstírny nevybavovali, když by věděli, že o vybavení v hodnotě několika
    milionů Kč rychle, zhruba do měsíce, přijdou. Také by nezneužívali
    Vietnamců, jako zahradníků, jenž vydrží pracovat ve velkém teple a byl by
    od této trestné činnosti navždy pokoj. Pro státní ČEZ minimální investice,
    která by odbourala dosavadní mnohaměsíční monitorování pěstíren a zásah, až
    když nezaplacený účet za elektřinu přesáhne většinou milion Kč. Musí se
    chtít tuto trestnou činnost odstraňovat, nikoliv ji mít vždy v záloze a
    předkládat ji veřejnosti, když se to někomu hodí. Pravda je ta, že má velmi
    bohatá česká investiční společnost již delší čas zájem o pozemky v
    blízkosti budoucí stranice metra v Libuši, které dnes patří VOC Sapa (
    firmě SAPARIA s.r.o. ) a již začala jednat s Vietnamci a nabízí Vietnamcům
    cca 1 miliardu Kč, když jí prodají pozemek a slibuje jim, že je tam nechá i
    nadále prodávat. „ A vo, vo, vo tom to je „ , nikoliv o ohrožené
    bezpečnosti státu!

Marcel Winter
    Předseda Česko-vietnamské společnosti
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    dnesna rychlovka na veceru:
    (na severo-vietnamsky sposob)

GA KHO

1 (2-inch) piece ginger root, peeled, thinly sliced into quarter-size coins and crushed
    3 tablespoons Caramel Sauce
    2 tablespoons fish sauce
    1/4 teaspoon salt
    2 tablespoons water
    1 green onion, green tops only, chopped

Steamed rice, for serving

Place the chicken, ginger, Caramel Sauce, fish sauce, salt and water into a saucepan. Give a stir to distribute everything. Cover and bring to a strong simmer over medium heat. Stir again to break up the chicken pieces, then replace the lid. Cook for 10 minutes, periodically stirring to evenly expose the chicken to the sauce. The kho will send fragrant steam out from under the lid. The sauce will increase in volume as the chicken releases its juices.

After the 10 minutes are up, remove the lid and continue cooking to reduce the sauce and deepen the color to a rich reddish brown, about 5 minutes. Replace the lid and allow it to rest for 5 minutes. Taste the sauce and adjust the flavor with extra fish sauce, if necessary. Garnish with the chopped green onion and serve with plenty of rice.

--
    Caramel sauce (Nuoc Mau) je z bieleho cukru, ktory sa karamelizuje az ma farbu kavy.

1 cup sugar
    1/2 cup water

Z jedneho hrnceka cukru spravite karamel, ktory ma farbu ako na obrazku. Odstavite z plamena a nalejete pol hrnceka vody. Vratite na plamen a miesate pokym sa karamel nerozpusti vo vode. Hotovo. Nemusi sa skladovat v chladnicke.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    MAKROUSEK: ježiš fakt? no to mě nenapadlo... ještě žes mi to poradil, člověče...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tak vietfoodfriends to už spustili...

VIET FOOD FRIENDS
    http://vietfoodfriends.blogspot.com/
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MRMNK: Obzvlášť u thajského jídla bych to právě očekával...

BARA_ONLY_ONE: Bohužel to už neochutnám. Ten sadistický kitajský zločinec, co do mne už nějakou dobu rve špendlíky se rozhodl, že mi pod záminkou tradiční medicíny vezme radost ze života: Zakázal mi maso, alkohol i pálivá jídla. :( Jeho léčba navíc funguje, takže nemám motivaci jeho doporučení porušit. :(
    Ale kamarádi, co to ochutnávali, byli dost vycvičení jeden indickou, druhá pak korejskou kuchyní - pálivost s nimi tedy nezamával natolik, aby jim nechběla nějaká další zajímavá chuť...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    RUTHLESS: souhlas, napr indicky jidla muzou palit ze clovek vidi dvojite a stejne tam zaroven porad chut je ... tipoval bych ze u ostatnich asijskejch jidel to jde taky ..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HAAALA: díky!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    RUTHLESS: Běž tam, ochutnej to a uznáš, že něco natolik pálivého už opravdu žádnou chuť mít nemůže. Tak strašně Tě z toho bolí jazyk, uši a po pár vteřinách dokonce celé tělo, že fakt nelze cítit ještě nějakou chuť.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HAAALA: V takovem pripade nastupuje strejda Google.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JUANITA: hele všechny bistra, kde jsme byli, jsem znal a jedl v nich, tohle mělo přidanou hodnotu průvodkyně, která ti vysvětlí zásady stolování, bonton, přípravu těch jídel, co se k čemu jí a co a kdy... takže v tomhle ohledu to objevnější než na vlastní pěst rozhodně bylo. navíc v kšeftech ti zpravidla nikdo neřekne, co je co a na co to je / jak se to upravuje...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HAAALA: bylo o moc objevnejsi, nez na vlastni pest? ja byl v sape asi 6x a docela me bavi kupovat si nahodny veci, co jich musim pulku nakonec vyhodit, ale uzivam si mystiku. ale zase takovy veci jako kuchyne nebo asistovany vareni si tezko prohlidnu. :[
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BARA_ONLY_ONE: nesouhlasim s nazorem, ze jidla, ktery jsou extremne palivy uz nemaji zadnou dalsi chut. chut maji a dovedou ji mit velmi dobrou, ale zalezi na tom, kdo a jak to dela. Nejakou osobni (americkou) zkusenost s tim mam, ze jsme jedli palivy jidlo. Ale je fakt, ze todle uz nevypada moc jako nejaka polivka, kde by se kuchar snazil o chut, ale o tu palivost no.
    Jsem rad, ze nejaky hospody u nas todle delaji, nejaky extremni vykon/zazitek ---> nastenka v hospode. Todle jidelni soutezeni me vcelku bavi :-)
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: imho restaurace, která ti naservíruje papričky zalité horkou vodou/vývarem nějak nezvládnu považovat za dobrou. to totiž s jídlem nemá nic moc společného, byť souhlasíš s rizikem. ale je to jen názor a ten je jak díra do pr.ele - každý má nějaký :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    WIL_M: My jsme byli na hell menu v YAM YAM před necelým rokem. Polévka byla fakt jen rozsekané chilli papričky. To, že chuťově nebyla nijak zajímavá je dost pochopitelné - extrémně pálivá jídla opravdu většinou už žádnou chuť nemají. Snesu hodně, ale tohle jsem nezvládla. Strašná bolest projížděla celým mým tělem a začala jsem mít o sebe i docela strach (léčím se s vysokým krevním tlakem). Pískání v uších, zatmění před očima, celkově strašný fyzický i psychický stav. Chtěla jsem si k tomu dát rýži, ale bylo mi řečeno, že s rýží už to potom ale není na jejich nástěnku a v případě zdolání polévky bych ji neměla zdarma (o což mi samozřejmě nešlo, bylo to o překonání sebe sama).
    Přítel to zvládl, ale také nevypadal úplně fit :-)
    Zde foto http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/155258_1754114175816_1327794605_1908243_920432_n.jpg
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    TIGRE: nefotil jsem, neb to bylo nedoporučeno... a nejsem z těch, co si fotí talíře s jídlem, do kterých se chystají pustit.

Jako první chod bylo pho á la Hue (na výběr s tofu a šneky / hovězí / hovězí s vepřovým kolenem), pak se šlo na bún cha (Thuy říkala, že tohle je s přehledem nejlepší a že tam mají i nejlepší omáčku... což souhlasí, ostatně mi jenom došlo, proč tam instinktivně chodím pokaždý, když jedu do Sapy) do toho podniku, u kterýho je z vnější strany chlapík a opejká maso nad žhavým uhlím s větrákem v ruce. Pak jsme šli na závitky z rýžovýho těsta s houbama a masem (byli jsme připuštěni i do kuchyně a viděli, jak vznikají) a smaženou viet. sekačkou, jako tečka byla viet. káva se slazeným kondenzovaným mlíkem a krátká exkurze do jednoho většího obchodu s potravinama.

Chystá se asistovaná vařba pho... a příští týden prý už snad konečně blog Viet Food Friends...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HAAALA: dodej víc fotek a textu o SAPA, prosím! :)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    TIGRE: výlet se věru vyvedl, jenom výklad o zelenině a koření by býval mohl být obsáhlejší... slečna Thuy se snažila a tři hodiny se zdály nakonec skoro málo.

Sasazu je luxus, byl jsem tam koncem srpna na večeři a byla to chuťová symfonie... jedno jídlo lepší než druhý. Fusion to je... interiér eklektickej až až... bohužel tam celý večer neskutečně nahlas řvala hudba (obsluha tvrdila, že to je "koncept" a že to nejde / nesmí ztlumit).
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    EXTREME: thx.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam