TIGRE: Tak asi je důležité rozlišit zkušenější fandy vietnamské kuchyně a lidi, kteří s vietnamskou kuchyní právě začínají. Faktem je, že s pho nebo s buncha se dnes můžeme setkat nejčastěji, v různých podobách a taky v různé kvalitě. Pholívkový kurz dodá nejen recepty ale dodá taky know how, nastaví laťku a k "obyčejné" polévce dodá i celý kontext viet. kuchyně ;) V kulinárním studiu, s lektory, vařením a vším vybavením to pod tisícovku nesmrskneme ani v budoucnu. A pokud tu vyrostou hromady viet kurzů á 20 USD, budu první, kdo bude mít radost! Zatím ale průkopničíme... jen sehnat dobré lektory, kteří umí parádně česky a umí téma předat, není sranda. Já věřím i tomu, že se v příštích letech na 100% dočkáme toho, že se budou vietnamská jídla učit i v zavedených kuchařských školách (Prakul, Chef Parade etc.)
Závitky už máme v testovací podobě za sebou a vedle grilovačky je jisté, že proběhou. Uvažovali jsem ještě o kurzu zaměřeném na běžnou vietnamskou domácí kuchyni — každodenní jídla, která tu skoro vůbec neznáme :)