• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MALKMUS
    MALKMUS --- ---
    JUANITA: jo jo to máš pravdu, já tam byl asi 4x a krajánků dost.Ale vždy si řikám, proč tu sem ;] Mě to hrozně zklame pokaždý i oproti vietnamský co je za viaduktem v Sokolovský. No zkus (pokud se tak nestalo) toho vietnama v Gorazdove a už nebudeš chtít mimo tržnici jinam ;]

CALCULON: myslim že se to jemenuje Pho Vietnam a je to bejvalá rybí restaurace - po ní tam taky zbylo prostředí. Tabule venku vypadá fakt odpudivě, ale uvnitř je to ok.
    Na Rybárně - Praha 2, Gorazdova 17 | RESTAURACE.cz
    http://www.restaurace.cz/praha-2/na-rybarne.html
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    MALKMUS: To se tak fakt jmenuje - "Vietnamská restaurace"? Já jsem to teď projížděl street view, ale nic nenašel. Ale jestli je to novinka, tak je to jasné.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MALKMUS: je to tam pomrne novy, nez si lidi na resto zvyknou a nez se to rozkrikne muze to trvat i rok... konkurence je tu velka
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MALKMUS: ja mam remember dost rad.. a bejva tam casto plno vcetne vietnamcu; a kdyz tam chodi mistni, tak to nemuze bejt spatny. :]
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MALKMUS: díky za info o Song Lam, o té gorazdové tu už někdo mluvil - musím někdy vyzkoušet!
    MALKMUS
    MALKMUS --- ---
    TIGRE: Song Lam nebrat, je to přetransformovaná čínská restaurace, která si hraje na Vietnamskou, Pho ještě ujdou, ale ostatní jídla drahý a nic moc chutný.

Co je ovšem největší bomba je Vietnamská restaurace na rohu ulice Resslova a Gorazadova. Je to zatim pro mě nejlepší vietnamec mimo tržnici. Jejich Karri nemá prostě konkurenci ani v restauracích typu Modrý zub, Lemon leaf... Bun Cha sice nic moc, ale je to jediná jejich slabina.

Doporučuju:

Karri (hovězí,kuřecí)
    B1 - B7 ( fakt velká paráda ;] )

Nechápu, že neni víc provařená ani tam nechodí moc lidí. Na rozdíl od Remember jejiž popularitu naprosto nechápu.

WIL_M
    WIL_M --- ---
    TIGRE: díky za radu :)

ostatní mi dáváte do těla, jaksi nemůžu za to, čím se v pronajatém bytě vaří :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    wok na elektrine mi prijde dost zvlastni kombinace... :-) Ale nekdo to urcite zvlada.

Pamatuju si zde diskuzi, jak nekdo mel doma sklokeramickou desku a kvuli woku si kupoval plynovej varic na malou propanbutan-bombu.

A teda, taky jde si koupit desku, ktera ma dulek na wok :-) a pak je to velka parada.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    wok jedine na plynu ! :)
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    GEJSHA: Aha, já vařím na plynu, takže je to asi trošku irelevantní,)
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    WIL_M: Já mám wok z Ikey, podobný jako ten od Tescomy, je tenký, ale ta protipřilnavá vrstva se oškrábala, protože se přiznám, že mi to někdy nedalo a zasáhla jsem drátěnkou... a taky trošku rezne,) Ale rozpálit se dá doběla.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    keramický kameninový wok není vlastně wok - resp. přesně jak píšeš hůř se rozehřeje na hodně vysokou teplotu a dle méh názoru má s wokem společný leda tvar - jinak jako hluboká pánev je zas ale super na soté a na omáčky :)

Ale když wok na wokování tak imho nejlíp poctivý tenký ocelový...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    ehm, nějak se mi rozhasila diakritika...

vím, že tisíc lidí, tisíc chutí a názorů, ale tohle by mohlo být ujednocený, případně si rád poslechnu pro a proti různých variant :) sporák máme elektrický. dík
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    rádi bychom si s přítelkyní pořídili wok pánev a popravdě nevím, co zvolit. líbí se mi keramický, který teď "frčí", ale příjdou mi šíleně masivní a tím pádem i horší na manipulaci, navíc se asi i pomalu prohřívají?

http://eshop.tescoma.cz/vareni/nadobi-a-panve-s-antiadheznim-povlakem/vitapan/603048-wok-vitapan-28-c

v tescomě prodávají i toto, což vypadá jako klasická asijská wok pánev

http://eshop.tescoma.cz/vareni/nadobi-a-panve-s-antiadheznim-povlakem/canton/607028-wok-canton-28-c

jak je to obecně s tvarem, co je "lepší"? zkoušel jsem tady hledat a nenašel jednoznačnou odpověď :)

vím, \u017ee tisíc lidí, tisíc chutí a názor\u016f, ale tohle by mohlo být ujednocený, p\u0159ípadn\u011b si rád poslechnu pro a proti r\u016fzných variant :) sporák máme elektrický. dík
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ROMANAMI: zachazej s nim jako s kazdym jinym tofu, muzes ho vymacka a smazit, delatz z nej pomazanky atd. Jiny zpracovani vv kuchyni se poji spis se silken tofu.
    ROMANAMI
    ROMANAMI --- ---
    dobrý den, omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale snažila jsem se hledat v historii diskuze a nenašla :-( Nemáte prosím někdo tip, kde najít recepty na úpravy a použití toho měkého tofu ze SAPY ? Děkuji a ještě jednou se omlouvám za "začátečnický" dotaz
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LA_PIOVRA: v tom pakchoi, cinskym zeli a pekingskym zeli by to chtelo udelat poradek, mam pocit ze se nam to tu vsem trochu mota :)
    zkusim to, pokud jsem se nekde seknul opravte me

pekingke zeli (napa cabbage):

cinske zeli vypada ze ma vic variant:
    pak choi - bily spodek s tmave zelenymi listy

Baby Pak Choi - cele zelene

a jeste se k tomu radi Choy Sum

...Choy Sum je podobny cinsky brokolici (doted jsem myslel ze je to jedna vec:) ale podle vseho Kai Lan je zase uplne neco jineho i kdyz vypada temer stejne .. dalo by se to odlisit dle tlustcich stonku

MRMNK
    MRMNK --- ---
    KAAKA: prvni kramek v malesicich ma majitele kterej umi vyborne cesky, ale neni tam furt .. v libusi mam taky jeden kramek kde chlapek mluvi docela cesky, kdyz pujdes pomalu pred tou radou kramku tak si te sam zavola :)
    .. ale spis to znam z netu, na nastence dole jsou odkazy na stranky kde jsou nejruznejsi asijsky zeleniny, takze treba po navsteve trznice pak chvili serfuju a zkousim najit co by to mohlo byt ...

to cos posilala je pak choi, uplne neco jinyho nez horcice, ale je to taky dobry .. nevim jak ted, ale v malesicich prodavali 3 svazky po 3 (nebo 5ti) za 50kc .. je lepsi se vietnamcu zeptat za kolik to prodavaj na mnozstvi nez si vzit jen jednu hlavku, prijde mi ze takhle to pak vyjde u nich draz..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KAAKA: ja tam tech favoritu mam vic, ale listovou a redkve kupuju prakticky jen od nej. Chodivam pred 9:00, pak uz to zacina byt prebrane, navic pak vzdy specham na Blesi do CKD:)

KAAKA: pack-choi je jeste neco jinyho, mival taky neco vetsiho, ne nepodobne tomu jak MRMNK daval, jen min kompaktni a s otrepenymi listy.
    NIRA
    NIRA --- ---
    TIGRE: píšu to kvůli tomu, že jsem včera odpoledne byla v číně v Jungmance a ten slepičí vývar s vajíčkem a nudle se zeleninou mě celkem nasytily až dodneška dopoledne, ale může to být tím, že jím hlavně syrovou stravu a vařené jídlo jsem si odvykla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam