• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: souhlasim, kupovala jsem ji v Malesicich a ted jsem musela koupit jinou, ve trech obchodech ji nemeli. Nechala jsem si poradit a jsem spokojena s tim, co jsem koupila, muzu doma kouknout, co je to za znacku.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: ha příště zkusím zjistit víc info o tom barelu :)

    BARA_ONLY_ONE: pokud bys ji zoufalne nikde nemohla najít, tak ve večece na rohu Veverkovi ulice a Pplk. Sochora (Praha 7) mají lahev 0,5l za 57 Kč...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    jj, v Holesovicky. Mozna si pan oholil plnovous, vypadal trosku asketicky.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: V Holešovický? To zní dobře, ale nikdy jsem tam na to nenarazil. Jinak u toho stánku ten pán s plnovousem není, střídají se tam takový hubený chlapík čtyřicátník s nějakýma panima, jednou mě tam obsluhovalo dítě :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jistá si nejsem , ale nepamatuju že bych jí na nákupu asijskejch věcí nezahlídla v krámě
    a doporučuju kupovat litrovky - vydrží to a vyjde levnějc
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: bejvalo tam k nemu dobry hlaseni z tlampacu, ze existuje i "falesny stanek, ktery pravy napodobuje" a at lide navstivy ten pravy. Pokud je to tedy ten s hubenym vyssim muzem s kratkymi plnovousem, prodaval sojovku i z barelu do petek.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TIGRE: Jj, mívali jí všude. A teď ji nemají nikde. Ani v Sapě nebo v Malešicích. Pravda, v Holešovicích jsem nebyla, ale předpokládám, že to bude to samý. Mám to dost daleko na to, abych tam jela a nepochodila, proto se ptám, kde ji určitě mají. Chci jet na jistotu.

    SAT_ANN: Na tý Francouzský bych se mohla stavit, seš si jistá, že ji tam teď aktuálně mají?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: hele zrovna tuhle omáčku mi příjde mají skoro všude. Jak píše SAT_ANN: tak minimálně v Tržnici by ji měli mít. Jinak ten obchůdek se přestěhoval, doslova za roh, už není čelem k Normě, ale u stejné krychle z druhé strany.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jestli máš cestu, tak hodně dobře jsou zásobený stánky v holešovický tržnici - v zadní části u obchodu s jídlem (myslím že je to norma)

    jinak taky síť obchodů na francouzský
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Nevíte, kde seženu tuhle sojovku? http://www.chinaminimarket.com/sauces-c2/pearl-river-bridge-superior-dark-soy-sauce-p31
    Dřív jí měli v Sapě, ale teď už bohužel nic. Mají ji v malých lahvičkách v supermarketech, ale za nesmyslnou cenu. Případně uvítám tip na jinou, dobrou sojovku.

    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    AUDIAC: Jak píše MRMNK, dej tomu čas, wok vypadá dobře, jinak než častym vařenim tomu nepomůžeš :D , myslim že tak 1 měsíc denně a je wok relativně ok, ale i pak se pořád zlepšuje.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    AUDIAC: ono to chvili trva nez se povrch vytvori ... celkem dlouho mi trvalo nez sem se dostal do stavu kdy na umyti staci po vareni oplachnout vodou a povrch jen lehce posmrdlat vareckou a sloupnout pripadny priskvarky... z fotky predpokladam ze si ho i poradne zajizdel a prepaloval na nem olej.. a jestli jak pises po kazdym vareni vtiras olej uterkou tak to pujde... jen vydrzet a smazit co nejvic :)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    co dělám špatně s wokem, když se mi stále nedaří udělat nastálo správnej povrch seasoningem? dělám to rozpáleným olejem a papírovou utěrkou, kterou tam ten olej vtírám, ale po vaření a umytí to stejně začne oprýskávat. (používám dřevěný náčiní a myju jen teplou vodou a houbičkou bez jaru)
    takhle to vypadá po cca 3 vařeních a mytích:
    FLU
    FLU --- ---
    spise nevim, jak dosahnout te trsoku gumove konzistence, aby se to dalo dobre nakrajet na kosticky a orestovat. (muj) domaci panyr ani tvrdy tvaroh tohle nezvladaji.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BONEMINA: Tak to už ti nic lepšího neporadim :(. Leda to zprasit něčim, co by ti to udrželo pohromadě, ale to je škoda.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    FLU:
    SALVATOR: díky, po vyzkoušení dám reference, jak to dopadlo
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SALVATOR: To jsem zkoušela taky, ale pak z toho jídla ta chuť tak divně trčí. Mám radši, když i paneer do sebe omáčku aspoň trochu nasákne. Navíc když vařím indii, tak vždycky ve větších dávkách, aby zbylo i na druhý den (muž je indožravec) a ono se mi to rozpadne i při něžném ohřívání :/
    A ono, technicky vzato, paneer a tvaroh jsou vlastně jen jiné názvy pro zdrclé mléko :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BONEMINA: No, pokud děláme paneer mattar a máme zrovna náladu dělat i paneer, tak ho do omáčky přidáváme úplně těsně před podáváním, ani nemusí bejt to jídlo úplně horký, stačí jen tak, aby se prohřál. Jestli se rozpadá, tak zamíchat jen opatrně,nic lepšího mě nenapadá :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SALVATOR: tak nevím, dělám to taky tak (zatěžuju teda šicím strojem, ale ten rozhodně lehčí nebude) a za studena je paneer v pohodě, ale při tepelném zpracování se totálně rozplizne.
    Mlíko jsem zkoušela domácí, kupované čerstvé, růzé kombinace od 1,5% až po 5% (směs se šlehačkou) a houby.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    LEA1: Domácí mlíko asi nebude špatný, ale s tim zkušenosti nemám. My sme to myslim dělali z plnotučnýho bio.
    Typy a vychytávky mě ani nepadaj. Leda fakt dobře vyždímat a dlouho a hodně pořádně lisovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam