• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    KALTY
    KALTY --- ---
    TIGRE: nice. díky
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KALTY: já bych na například na oleji orestoval zázvor a galangal, pak přidal kari pastu, kokosové mlíko, rozmíchal, přidal tam libovolnou zeleninu (mrkev, cuketu, květák, brokolici nebo třeba tofu na kostky), spolu s tím citronovou trávu, kaffir lime, trochu rybí omáčky, trochu cukru... až bude zelenina/tofu hotové na poslední chvíli bych to podle potřeby priostřil chilli a nasekal na to čerstvý koriandr....
    KALTY
    KALTY --- ---
    TIGRE: No a nějaký konkrétní ověřený receptík bys něměl? :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    libovolné kari?
    KALTY
    KALTY --- ---
    Potřebuju poradit co si uvařit k zítřejšímu obědu. Po mém pokusu o Tom Kha Kung v mé lednici zbylo něco z ingrediencí pro thai kuchyňi.
    Galanga, zázvor, kaffir lime, citronová tráva, koriandr, thaiské papričky, kari a chilli pasta.
    Něco zdravého co se dá ohřát v práci... nějaké tipy? prosím a dík
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    GEJSHA: merci
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    MAD_CADDY: asi hledáš tenhle recept nebo tenhle:) Ale sypu tam toho o něco víc, mám ráda hodně výrazné chutě:)

    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    Ciao nemáte někdo osvědčenej recept na vindaloo? jeden jsem tu našel, ale neni v něm ani koriandr a docela takovej "českej postup" díky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    hum :) to zni dobre jo .. v sikkimu mivali taky takovy chutney .. rajcata s cili a seminkama koriandru rozslehany na pastu .. baaajo :)
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    MRMNK: ja jsem delala jen vege a vicemene podobne jak ty, ale jeste s mrkvi a cibuli...
    namacedlo jiny - tomato achar tomu rikaj
    - rozmixovany oloupany rajcata +na oleji cerna horcice, cesnek,zazvor a koriandr (susenej, zelenej sem nemela)...a pak ochutit cukrem, soli a citronem a bozi je to :))
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TRYSKOMYS: heh :)
    jedna napl: mlety maso s porkem, druha: bile zeli, oboje vcetne cesneku, zazvoru, predtim trosku na panvi
    dip: cerny ocet,sojovka,fermentovane sojove boby v chilli

    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    MRMNK: tak to je vtipny.. vypada to ze jsme tedy nedeli travili stejnym zpusobem...akorat ze ja jim rikam momo podle tibetanu a nepalcu :)

    a jakou jsi mel napln?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    dneska sem zkousel JiaoZi .. tentokrat se docela vyvedlo testo .. 4 dily mouky a 1 dil vody, opravdu dukladne ho prohnist a chvili nechat odlezet, ve vysledku bylo super vlacny a ravioly se delaly skoro samy :)







    takze .... Vsem hezky novy rok ve znameni draka!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LA_PIOVRA: davam ho rovnou do sklepa, vim ze to nektery lidi nechavaj nejdriv pri pokojovy teplote nekolik dnu... ale i v tom sklepe kde je chladno je to uz po dvou tydnech vyborny .. a pry pomalejsi fermentace dela lepsi chut ...

    GUDRUN: zeli obyc cisnky, i kdyz zkousim obycejne hledat hlavky ktery maj na sobe aspon trochu zelenejch listu
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LA_PIOVRA: jak prilis prevarenou vodu?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRMNK: super, dekuju. Nadobu mame podobnou, na blesaku jsem koupil presne tento sadelnak.
    Problem bude asi v teplote, nechal jsem to pri pokojove a take asi v tom, ze jsem mel prilis prevarenou vodu.
    Jak dlouho pri takto zalozenem kimchi nechavas kvasit?
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    jsem rad, ze jsem rozviril debatu timhle smerem :))
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: no ja zeli krajim na kousky kdyz je vypocene, pak smicham s korenim, necham asi tri dny v teple na lince a pak davam do lednice, normalne v plastove nadobe, nekdy je dele nez mesic, protoze to tak casto nejime a neplesnivelo nidky a to mi dost casto veci prekvapive plesnivi...

    jinak mam singapursky chilli a rejzovou mouku nepouzivam, v dost receptech neni a moji znami korejci ji taky nepouzivali...

    podle fotky to vypada ale, ze pouzivas "spravne" zeli, ne obyc cinske zeli, je to tak?
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    AUDIAC: "zasype se to kukurmou ... to je takovej ten zlutej japonskej safran" :DD
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MRMNK: kimči jedině od Babicy! ;)
    Babicovy dobroty - Vyprošťovák + Fakt nevim už jak se to jmenuje - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=OZhQtrI0zAI
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam