• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TIGRE: S přítelkyní sme nedávno koupili sladkou kikkoman a začal sem jí dávat přednost, abych pravdu řek :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    FLU: sladká ABC je geniální!
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    pearl river jsem viděl minulý týden v Makru, byla dokonce v akci :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: už jsem si vzpomněla kde jsem jí před týdnem koupila - v globusu na zličíně, sedmičku asi za pade. Ostatní od toho výrobce byly dražší, tak jí možná fakt vyprodávaj
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    FLU: jj to je on ...
    ABC je na sladky veci dobra jo
    FLU
    FLU --- ---
    MRMNK: vysmaty chlapik je "Healthy Boy Brand"?

a jinak teda PRB prodavaji normalne v tesku (a to i pres internet na itesco.cz). cena cca 50,-kc/pul litru.

ja tedka pouzivam levnou indonezskou ABC (svetlou i sladkou kecap manis). do nasi goreng nebo mie goreng je to proste nezbytnost a s jinyma sojovkama to neni ono :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    taky mi prijde ze pearl river uz se sem nedovazi, v malesicich maj svetlou jen nekde a taky cena je nizsi (40 za 0,75l oproti ostatnim sojovkam za 50) takze mozna doprodej zasob?? .. (jinak doufam ze je to pearl river protoze design je stejnej ale uz to na flasceneni nide napsany anglicky:)
    byla by to skoda protoze chutove mi prijde lepsi nez ta s tim vysmatym chlapikem co prodavaj vsude
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: souhlasim, kupovala jsem ji v Malesicich a ted jsem musela koupit jinou, ve trech obchodech ji nemeli. Nechala jsem si poradit a jsem spokojena s tim, co jsem koupila, muzu doma kouknout, co je to za znacku.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: ha příště zkusím zjistit víc info o tom barelu :)

BARA_ONLY_ONE: pokud bys ji zoufalne nikde nemohla najít, tak ve večece na rohu Veverkovi ulice a Pplk. Sochora (Praha 7) mají lahev 0,5l za 57 Kč...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    jj, v Holesovicky. Mozna si pan oholil plnovous, vypadal trosku asketicky.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: V Holešovický? To zní dobře, ale nikdy jsem tam na to nenarazil. Jinak u toho stánku ten pán s plnovousem není, střídají se tam takový hubený chlapík čtyřicátník s nějakýma panima, jednou mě tam obsluhovalo dítě :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jistá si nejsem , ale nepamatuju že bych jí na nákupu asijskejch věcí nezahlídla v krámě
    a doporučuju kupovat litrovky - vydrží to a vyjde levnějc
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: bejvalo tam k nemu dobry hlaseni z tlampacu, ze existuje i "falesny stanek, ktery pravy napodobuje" a at lide navstivy ten pravy. Pokud je to tedy ten s hubenym vyssim muzem s kratkymi plnovousem, prodaval sojovku i z barelu do petek.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TIGRE: Jj, mívali jí všude. A teď ji nemají nikde. Ani v Sapě nebo v Malešicích. Pravda, v Holešovicích jsem nebyla, ale předpokládám, že to bude to samý. Mám to dost daleko na to, abych tam jela a nepochodila, proto se ptám, kde ji určitě mají. Chci jet na jistotu.

SAT_ANN: Na tý Francouzský bych se mohla stavit, seš si jistá, že ji tam teď aktuálně mají?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: hele zrovna tuhle omáčku mi příjde mají skoro všude. Jak píše SAT_ANN: tak minimálně v Tržnici by ji měli mít. Jinak ten obchůdek se přestěhoval, doslova za roh, už není čelem k Normě, ale u stejné krychle z druhé strany.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jestli máš cestu, tak hodně dobře jsou zásobený stánky v holešovický tržnici - v zadní části u obchodu s jídlem (myslím že je to norma)

jinak taky síť obchodů na francouzský
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Nevíte, kde seženu tuhle sojovku? http://www.chinaminimarket.com/sauces-c2/pearl-river-bridge-superior-dark-soy-sauce-p31
    Dřív jí měli v Sapě, ale teď už bohužel nic. Mají ji v malých lahvičkách v supermarketech, ale za nesmyslnou cenu. Případně uvítám tip na jinou, dobrou sojovku.

MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    AUDIAC: Jak píše MRMNK, dej tomu čas, wok vypadá dobře, jinak než častym vařenim tomu nepomůžeš :D , myslim že tak 1 měsíc denně a je wok relativně ok, ale i pak se pořád zlepšuje.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    AUDIAC: ono to chvili trva nez se povrch vytvori ... celkem dlouho mi trvalo nez sem se dostal do stavu kdy na umyti staci po vareni oplachnout vodou a povrch jen lehce posmrdlat vareckou a sloupnout pripadny priskvarky... z fotky predpokladam ze si ho i poradne zajizdel a prepaloval na nem olej.. a jestli jak pises po kazdym vareni vtiras olej uterkou tak to pujde... jen vydrzet a smazit co nejvic :)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    co dělám špatně s wokem, když se mi stále nedaří udělat nastálo správnej povrch seasoningem? dělám to rozpáleným olejem a papírovou utěrkou, kterou tam ten olej vtírám, ale po vaření a umytí to stejně začne oprýskávat. (používám dřevěný náčiní a myju jen teplou vodou a houbičkou bez jaru)
    takhle to vypadá po cca 3 vařeních a mytích:
    FLU
    FLU --- ---
    spise nevim, jak dosahnout te trsoku gumove konzistence, aby se to dalo dobre nakrajet na kosticky a orestovat. (muj) domaci panyr ani tvrdy tvaroh tohle nezvladaji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam