• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    my byli v huang he na vysocanske, tusim v utery..
    pikantni pekingska, veprove kungpao.. dobry to bylo, chutnalo to jak chutnala cina pred 15-18 lety v brne.. takova ta prvni.. proste trochu jine nez fast food, vic poctivejsi - aspon mi to tak proste pripadlo :)

taky jsme dostali svestkove vino, jeste jsme ho ale nenacali

pani byla strasne mila a usmevava
    jidlo celkem trvalo, ackoliv byly obsazeny asi 3-4 stoly z 20
    kuracke
    prostredi se mi moc nelibilo, takovy proste jak cina pred 15 lety no..

nevim no.. jako na slavnostni veceri me to nepresvedcilo a na rychly obed to maji prilis pomale... chutny jo, ale zasadni duvod proc tam jsem nenasla
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    JUANITA: češtině-only je úžasná fráze :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Maji. Obvykle tak do peti, do sesti, v lete i do sedmi, jak jsou lidi.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Nevíte někdo, zda mají dnes otevřeno v Malešicích? Případně do kolika?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MALKMUS:
    MADMEAT:
    diky za tip, taky jsem vyzkousel a spokojenej byl, bun bo nam bo chutny. co bych mozna zmenil, je dlouhej jidelni listek, pet nebo sest stran podobnejch pokrmu bych zredukoval na jednu. a pridal vietnamsky nazvy; ne ze bych tech jidel znal moc, ale tech par, co sem hledal, sem kvuli cestine-only nenasel. nebyl problem se zeptat, ale stejne.. (mozna sem mel jenom nejakej cizackej jidelni listek). bears v napojaku misto beer pobavilo.
    NIRA
    NIRA --- ---
    EXTREME: mnam provedu:))
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    velmi prijemny, jednoduchy dezert.

Che Bap (Vietnamese Sweet Corn Pudding)

3 large ears corn, shucked
    4 cups water
    2 pandan leaves, tied together and knotted (optional)
    1/4 cup small tapioca pearls
    2 (14-ounce) cans coconut milk
    1/2 cup granulated sugar
    Pinch salt
    2 tablespoons toasted sesame seeds

Stand each ear of corn up in a bowl and, holding it sturdy, run a sharp chef's knife down the length of the ear to shave off the kernels. Set the kernels aside.

Combine the corn cobs, pandan leaves (optional), and water in a pot and bring to a boil. Cover, reduce heat, and simmer for 30 minutes.

Meanwhile, place tapioca pearls in a small bowl, cover with cold water by 1/2 inch and let stand.

Remove corn cobs and pandan leaves from the pot and discard.

Add coconut milk, corn kernels, sugar, and a pinch of salt to the pot and stir to combine. Return to a boil and then simmer until corn is tender, about 10 minutes. Taste and adjust sugar and salt, if desired.

Stir tapioca pearls into the pot and simmer for 2 minutes.

Remove from heat to cool. Can refrigerate for up to 2 days. If it gets too thick and gloppy, thin it with water.

Serve warm or cold in bowls or glasses. Garnish with sesame seeds just before serving.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    MOIRAIN: nevěděl jsem, jestli mluví o té samé nebo další :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    AKICHITA: mezi nuselskou radnicí a zast. horky?
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    Tak přidávám se k doporučení Vietnam food v Nuslích-včera jsem si dala Pho bo tai a bylo skvělé...mile mě překvapil přidaný zazázvor a chilli paprička opravdu pálila :) jinak vývar silný,nudle akorát,masa hodně a bylinek nadmíru...a rychlá milá obsluha..co víc si přát?
    SNOWING
    SNOWING --- ---
    byla to hodně zvláštní scéna a strašně rychlá. Bylo to nějak těsně potom co o nich vyšla recenze (mám pocit cca červen na ihned) a byli jsme tam přes poledne tak třeba nervy z návalu lidí, nevím. Už jsem tam od tý doby nebyla, tak nemůžu posoudit.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    SNOWING: nikdy jsem tam nic podobnýho nezažil... chodím tam co týden už asi rok
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: dneska jsem si s sebou vzala bun cha, mírně mne zarazilo, že nudle a maso ohřívali v mikrovlnce, nicméně to chuti neuškodilo, porce nudlí obrovská, masa hodně a hezky ogrilované a dosti libové, bylinek v salátě dostatek, přinejmenším zatím neúčtují za balení s sebou
    mají výborné polévky, kamarádka už otestovala kromě pho bo thai i nějakou polévku s kuřecím a krevetovou příchutí mi tom (krevety samotné nedetekovány) a dnes měla mien průhledné hranaté nudle, hooodně kuřeciho masa, pak něco co myslím bylo tofu, cibule, pažitka a koriandr, obojí prý výborné

SNOWING: to je fakt zvláštní, chodíme tam s kamarády (společně i zvlášť) relativně často a nikdy se nám nic podobného nestalo, ani jsme toho nebyli svědky
    GIANT
    GIANT --- ---
    hm na strahove nam bezne zaokrouhlujou nahoru, ale zas uz parkrat se malem vobrali treba vo to 50. jenza ja blb sem prave vzdycky poctivej :-( ;-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SNOWING: to je husty! to je drzost megavelka.
    Ja jsem ji dneska malem krive obvinila, ze me stahla o pade, protoze jsem myslela, ze jsem davala dvesta a davala jsem 150, nakonec mi to vcas doslo. Chtela bych verit na omyl a na to, ze Vietnamci tady obecne nemaji od lidi dobre zachazeni a tak kdyz se mu dokazou postavit, neni to spatne, ale hazet po nekom penezma, to je fakt mazec :-(
    SNOWING
    SNOWING --- ---
    GUDRUN: Byla jsem tam v létě a jídlo bylo výborný, ale snažili se nás okrást o 50kč a rozhodně to nebylo omylem. Když jsme se ve vší slušnosti ohradili a požádali o přepočítání tak se na nás sesypali Vietnamci z celý restaurace a začli na nás cosi křičet jeden přes druhýho a ty peníze po nás házet:(
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    aaa ted k obedu pho ga z Pho Vietnam ve Slavikove, ssebou do kancelare, ale koukat na ty zensky, jak to tam smazi a chystaji, to je fakt koncert :-) Pho za 79 a mela jsem co delat, abych ho dojedla, jeste jsem kousky masa hazela kolegovi. Skoda, ze nemaji zeleninove pho, pac nejsem takovy masozrout, abych tam mohla chodit casteji, nez jednou tydne.

Pho Vietnam
    http://www.scuk.cz/d/pho-vietnam/#detail-podniku

ale pac tady pho tak jede, tak urcite netreba propagovat :-)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ZUZKAOU: "Maggi bhuna masala presents Foodistan" ... woe, kam vsude to maggi nevleze.)
    MADMEAT
    MADMEAT --- ---
    Tak jsem byl v patek v te restauraci v Gorazdove a teda fakt parada, diky za tip na ni. Mel jsem pikantni tofu se zeleninou v omacce z kokosoveho mleka a kari a hodne moc dobry. Neco podobnyho jsem si dal zhruba pred mesicem v thajsky restauraci Siam Orchid, kde to stalo 2x tolik a bylo to o dost horsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam