• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NIRA: já myslím, že jde udělat vydantně (zahuštěná škrobem alá česká čína) nebo taky lehce - čerstvá zelenina, trochu masa, bylinky, lehká omáčka...
    NIRA
    NIRA --- ---
    obecně: nepřipadá vám tahle orientální kuchyně hodně vydatná? /nevím, zda je to třeba sojovou omáčkou anebo čím/. Vždycky když si dám nějaké asijské jídlo, nasytí mě to na skoro den dopředu a já tak druhý den nemusím moc jíst.
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    MRMNK: když jdeš do malešic nakupovat, tak se s prodejcema domluvíš (jakým jazykem?) nebo zkrátka poznáš, jak vypadá asijská hořčice?
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    LA_PIOVRA: ano, pan pekař, favorit v sobotní tržnici. koukám, že budu muset začít chodit dřív, když mu teď stoupne zákaznická základna. prodává mizunu, mibunu, koriandr, rukolu a spoustu dalších běžnějších bylin.
    MRMNK: prodává i něco hodně podobnýho, taky to stojí 25Kč a je to dost malý, ale nazívá to čínské zelí pravé aka pak-choy. tady nějaké info http://magazin.ceskenoviny.cz/vareni/zpravy/pekingske-nebo-cinske-zeli/468645
    nicméně teď je mrtvá sezóna, on mívá pár listovejch ze skleníku, ale je to hned pryč. už za pár měsíců ale začnou žně :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: Myslim ze se jmenuje Pekar (viz cedeulky, co visej prodejcum nad hlavou)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Po Jožkovi se musím podívat, jsme tam jednou týdně, ale evidentně zatím unikal mé pozornosti :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRMNK: skus tam zajit, "Jozka Cerny" miva zajimavy druhy listovy zeleniny - pravda, ted neni dobra sezona, takl jke to spis o repe, redkvich a v pisku uchovanych mrkvich:)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LA_PIOVRA: zkusim to, tady sem za dve asijsky hlavky vysolil 70kc tak snad to bude cenove prijatelnejsi, ale je to super zmena od ostatnich "salatu&zeli" .. priste zkusim jeste cinskou brokolici
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRMNK: no, takto presne ne, ale trochu podobne, je to min kompaktni a vic roztrepeny na okrajich...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LA_PIOVRA: mam ji z malesic od vietnamcu, kazdopadne jozku omrknu... ... to co prodava vypada nak takhle?
    GIANT
    GIANT --- ---
    AUDIAC: ok dik, proste pojedu mrknout a kdyz nebude, tak dam holt jen nekde naky jidlo ;-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRMNK: a koupils ji v Hale 22 u toho pana co vypada jako Jozka Cerny a ma stanek cca v polovine na prave strane (kdyz mas hlavni vchod za zady)?
    :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    INFO :)
    hodne jsem probral odkazy na nastence, snazil jsem se o vyber tech fakt zajimavejsich +pridal jsem sekci se strankama na odhalovani ruznych surovin a jejich pouziti jako napr ta v minulem prispevku
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    koupil sem si asijskou horcici (listy) .. pri hledani co s ni jsem narazil na tyhle stranky, popisy ruznejch zelenin a koreni, co to obsahuje, na co se pouziva a vcetne odkazu na recepty .. http://www.specialtyproduce.com/produce/

btw. horcice dobra, krupava, lehce horka, na taliri se krasne vyjima jak je jasne zelena :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    REEN: jo, z francouzsky mam ted kafirovy listy a pripomnelo mi to, ze za stejnej balicek citronovy travy, co tady stoji 45,--, chteli na ujezde v prujezdu 120,--, snad nejakej error, vubec jsem nechapal.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    AUDIAC: mame nastavec na horak pro kulatou panev jako soucast varice:)
    Obrázek SIEMENS ER 426AB90E | HLEDEJCENY.cz
    http://varne-desky.hledejceny.cz/siemens-er-426ab90e/obrazek/
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GIANT: no ono jak kdy je maj. kdyz jsem ji nepotreboval, tak je meli vsude, ale par tak mesic zpatky jsem obesel tak 10 kseftu a nic. vcera jsem ale sehnal asi v patym...
    FLU: stabilizuji, micham, pote pridavam ingredience a nasledne obema rukama simultalne vytiram veceri z podlahy :) okej, jsem asi lemra... ale ten stabilizační kroužek je otázka pár korun a hodně to usnadní život.
    FLU
    FLU --- ---
    AUDIAC: stabilizuji levou, micham pravou
    GIANT
    GIANT --- ---
    pockej jak dobrodruzstvi? dyt tady byl link na misto, kde je prej prodavaj, zrovna sem se tam chystal. tak jak to teda je?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    co používáte na stabilizaci woka, když vaříte na klasický plynový plotně (pokud nemáte s plochym dnem)? když jsem se snažil v sapa sehnat wok ring, tak na mě koukali jak na trotla, ono už jen sehnat tam woka samotnýho bylo docela dobrodružství...
    nevíte, kde by něco takovýho prodávali?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam