• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    FLU: mně nepříjde špatná, ale osobně mám radši trochu jemnější omáčky. resp. na vaření mi příjde úplně v pohodě, ale na dochucování hotového jídla mi už tolik nevyhovuje.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    TIGRE:
    FLU: squid brand taky, ale do viet pokrmu bych spis dal vietnamskou, protoze chutna trochu jinak. nuoc mam je obecny oznaceni.
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: squid brand mi prijde dobra. jinou uz nekupuju.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: hele bohužel značky si nepamatuju, teď máme doma Squid brand, kterou já osobně zas tolik nemusím, ale špatná taky není. Obecně bych ti doporučil jít do vietnamských značek, u rybích omáček by mělo platit, že čím světlejší tím lepší, ideálně pokud bude někde na etiketě "Nhi", "Ngon" nebo "Thuong Hang" což by mělo znamenat, že je z prvního lisu tj. nejvyšší kvality.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Můžete mi prosím doporučit rybí omáčku, která se hodí do zálivky, která se dává k např. k Bún bò Nam Bộ nebo Bún chả? Mám nějakou hnusnou, celý to zkazila a ještě z toho smrdí celej byt, tak nechci znovu šlápnout vedle. Děkuji
    MALKMUS
    MALKMUS --- ---
    Možná starý, ale:

V ostrovní za tim né-moc povedenym vietnamcem je oteřenej nějakej novej japonskej obchod. Zatim sem tam nebyl, tak nevim co tam maj/nemaj.
    a
    v pasáži metro se bude otevírat novej vietnamce, už to vypadá, že to bude každym dnem, tak sem moc zvědavej. Už tam je Číňan - Sushi (taky nově otevřeno) a teď Vietnamce, takovej asijskej trojuhelnik řekl bych. ;]
    a
    v Gorazdovce u vietnamce dělaj Bun Cuon (m7), tak bacha je na tom závislost.

MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    zna nekdo tenhle obchod? je to na maly strane, zajimalo by me, jak jsou na tom cenove:

Kor,Japa,Ind,Thai,Chin - Pnoy Taste of Asia
    http://www.pnoytasteofasia.com/korjapaindthaichin.html
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    jj, přesně tak to tady je :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    kdyz uz se hrabu v tech fotkach tak jeste jedna, aneb: "dejte si polivku, nudle jsou cerstvy" :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TOMINA: kurata, skeble, garnati, paratky, nozicky ... :)
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    WERONYCZKAA: aa vlastně i takový odkaz je, sem slepá...
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    CHESUS: diky, ale spíš by se mi hodila už nějaká menší rostlinka, to než by vyrostlo, to by byla věčnost...
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    MRMNK: to by se mi hodilo, ale nejsu z Phy, škoda :D
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    čistě náhodou, neví někdo kde sehnat rostlinku keře curry?
    FLU
    FLU --- ---
    MRMNK: ja jsem ji koupil u vietnamcu a taky se to nedalo jist. presne jak rikas. nakonec putovala do kose.
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    ..placatá kachna, to je ale dobrota :-)

MRMNK
    MRMNK --- ---
    kdyz uz je rec o perille ... tak sem si doma vypestoval tu co je cela fialova ale listy maji silene horkou chut .. nekdo to taky zkousel?

btw. aby v tom byl neporadek tak nafialovely listy muzou byt taky amaranth - ale ty sou fialovy spis jen uprostred a nemaj tak zubaty listy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    EXTREME: obe vyzeraju trochu ako prhlava :-)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    EXTREME: aby sem upresnil. druh je jeden (P. frutescens). variety jsou tri (crispa, frutescens, hirtella). kultivaru imho nepocitane.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    EXTREME: mno, když jsem tam byl naposledy, měl jsem problémy se domluvit a kdybych začal ochutnávat, bál bych se :) ta paní držela v ruce řeznický sekáček a měla takový zubatý úsměv :D
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    KID_MCHUTT: poznaju to ako perilla a myslim, ze to poznas aj ty. ja ked si niesom isty tak ochutnavam. zatial zijem :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam