• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    NENUFER: Pravda, v jednom mě nenechali ani nakoupit, ale jak říkám, v tom druhém to nefungovalo tak, že by to normálně načetli do kasy a pak přihodili nějaká deklarovaná procenta, ale prostě tak, že chlápek něco chvíli sčítal v kalkulačce a pak vyplivnul cenu cca o těch 60-80% vyšší. Hádat se mi nechtělo a bylo to celkem levný i tak, tak jsem to tak nechal.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    CALCULON: na oboch stranach od Tambdy su obchodaky s domacimi potrebami. Ten vpravo je len na zivnostak, ten vlavo je volny a ceny za nakup do 2000,- su +200% myslim. V kazdom pripade to tam maju napsiane a tak velke navysenie ceny ako pises ty som tam nikdy nedostala. Naopak Tambda v poslednej dobe zacina zvysovat ceny.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    máte někdo ponětí, kde sehnat thajský /ledový/ čaj cha-yen? Paní ve Francouzský absolutně netušila, stejně tak v čajovnách..
    Thai tea - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Thai_tea

50 bags of Black Tea dust instance - Cha Yen Boran | eBay
    http://www.ebay.com/itm/50-bags-of-Black-Tea-dust-instance-Cha-Yen-Boran-/400246158542?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3087b4ce
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Nádobí mají v Sapě ve velkém obchoďáku Tamda Foods. Tak to kup tam. Jinak vedle Tamdy je stejně velký obchoďák s takovými "domácími potřebami", ale slouží jako velkoobchod, tzn. když si tam koupíš jeden nůž nebo 2 misky, tak neplatí ty vyznačené ceny, ale ceny, které si vymyslí chlapu u poklady a které jsou tak o 60-80% vyšší. Takže jdi do Tamda s jasnou cenovou politikou ;)
    GIANT
    GIANT --- ---
    me v holesovicich doporucili Nuoc mam Hanh Phuc, kdyz jsem se ptal co pouzivaj sami.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TIGRE: Díky za užitečné info, nevěděla jsem, že čím světlejší, tím lepší.
    HVJ3R: To samozřejmě vím - ale právě proto, že nejvýraznější ingrediencí je právě rybí omáčka, je dost podstatná její chuť.
    EXTREME: Chin-su je právě ta, kterou mám. Když ji používám jako přísadu do vaření, je v pohodě, ale na tohle to bylo fakt zlo.
    JUANITA: Díky moc, snad "tři kraby" seženu v Sapě.

Jinak díky moc všem za tipy, když nebude nějaká opravdu vietnamská, koupím tu squid, pokud ji vůbec v Sapě budou mít.

Rovnou chci koupit i nějaké misky na pho, máte tip, kam na ně? Nádobí jsem tam ještě nekupovala.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: v hol. trznici ji nemaji (koupil jsem tam ale jinou 'nuoc mam nhi', kde se pise, ze je z 'phu quoc', ale kdovi...). v sape mam pocit, ze sem ji zahlid. ono to asi bude uz rozlisovani v kategorii zbytnych libustek.

jinak sem ale udelal prijemnou zkusenost s perillou, v jednom obcerstveni v trznici mi ji po dotazu chteli vnutit zadarmo, nakonec jsem jim vnutil dvacku (ale oni mne zase petku nazpatek) :]
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: vozí ji sem? sapa?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    EXTREME:
    HVJ3R:
    TIGRE: stran znacek a namacecich omacek jsem slysel doporuceni na 'tri kraby':

'Phu Quoc, the island off the southernmost tip of Vietnam, is famed for their nuoc mam. So much so that other brands might slap on the words Phu Quoc in order to mislead. Also, look for the words nuoc mam nhi (which you can see above the Viet Huong label on the Three Crabs bottle). This means it is from the first extraction, rather similar to the "cold-pressed extra virgin" label on a bottle of olive oil. Although the nuoc mam will darken with time after being opened, you want to look for a light amber color when you purchase it. It's perfectly fine to store nuoc mam at room temperature.'
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    my mame taky squid brand a je dobra, i znama co je thaika pouziva tu samou
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ja uz pouzivam len vietnamske rybie omacky. momentalne mame od firmy chin-su. squid sa da prezit ked ju dam do jedla ktore varim, do omacok namacanie je imho neskutocne slana a hnusna.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Jestli myslis k (tu namaceci), tak to je samozrejme hodne zredena rybi omacka :) http://tnhvietnam.xemzi.com/en/aska/answers/qid/2526
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: jj nuoc mam (nước mắm) = rybí omáčka vietnamsky.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    FLU: mně nepříjde špatná, ale osobně mám radši trochu jemnější omáčky. resp. na vaření mi příjde úplně v pohodě, ale na dochucování hotového jídla mi už tolik nevyhovuje.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    TIGRE:
    FLU: squid brand taky, ale do viet pokrmu bych spis dal vietnamskou, protoze chutna trochu jinak. nuoc mam je obecny oznaceni.
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: squid brand mi prijde dobra. jinou uz nekupuju.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: hele bohužel značky si nepamatuju, teď máme doma Squid brand, kterou já osobně zas tolik nemusím, ale špatná taky není. Obecně bych ti doporučil jít do vietnamských značek, u rybích omáček by mělo platit, že čím světlejší tím lepší, ideálně pokud bude někde na etiketě "Nhi", "Ngon" nebo "Thuong Hang" což by mělo znamenat, že je z prvního lisu tj. nejvyšší kvality.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Můžete mi prosím doporučit rybí omáčku, která se hodí do zálivky, která se dává k např. k Bún bò Nam Bộ nebo Bún chả? Mám nějakou hnusnou, celý to zkazila a ještě z toho smrdí celej byt, tak nechci znovu šlápnout vedle. Děkuji
    MALKMUS
    MALKMUS --- ---
    Možná starý, ale:

V ostrovní za tim né-moc povedenym vietnamcem je oteřenej nějakej novej japonskej obchod. Zatim sem tam nebyl, tak nevim co tam maj/nemaj.
    a
    v pasáži metro se bude otevírat novej vietnamce, už to vypadá, že to bude každym dnem, tak sem moc zvědavej. Už tam je Číňan - Sushi (taky nově otevřeno) a teď Vietnamce, takovej asijskej trojuhelnik řekl bych. ;]
    a
    v Gorazdovce u vietnamce dělaj Bun Cuon (m7), tak bacha je na tom závislost.

MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    zna nekdo tenhle obchod? je to na maly strane, zajimalo by me, jak jsou na tom cenove:

Kor,Japa,Ind,Thai,Chin - Pnoy Taste of Asia
    http://www.pnoytasteofasia.com/korjapaindthaichin.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam