• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KID_MCHUTT: v Malešicích a asi i Sapě.
    hele, a je to i tohle?

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Elsholtzia_ciliata-2.jpg

    to je podle wiki vietnamese balm a česky klasnatka brvitá.
    ale s tím na vietnamce na tržnici nechoď :-)
    kamarádka si to pěstovala, teď jsem jí psala, jak se ta její mrcha květináčová jmenuje.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GUDRUN: to je ono! dík :) teď ještě kde to koupit, sakra :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KID_MCHUTT:

    VIET FOOD FRIENDS: Slovníček pojmů
    http://www.vietfoodfriends.cz/p/slovnicek-pojmu.html

    zadej kopřiva, dá ti to anglickej i vietnamskej název i obrázek.
    Linkovat přímo na ten záznam se nedá.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    potřeboval bych radu :) vietnamská kuchyně používá do salátů takovou nějakou kopřivu - kde se ta věc dá koupit a jak se to jmenuje?
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    LENGYANG: JUANITA: díky. Byla jsme a Pho super (řekla bych stejně jak ve Slavíkovce), smažený závitek mi chutnal víc v anglické (nebyl tak mastný) .... jen ostré kure s citronovou šťávou by mohlo být bez kůže a trochu víc osmažené ...
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ja som mal lotosove semena len susene zo sapy ale neboli nic moc - boli tvrdsie a bez chuti.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TOMINA: lotosovy seminka se jednak pridavaj do jidel kvuli lecivejm vlastnostem (treba ruzny kase, polivky, kachny a tak), pak nevim jak v cine ale v jihovychodni asii je pouzivaj i na sladkosti - takovy ty mazlavy tekuty deserty ktery delaj i z ruznejch fazoli a koko mlika .. bohuzel nevim jmeno, k videni je to treba uz i v sape

    to vpravo nevim .. je mozny ze to bude taky naka lecivka, cinani si na tom celkem ulitavaj a vselijaky lecivy byliny pridavaj rovnou do receptu, viz treba kure s zensenem, kustovnici nebo cinskou datli .. nebo takovy ty smesi koreni na doplnujici polivky, maji toho mraky, super je ze si to muzou koupit i rovnou v obchodaku, bud rovnou baleny smesi nebo i jednotlive na vahu
    neco takovydleho
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    TOMINA: to vlavo ja cierny kardamom(black cardamom), dava sa napr. do pho. to v pravo nepoznam.
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    vyznáš se v koření? co je prosím tě tady na fotkách za dvě koření a k čemu je lotosové semínko? díkes za odpověď

    MRMNK
    MRMNK --- ---
    chuan jiao, moje oblibeny koreni, akorat ty co se daj sehnat tady sou bohuzel trochu slabsi :))
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    není to špatný, teda pokud nepřehlídneš brniče alias sečuánskej pepř, tady dost oblibený koření, nepálí jako čili, není ostrý jako černej pepř, jen když se rozkousne je to dost podobný jako když si dáš na jazyk devítivoltovou baterii, pak je jedno co jíš, cejtíš deset minut jen brnění :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    chybej mi tam horky okurky :)
    jinak moc dobry, ty plny stoly dobrot mi chybej ..
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    omáčkový ráj.. jeden krám, čtyři regály

    Gudrun - horní fotka vlevo cibule, vejce, kořeni, vpravo houby, koriandr, koření, omáčky
    dolní fotka vlevo tomu říkáme pálivej pes, dole okurka a nevím s čím, vpravo to tmavý sladkopálivej bůček, polévka tofu, šitake

    sojovky.jpg (873864 B)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ulovila jsem na poli male baby kukuricky. Nasla jsem recept na manchurian baby corn, coz vypada popularni a typicke, ale na nas moc smazene. Tak jsem spojila dva recepty a vyslo z toho vyborne lehke stir fry, takze pristi rok pry musime na pole zas. Z konzervy by to urcite nebylo ono.

    Broccoli and Baby Corn Stir-fry ( Chinese Cooking ) recipe | Chinese Recipes | by Tarla Dalal | Tarladalal.com | #324
    http://www.tarladalal.com/Broccoli-And-Baby-Corn-Stir-fry-(-Chinese-Cooking-)-324r

    Easycooking: Babycorn Stir-fry
    http://www.divyascookbook.com/2010/10/babycorn-stir-fry.html


    TOMINA:
    TOMINA: identifikovat nektere ty veci na stole by se dalo? Zvlast by me zajimali na hornim obrazku ty dve predni jidla a na dolnim pak to ve predu a v pravo, to tmave. Vypada to luxusne. A to ovoce je jednou ananas a podruhe co?
    VXP
    VXP --- ---
    da se nekde v centru prahy koupit Banh Cam?

    Kulička v kuličce - Banh Cam recept - Labužník.cz
    http://www.labuznik.com/recept/kulicka-v-kulicka/

    nebo pro ty kulicky musim vzdycky az do SAPY? :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TOMINA: TOMINA: dal bych si říct :)
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    a k tomu jedna z večeří.. tisíc a jedno překvapení :-)

    TOMINA
    TOMINA --- ---
    jeden z obědů ve Fujianu..

    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LENGYANG: Myslim, ze se ta hospoda jmenovala Ponte nebo tak nejak.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    LENGYANG: to nevim... ale neco tam urcite byvalo, vizte do ruznejch parket vyryty napisy jako 'bordeaux' :]
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    JUANITA: to je tam co bývalo Starsano ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam