• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: pandanem jsem se intenzivne zabyval minuly rok:)

a) v SAPA obcas mivaji cerstve pandanove listy, nejcasteji jsem na ne narazil v takove te velke provarene samosce, co ji doporucuje i scuk. Mivaji je v lednicce po pytlikach, cca 20 volnych listu. Extrakt z 10–15 listu zabarvi chiffon cake z 10 vajec zcela dostatecne. Listy lze mrazit. Vzdycky v sape ukazuju na telefonu predchozi fotku a text Lá dứa, obcas neznaji pandan ani nekteri vietnamci, natoz v cestine. SAPA dodavky jsou nespolehlive, pakrat jsem prolezl uplne vse a pandan nikde.

b) prumyslove extrakty - nepodarilo se mi v CR sehnat. mam 2 modely z thajska, nic extra, jeden je uplne umely, druhy obsahuje trochu pandanu + tuny zeleny barvy a konzervantu. kombinuju s mrazenym cerstvym pandanem v pripade krize.

c) vypestovat vlastni – mam uz docela dobrou kytku pandanus latifolia z Plantica.cz, je dost nenarocna, mnozi se sama.

Jest pridam vycerpavajici info ohledne chiffon cake http://ieatishootipost.sg/2010/05/how-to-make-pandan-chiffon-cake-almost.html
    Pouzivam 8 vajec, textura je pak naprosto famozni, takova super jemna elasticka vlhka, rozplyvajici se na jazyku :) Micham bezny fosfatovy prasek s praskem z vinneho kamene, jako double acting baking powder, protoze nemam cisty cream of tartar do bilku. Nedoporucuju delat v beznych pekacich typu dortova forma, musi to byt neco s vykouslym stredem, treba forma na babovku... chiffon cake je tak super jemny, ze ma tendenci bortit se do sebe, hodne trpi na splaskavaci dostredivy souffle efekt.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: tak fungujou, jen maj propadlou domenu a nejsou schopny poslat menu mailem..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nebyl nekdo v posledni dobe ve vietnamskych specialitach na cernokostelecky? Nejdou jim stranky a dnes bysme tam radi zajeli pro jidlo.

Diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    videl nekdo v praze prodavat extrakt z pandanu?
    jde mi o tohle - http://importfood.com/spco1105.html
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    MARECEK: ty pasty (v jakykoli forme) muzes koupit jednak koncentrovany (podstatne kyselejsi) nebo vicemene jenom ta duzina nejak konzervovana. vyhoda cerstvyho, ze tam toho muzes dat vic (chutnejsi a stejne kysely)

a ty seminka muzes zkusit zasadit.)

MARECEK
    MARECEK --- ---
    FLU: narazil sem na ne v tescu tak sem je vzal kdybych nahodou nesehnal tu pastu - popravde nevim kdy se pro ni dostanu do mesta....
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    jak pise flu, olupes a pracujes jak s lisovanou "kockou"(ktora je v skutocnosti kvader), pretoze v tej "kocke" je presne to co v plode len zlepene dokopy. nemusis to ani dlhsie varit.
    FLU
    FLU --- ---
    MARECEK: jakoze mas primo cerstve plody? s tim zkusenost nemam, ale pocitam, ze oloupat a pak uz [ FLU @ Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska a jina) /cekujte nastenku - adresy s obchodama, restaurace, odkazy.. ] akorat to budes muset varit dele (do zhoustnuti)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MARECEK: nic nevyrabej, pakosi v Lipansky maj tu pastu :)
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    nakonec sem nasel tamarindy tak ze tu pastu zusim nejak vyrobit...
    poradite mi nekdo kdo to ma v ruce jak na to? - vypada to moc podivne na to abych vedel jak ten plod zpracovat :-)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MARECEK: tan sypkej koncentrát neni tak dobrej, fakt se vyplatí věnovat tomu těch pár minut. já dřív kupoval přímo pastu v piksle, ale tu jsem už tak rok nikde nesehnal.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    Japan-eshop.com | sushi, nori, nishiki, nudle, rasy, ryze - Japan-Eshop.com
    http://www.japan-eshop.com/
    FLU
    FLU --- ---
    MARECEK: zalezitost cca 5 minut. ale jasne muzes koupit koncentrat.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    JUANITA: na pad thai to prave chci
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    FLU:
    MARECEK: ja tohle pouzivam na pad thai, myslim docela uspesne, je s tim snadna manipulace.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    na pze4 je obchod, který vím, že ji má
    takže..lokalita? :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MARECEK: do nudli pouzivam koncentrat, presne ze je mnohem lepsi nez ty lisovany kostky ..
    k sehnani u pakistancu v Lipansky
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MARECEK: tohle je myslim nejsnazsi cesta, jak se k tomu, co chces dostat:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam